$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('5f07bc29-e87c-4593-be66-bdb782eab007','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('5f07bc29-e87c-4593-be66-bdb782eab007','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('5f07bc29-e87c-4593-be66-bdb782eab007','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('5f07bc29-e87c-4593-be66-bdb782eab007','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('5f07bc29-e87c-4593-be66-bdb782eab007','/dyncontent/2024/11/7/0b4764eb-7a24-435a-8054-7351e5744d6a.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('5f07bc29-e87c-4593-be66-bdb782eab007','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('5f07bc29-e87c-4593-be66-bdb782eab007','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
מרק? בקיץ?! נשמע כמו קצת כמו הזיה לאור מזג האוויר ה'אקסטרה' חם שבחוץ. אבל כן, כפי שמרק מהווה יופי של מנה לאורחת ערב או בסיום ארוחת צהריים ומקור לנוזלים בחורף, כך הוא גם יכול לעמוד בתפקידו בגבורה גם בקיץ. שווה לנסות!
מרקי הקיץ מתאפיינים לרוב בטעם צונן, קר ומרווה. הם יכולים להיות על טהרת הפירות או הירקות ולרוב הם מגיעים בתוספת של שמנת או יוגיורט לקבלת מרקם עשיר וסמיך יותר.
אחד מהמרקים הידועים והמוכרים ביותר בעונת הקיץ, מגיע אלינו דווקא מספרד וזהו מרק הגספצ'ו המפורסם. זוהי למעשה גרסה קרה למרק העגבניות החם והאהוב על כולנו המתבססת על עגבניות וירקות נוספים כמו קישוא ופלפלים. ואחרי כל ההקדמה הזו, הנה המתכון למרק גספצ'ו פשוט וטעים במיוחד.
המצרכים למרק בכמות של 6-8 מנות:
6 כוסות מים קרים
6 עגבניות מוארכות (ניתן להשתמש גם בעגבניות רגילות גדולות ורכות במקרה הצורך)
1 כרישה
2 שיני שום
חצי כוס שמן זית
רבע כוס חומץ בלסמי
2 קישואים
1 בצל
פלפל אדום מתוק
פלפל צ'ילי ירוק מוארך (ניתן לוותר אם לא אוהבים חריף)
3 פרוסות לם לבן אחיד ללא החלק הקשה
עשבי תיבול לפי הטעם- טימין/פטרוזיליה וכולי.
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. חולטים את העגבניות למספר דקות במים רותחים, מוציאים מן המים, מקררים ומקלפים את הקליפה. קוצצים לריבועים.
2. בסיר עמוק מערבבים את המים, העגבניות הקצוצות, הלחם והשמן זית. מניחים הצידה.
3. קוצצים את שאר המרכיבים באמצעות מעבד מזון או בצורה ידנית לריבועים קטנים ככל שניתן. מוסיפים לתערובת המים והעגבניות.
4. אל עיסת הירקות מוסיפים את עשבי התיבול והחומץ הבלסמי וטוחנים באמצעות מוט בלנדר או מערכת בלנדר חשמלית עד שמתקבל נוזל סמיך, חלק למראה וורדרד במידה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים. לקישוט: מזליפים מעל הנוזל מעט שמן זית באמצעות כף, ומקשטים בעלה פטרוזיליה מעל.
ושיהיה קיץ קריר ככל שניתן!
המתכון באדיבות אתר בישולים- המציע גם מתכוני מרקים קרים וחמים
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('b1f2aaf5-63a5-4535-b77c-970350f8fd1e','/dyncontent/2024/11/5/1a11d1f3-11d6-4bca-aa9a-709aa900e036.gif',18651,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImage('b1f2aaf5-63a5-4535-b77c-970350f8fd1e','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('b1f2aaf5-63a5-4535-b77c-970350f8fd1e','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|