צעיר נפל במקום העבודה, שבר שתי אצבעות ופוצה בסך כולל של 210,000 ₪
17.11.20 / 11:20
א', צעיר בן 35, עבד דרך חברת כח אדם, כמחסנאי במפעל גדול בדרום הארץ, באחד הימים עת סידר מלאי באחת המחלקות במפעל, נתקל במרצפה שבורה, נפל ונחבל בעוצמה בידו השמאלית. הצעיר תבע את המפעל בו עבד ופוצה
אנשים רבים אשר כלל לא מודעים לזכויות המגיעות להם בקרות אירוע תאונתי במקום העבודה, דבר שעלול להביא לפגיעה אנושה בהן, הן בשל ניהול לא נכון של הליך מיצוי הזכויות מול הגורמים השונים, והן בשל העבודה שהחוק מגדיר תקופות התיישנות ברורות שלאחריהן לא ניתן עוד להגיש תביעה.
מקרה זה הנו רק אחד מני רבים אחרים, בשנים האחרונות אירעו בישראל למעלה מ-70,000 תאונות עבודה, בהן נפגעו אלפי עובדים בדרגות חומרה שונות, וחלקם אף איבדו את חייהם.
א', צעיר בן 35, עבד דרך חברת כח אדם, כמחסנאי במפעל גדול בדרום הארץ, באחד הימים עת סידר מלאי באחת המחלקות במפעל, נתקל במרצפה שבורה, נפל ונחבל בעוצמה בידו השמאלית.
א' פונה לבית החולים ושם נמצא כי הנו סובל משבר באצבעות 3-4 בכף יד שמאל, בשל כך היה באי כושר מלא לפרק זמן ממושך ולבסוף אף נאלץ לעזוב את עבודתו.
א' אשר לא ידע כיצד לפעול, פנה בתמימותו לחברת כח אדם אשר הייתה המעסיקה הישירה שלו, אולם זו דחתה אותו על הסף בטענה כי נסיבות האירוע לא מזכות אותו בכל פיצוי.
אולם א' לא וויתר ופנה למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ משפטי, לאחר בדיקה מקיפה של התיק, נשלח מכתב דרישה מפורט הן לחברת כח האדם והן למפעל בו עבד א' במועד קרות התאונה, לאחר משא ומתן שארך כחמישה חודשים בלבד, נחתם הסכם פשרה מול השניים על סך של 210,000 ₪.
גם מקרה זה, בו המעסיקים דוחים על הסף כל דרישה של העובד לפיצוי, הנו רק אחד מני רבים, למרבה הצער מעסיקים רבים עובדים בשיטת "מצליח", מתוך הנחה כי חלק מאותם העובדים לא יגישו תביעה, ובכך חוסכים המעסיקים לעצמם תשלום הפיצויים לעובד וניהול הליך משפטי.
למרבה הצער, לעיתים שיטה זו אכן פועלת, מצב זה נובע הן מפערי מידע בין המעסיק לעובד והעובדה כי עובדים לא מודעים לזכויותיהם על פי דין, הן מחשש ורתיעה מהליך משפטי ולעיתים אף מפחד כי ניהול הליך משפטי כנגד המעסיק יוביל לפיטוריהם ממקום העבודה.
יובהר כי אין ממש בחששות אלה, ועובד שלא פועל למיצוי זכויותיו בסמוך למועד קרות התאונה, עלול להפסיד פיצוי כספי שלעיתים יכול להגיע אף למאות אלפי שקלים, גם במקרים בהם נראה כי לכאורה הנזק לא משמעותי, שכן חישוב הנזק מתבסס על משתנים רבים לרבות נכות רפואית/ תפקודית, גיל, הוצאות רפואיות/ ניידות, עזרת הזולת וכאב וסבל.
בניהול נכון של התיק ניתן למקסם את הפיצוי בגין ראשי הנזק הללו ובכך למצות באופן אופטימאלי את זכויותיו של העובד.
בקרות אירוע תאונתי יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם האפשרי, עורך דין מנוסה ידע להנחות אותכם כיצד לפעול, אילו בדיקות רפואיות לעשות, ינחה כיצד לאסוף ראיות בדבר נסיבות התאונה וכמובן יפעל מול כל הגורמים הרלוונטיים לרבות הביטוח הלאומי והמעסיק. משרדנו ישמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה, ליצירת קשר ניתן לפנות למשרד עורכי דין פילביץ' אבדייב.
לצילום אין קשר לכתבה