מתכון לחטיפי פרעצלים מיוחדים במינם

מתכון לפרעצלים (בייג'לה) רכים מפנים ופריכים מבחוץ, בטעם קינמון וקרמל, יכול לגרום לכם להזיל ריר רק מלקרוא אותו. הפינוק הבא, הוא שילוב מושלם בין מתוק ומלוח. למדו את המתכון ותפתיעו את האורחים.
להאזנה לתוכן:
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('b322354e-8b27-4da4-b398-b1ab47da90bf','/dyncontent/2024/2/21/19022398-7ad1-43fb-980e-4729804bbbee.gif',17526,'הילה אייטם כתבה ',300,100,true,22856,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b322354e-8b27-4da4-b398-b1ab47da90bf','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',300,100,true,22856,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b322354e-8b27-4da4-b398-b1ab47da90bf','/dyncontent/2021/12/7/24edf1f7-e031-4680-8f11-d152bc9fcbfc.gif',13138,'ויקטורי אייטם כתבה ',300,100,true,22856,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b322354e-8b27-4da4-b398-b1ab47da90bf','/dyncontent/2024/5/13/04664638-cd72-45fa-b246-8d06d899fed0.jpg',17880,'מכללה למנהל אייטם כתבה ',300,100,true,22856,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b322354e-8b27-4da4-b398-b1ab47da90bf','/dyncontent/2024/5/2/8beb9882-e503-4622-a0b8-5e6da7df53d9.gif',17838,'סמי שמעון אייטם כתבה ',300,100,true,22856,'Image','');},15]]);})

מצרכים לפרעצלים:

כוס וחצי מים חמים

$(function(){setImageBanner('c8c8d1f3-718b-4d34-822b-19edd8874ad8','/dyncontent/2024/3/21/80edc187-79ba-424d-803e-8678b1c036cf.gif',17652,'די אוון טלוויזיה ',300,250,false,27750,'Image','');})

2 כפות סוכר חום

1 חבילת שמרים יבשים (50 גרם)

85 גרם חמאה מומסת

חצי כפית מלח

4-5 כוסות קמח לבן

שמן קנולה

4 כוס סודה לשתייה

1 ביצה טרופה, מעורבבת עם כפית מים קרים

אבקת קינמון לתיבול

מצרכים לקרמל המלוח:

2 כוסות סוכר

180 גרם חמאה

כוס שמנת מתוקה

כף מלח ים


אופן ההכנה:

ערבבו באמצעות מיקסר ו-וו לישה את המים, הסוכר, המלח, השמרים והחמאה, עד אשר הם הופכים לבלילה אחידה, והניחו לכ-5 דקות.

  • הוסיפו לבלילה את הקמח והמלח תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה. עלו בהדרגה למהירות בינונית וערבבו עד שהבצק הופך חלק ואחיד.
  • אם הבצק רטוב מדי, הוסיפו לו קמח, כף אחת בכל פעם.
  • גלגלו את הבצק לכדור, הניחו אותו בקערה משומנת וכסו בניילון נצמד במשך שעה.
  • בינתיים, נכין את הקרמל
  • חממו את הסוכר בסיר קטן מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • ערבבו את הסוכר באמצעות מטרפה תוך כדי שהוא מתגבש, ועד שהוא הופך לעיסה נוזלית ואחידה.
  • הוסיפו את החמאה, רצוי בחתיכות בינוניות, והמשיכו לערבב עד שהחמאה התמזגה לחלוטין עם הקרמל.
  • הוסיפו לקרמל כוס שמנת מתוקה וערבבו עד שגם היא מתמזגת.
  • הוסיפו את המלח וערבבו היטב.
  • צננו את הקרמל, רצוי בכלי ההגשה או בצנצנת.

  • לאחר שהבצק תפח:
  • הרתיחו סיר מים גדול, והוסיפו לו את הסודה לשתייה.
  • חלקו את הבצק לנקניקים דקים בעובי 3 ס"מ. חתכו את הבצק לחתיכות פרעצל קטנות, כ-3 ס"מ כל אחת.
  • הרתיחו את הפרעצלים בסיר לחצי דקה, הוציאו אותם והניחו בתבנית על גבי נייר אפייה משומן. ודאו שהם לא נוגעים זה בזה.
  • מרחו את הפרעצלים בביצה ופזרו מעליהם קינמון בנדיבות.
  • הכניסו לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, בין 15 ל-20 דקות, עד שהפרעצלים שחומים-זהובים.
  • צננו והגישו אותם לצד הקרמל המלוח. התכוננו ללקק את האצבעות!


$(function(){})
x