מענק של 500 שקלים לכל ילד עד הילד הרביעי. האם הוא יגיע עד החג?
02.04.20 / 09:54
לפי הצהרת ראש הממשלה - "החלטתי לתת מענק מיוחד לחג הפסח" - כל משפחה שלה יש ילדים מתחת לגיל 18, אמורה לקבל בין 500 ל2,000 שקלים לכבוד חג הפסח. ומענק לקשישים בסך 500 שקלים .מתווה המזכיר את תוכנית הנשיא טראמפ.
השאלה מתי המהלך ייצא לפועל והאם באמת המשפחות יוכלו לראות בחשבון הבנק שלהם את הסכום לפני החג?
פרופ' קרנית פלוג, הגיבה למענק החג של ראש הממשלה- "אינני מבינה למה משפחות שמקבלות משכורת או פנסיות שממשיכות להיכנס לבנק, צריכות לקבל בתנאים הנוכחיים שי לחג מהמדינה. אם 20% מובטלים אז למה 100% מקבלים?
מדובר בצעד שעליו החליט ראש הממשלה עם מקורביו בלי לשתף את משרד האוצר, זהו מהלך נדיב שמצריך חקיקה ולאחר מכן יש למצוא אמצעי בו ניתן יהיה ליישם את העברת הכסף במהירות שכן למי שלא יודע, החג כבר בפתח.
שלב א' – איך מקדמים חקיקה מהירה?
ועדות הכנסת צריכות לפעול, המליאה צריכה להתכנס וחברי הכנסת צריכים להצביע עבור השינוי שלוש פעמים. רק לאחר שהליך זה מסתיים, ניתן יהיה להתחיל בהליך העברת הכספים.
הדרך שנראית הכי פשוטה להעביר את הכסף היא באמצעות הגדלת קצבאות הילדים והזקנה באופן חד פעמי בסכום המדובר.
קצבאות הילדים החודשיות של הביטוח הלאומי משולמות ב-20 בחודש והמענקים קצבאות הזקנה ב-28 בחודש. גם מקור תקציבי לסכום עדין לא הוגדר... מכאן שלא נראה שכל התהליך יוכל להסתיים עד ליל הסדר.
נגידת בנק ישראל לשעבר, פרופ' קרנית פלוג, הגיבה למענק החג של ראש הממשלה-
"אינני מבינה למה משפחות שמקבלות משכורת או פנסיות שממשיכות להיכנס לבנק, צריכות לקבל בתנאים הנוכחיים שי לחג מהמדינה
זו עלות לא ממוקדת בסך כ-2 מיליארד שקל וחשוב למקד אותו ככל שניתן באוכלוסייה שנפגעה. אם יש 20% מהאוכלוסייה שמובטלת, זה אומר ש-80% ממשיכים לקבל משכורות".
נצטרך לדאוג לגירעון אחרי המשבר.
ברור שיהיה צריך להגדיל גם את ההכנסות ממסים, וגם לעשות סדרי עדיפויות בתקציב כדי להתחיל תהליך לתיקון הנזקים של המשבר. לדבר הזה נצטרך להגיע לאחר השלב הראשון של ההתאוששות. ואז גם נצטרך לחשוב איך לחלק את הנטל של המשבר".