מה זה קונוס סימון ואילו שימושים נעשה בו?
11.01.23 / 12:23
בשנים האחרונות השימוש בקונוסים הולך וצובר תאוצה. מטרתו העיקרית של קונוס סימון, הנקרא גם "קונוס תנועה" היא לתחום אזורים ספציפיים על מנת לאבטח את האנשים העובדים באותו אזור.
בישראל משתמשים בהם בעיקר לצורך עבודות שונות בכבישים. הקונוס קיבל את שמו מאחר וצורתו זהה לצורה ההנדסית קונוס. לרוב צבעו יהיה כתום זוהר, זאת מאחר וצבע זה מספק ראות טובה מאוד גם בשעות החשוכות של הלילה. אז מהו קונוס סימון, אילו שימושים ניתן לעשות בו ומה יתרונותיו? כל התשובות בהמשך! בואו נצא לדרך!
מהו קונוס סימון ומהם השימושים השונים שניתן לעשות בו?
קונוס סימון, כשמו כן הוא, נועד לסימון. כאמור, השימוש העיקרי בקונוסים בישראל הוא לצורך עבודות שונות בכביש. במרבית המקרים ישמש לצורך תחימת אזור ספציפי שעלול לסכן בני אדם, כך למשל, תוכלו לראות קונוסים כמעט בכל מקום בו נעשות עבודות בינוי בכביש. חלק מעבודות הבינוי בכבישים בהם נעשה שימוש הם: צביעה חוזרת של סימנים שונים בכבישים, שיקום כבישים שנהרסו, הרחבת כבישים, עבודות תיקון רמזורים ועוד.
כאשר מבצעים עבודות הבינוי השונות בכבישים ממקמים את קונוסי הסימון מסביב לאזור בו הם עובדים, באופן הזה הם תוחמים את האזור ויוצרים הפרדה בינו לבין התנועה בכביש, במקרים מסוימים תחימת האזור תוביל לצמצום של אחד מנתיבי התנועה ואף לחסימה מוחלטת שלו. הודות לקונוס הסימון הנהגים בכבישים יודעים בדיוק היכן הם יכולים לעבור והיכן אסור להם לעבור, באופן הזה הנהגים נמנעים מכניסה לאזור שעלול להוות להם סכנה ממשית.
בנוסף, תוכלו לראות קונוסי סימון גם במקומות בהם התרחשו תאונות דרכים, שימוש במקרים אלו נעשה על מנת לתחום את האזור בו התרחשה תאונות הדרכים ולמנוע את הסכנה של משתמשי הדרך באותו אזור.
מדוע קונוס סימון הפך לפופולרי כל כך בישראל?
ניתן לראות שימוש נרחב בקונוסים לצורך עבודות בינוי בכבישים בישראל, זאת הודות לחומר ממנו עשוי הקונוס. הרוב המוחלט מיוצרים מחומר גמיש במיוחד הנקרא PVC, במקרים בהם מתרחשת פגיעה בקונוס הנזק שנגרם לרכב ולנהג הוא מזערי ביותר. לא ניתן להתווכח עם העובדה שעד היום קונוסים אלו הצילו את חייהם של נהגים רבים, כמו כן החוק במדינת ישראל קובע כי אסור לבצע עבודות בכבישים ללא שימוש בקונוסי סימון.
מהו החומר ממנו מיוצר קונוס סימון?
כיום מרבית הקונוסים שניתן למצוא בישראל מיוצרים מחומר שנקרא PVC, רובם בעלי פסים זוהרים, ישנה חשיבות רבה להנחתם בהתאם להנחיות שהתקבלו מראש, זאת על מנת למנוע בלבול מיותר של משתמשי הדרך ולהבטיח כי הם יבינו היכן הם רשאים לנסוע והיכן נמצא האזור בו מתבצעות עבודות בכביש.
כאשר משתמשי דרך פוגעים בקונוסי הסימון ומזיזים אותם ממקומם, חשוב מאוד להחזירם למיקומם במהירות המירבית.
מהו הסוג הנפוץ ביותר של קונוסי סימון?
נכון להיום ישנם מספר גדלים של קונוסים לסימון. במרבית המקרים יגיעו בצבע כתום זוהר, הם עשויים מחומר שנקרא PVC וקיימים עליהם פסים זוהרים. גובנו של קונוס סימון קלאסי נע בין 50 ס"מ ל-75 ס"מ. השימוש הנפוץ ביותר של קונוסים אלו הוא לצורך אבטחה של עבודות בינוי בכבישים.
יתרונות השימוש בקונוסים
- בולטים בשל צבעם העז
- עשויים מחומר עמיד בפני דריסות
- מייצרים הרתעה יעילה
- נוחים ופשוטים להצבה
- בעלי עמידות גבוהה בפני תנאי חוץ קשים
- פתרון פשוט וזול
- נערמים בערמה ואינם דורשים מקום אחסון
- מסמנים בקלות נתיבי תחבורה
מוגש מטעם טרפיק סייפטי – Traffic Safety יבוא ושיווק ציוד בטיחות לכבישים וחניונים.