חוויתם רשלנות רפואית? כדאי שתכירו את אתר LawTip
16.02.21 / 15:23
רשלנות רפואית היא תופעה שקיימת במסגרת עולם הרפואה, לכול אורך ההיסטוריה שלה. בני אדם אינם מושלמים והם עושים טעויות, אלא שיש טעויות שאנשי מקצוע לא אמורים לעשות. מדובר בנושא מורכב, שרובנו לא מתמצאים בו והוא לעתים קרובות בעל השלכות כבדות (רפואית, כספית ולעתים גם נפשית) עבור מי שנפגע מכך. חשוב להכיר את הנושא לעומק, ועוד יותר את מי שיוכל לסייע.
רשלנות רפואית במבט כללי
רשלנות רפואית היא מצב מיוחד של תוצאה לא רצויה להליך רפואי או הליך רפואי שהתנהל באופן לא תקין. לא כל תוצאה לא רצויה או כישלון של הליך כזה מהווה רשלנות. הרופאים הרי אינם שולטים בכול המתרחש ולא יכולים להבטיח בוודאות תוצאה, כזו או אחרת. השאלה היא, האם "הרופא הסביר" היה פועל אחרת. מבחינת מקרי רשלנות רפואית בישראל, רמת הרפואה המקומית נחשבת גבוהה מאוד, אבל גם כאן מתרחשים לא מעט מקרי רשלנות רפואית. הדבר מתבטא במגוון רחב של תחומים רפואיים, בחלקם יותר ובחלקם פחות. נראה שהתחום הבולט ביותר שבו הדבר מתרחש, הוא תחום הגינקולוגיה והמיילדות - כ-46 אחוז מתיקי הרשלנות הרפואית, היו בתחום זה בשנת 2018 (נתוני המכון הלאומי לחקר שרותי הבריאות ומדיניות הבריאות).
תהליך התביעה
יש להגיש תביעת רשלנות רפואית, בתוך שבע שנים (תקופת ההתיישנות) מהתרחשות או גילוי הנזק. בכל מקרה עדיף שלא להתעכב בנושאים כאלה, לכל הפחות בכך שמתעדים את הדברים היטב, כל עוד הם טריים בזיכרון. אלה השלבים העיקריים, בהגשת תביעה כזו: ראשית, יש לאתר עורך דין מתאים, אשר מתמחה בנושא תביעות רשלנות רפואית וגם מנוסה בכך. יש להבין בעזרתו האם אכן ישנו סיכוי סביר שבית המשפט יראה את המקרה שלכם כמקרה של רשלנות רפואית והאם ישתלם להגיש תביעה (תהליך שהוא לא בהכרח זול או קצר).
אם התשובות עד כאן חיוביות, יש להבין ולהחליט את מי בדיוק מתכוונים לתבוע? לאחר מכן, יהיה תהליך של איסוף חומר רפואי שמתעד את מה שהתרחש. המוסדות הרפואיים שהפיקו תיעוד זה חייבים אגב לספק חומר כזה, על פי דרישתכם. עם זאת, מדובר בתהליך שלוקח זמן מה ושחשוב מאוד לבצע ביסודיות. כדי להציג את העניין בפני בית המשפט מהזווית הרפואית, תצטרכו להשיג חוות דעת מרופא שמתמחה בתחום שבו קרה מקרה הרשלנות. כאשר אתם ערוכים מבחינות אלה, תוכלו להגיש את התביעה בבית משפט השלום או בבית המשפט המחוזי (אם מדובר בתביעה בסכום של מעל ל-2.5 מיליון ש"ח). לאחר מכן יחל תהליך של דיונים, תגובות של הצד השני, הגשת חוות דעת מטעמם וכן הלאה.
חשוב להכניס אל התביעה את התוצאות שגרם מקרה הרשלנות הרפואית, למשל אובדן כושר עבודה או השפעה נפשית קשה שלא מאפשרת המשך חיים תקין כפי שהיו לפני האירוע, מאחר שיש להם השפעה על גובה הפיצויים שניתן לקבל במקרים אלו.
אתר LawTip
מאחורי הפורטל המשפטי LawTip עומד משרד עורכי הדין אלמוג -שפירא. מדובר בפורטל אשר כולל אוסף נרחב של מאמרים מקצועיים בנושאי דיני רשלנות רפואית, ביטוח ונזיקין, תשובות לשאלות נפוצות, מצגת דוגמה לתיק רשלנות רפואית, מדריכים מקצועיים וספרוני מימוש זכויות. באתר ישנו גם פורום רשלנות רפואית, אשר מאפשר לקבל מעורכי דין תשובות ראשוניות לשאלות בנושא זה. באתר גם ניתן להירשם לרשימת דיוור, שבאמצעותה תקבלו את המידע העדכני ביותר, וכמובן, גם ליצור קשר ישיר עם משרד עורכי הדין אלמוג -שפירא לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי. בשורה התחתונה, האתר מהווה נקודת התחלה טובה לכל מי שחושב שייתכן שהוא נפגע מרשלנות רפואית ולא בטוח מה עושים כדי להתחיל בתהליך.
לסיכום
אם חוויתם רשלנות רפואית או שאתם חושבים שייתכן שכך קרה, אתם זקוקים למידע מהימן ולסיוע מקצועי. את כל זאת ועוד, תמצאו באתר המקצועי LawTip.