"מוגרביה" - מתכון חורפי לתבשיל חגיגי/ שף תום פרנץ
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('eb9f770e-24ac-49b2-9db9-d876d10be815','/dyncontent/2024/11/7/0b4764eb-7a24-435a-8054-7351e5744d6a.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('eb9f770e-24ac-49b2-9db9-d876d10be815','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('eb9f770e-24ac-49b2-9db9-d876d10be815','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('eb9f770e-24ac-49b2-9db9-d876d10be815','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('eb9f770e-24ac-49b2-9db9-d876d10be815','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('eb9f770e-24ac-49b2-9db9-d876d10be815','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('eb9f770e-24ac-49b2-9db9-d876d10be815','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
מנה חגיגית ומפוארת, עשירה בטעמים שאת בהשראת המטבח הערבי. מנה חגיגית ומפתיעה בזכות טעמי הירקות המרוכזים שמשתלבים עם הבשר, החומוס והפתיתים.
מצרכים:
שקית (500 גרם) פתיתים, עדיף בצורת קוסקוס
1.5 ק"ג בשר "שפונדרה" (מס' 9) או בשר כבש חתוך לקוביות 2x3
3 עצמות מח
400 גרם גרגרי חומוס מבושלים
6 כפות שמן זית
3 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לטבעות עבות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות
חצי צרור פטרוזיליה
2 כפות תבלין ראס אל חנות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את נתחי הבשר עם שתי כפות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. מעסים את הבשר היטב כדי שהשמן והתבלינים יספגו בו.
מעבירים את נתחי הבשר לסיר גדול שחומם על להבה גדולה. צורבים את הבשר היטב מכל הצדדים, שישחים יפה (בערך דקה מכל צד).
מוסיפים שליש מכמות הבצל, גזרים וסלרי ומכסים בליטר וחצי מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מנקים בעזרת כף מחוררת את הקצף המצטבר למעלה.
מוסיפים את הפטרוזיליה (שומרים קצת בצד לקישוט) וראס אל חנות.
מבשלים כשעתיים או עד שהבשר רך מאוד. מנקים את הקצף מדי פעם,.
מחממים את שאר השמן במחבת. מוסיפים את הבצל, מטגנים בחום בינוני עד להזהבה. כשהוא מוכן שומרים בצד.
מוציאים את הבשר מהסיר לצלחת ושומרים בצד. מסננים את הנוזלי הבישול ושומרים אותם (אפשר לשמור את הגזר והסלרי להגשה).
מחזירים לסיר 4 כוסות מנוזלי הבישול ומביאים לרתיחה (אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מים).
מוסיפים את הפתיתים ומבשלים כ 7 דקות. מכבים את האש ושומרים מכוסה 5 דקות.
מערבבים פנימה בעדינות את גרגרי החומוס והבצל המטוגן.
מחממים על אש קטנה, טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך, מוסיפים פנימה מעט מהנוזלי הבישול ומערבבים. לפני ההגשה מחממים את הבשר בנוזלי הבישול שנותרו.
מסדרים על גבי צלחת הגשה גדולה או בטאג'ין את תערובת הפתיתים והחומוס, מסדרים מעל את נתחי הבשר ללא הנוזלים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImage('eeaf3345-eac5-46e1-a38c-3f9c1586bced','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('eeaf3345-eac5-46e1-a38c-3f9c1586bced','/dyncontent/2024/11/5/1a11d1f3-11d6-4bca-aa9a-709aa900e036.gif',18651,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('eeaf3345-eac5-46e1-a38c-3f9c1586bced','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|