איך לבחור דגים?
אלדה נתנאל
21.03.18 / 11:24
להאזנה לתוכן:
לכבוד החג , כולם מתכננים להכין דגים, בני הדייג נותן לכם טיפים לבחירת הדג בצורה נכונה
הטיפים של בני:
איך יודעים שהדג שלקחנו טרי ואיכותי?!
- מבחן האצבע. כשלוחצים על הדג מרקם העור צריך להיות גמיש ככה שכאשר מניחים אצבע על הדג לא נוצר שקע והדג חוזר לצורתו המקורית.
- רואה לך בעיניים, עיני דג טרי צריכים להיות שקופות, לחות, וללא נק' לבנה באמצע. במידה וישנה נק' לבנה תדעו שהדג היה בהקפאה!!! ולכן איכותו וטעמו ירודה מדג טרי.
- צבע הזימים הוא מרכיב חשוב בטריות הדג תמיד תחפשו דגים עם צבע זימים אדום! במידה והצבע חום הדג אינו טרי.
- חוש הריח הוא כלי מצוין לדעת אם הדג שלפניכם הוא טרי. זה נכון שדגים מטבעם אינם מריחים כמו בושם אבל יש ריח של דג ויש ריח מסריח של חוסר טריות וריקבון.
- איברים פנימיים OUT דג נקי IN לפעמים ישנה אפשרות כי בחנות הדגים או בסופר הדג לא נוקה טוב ומופיעה צבע ירוק על ובתוך הדג הדבר מצביע על חומרים מכיס המרה של הדג שלאחר הבישול נותנים טעם מר לדג ופוגעים בטעם המנה.
- הקפאה כן/לא, הקפאה של דג טרי אחרי שהוא פולט ונוקה היא אפשרית! אך תדאגו מראש כי הדג עטוף טוב טוב בניילון נצמד! על מנת שריח דג לא ישתלט לכם על המקפיא והדג לא יקבל כוויות קור שיפגעו באיכותו וטעמו לאחר הפשרה.
- חיתוך ופיילוט הדג הוא מרכיב חשוב מאוד והכרחי להצלחת מתכון או טעם של מנה לכן בקשו מהמוכר לפלט את הדג עבורכם ואף לשמור את העצמות וראש להכנת ציר דגים איכותי (בונוס).
איזה דג נכון לבחור:
- לוקוס- מלך הדגים הזוכה לפופולאריות בתקופת החגים. סוג דג זה מתאים לאפשרויות בישול רבות גריל, צלייה ואפילו לחריימה.
- סלמון הדג שמככב בכל מסעדה או בכל ארוחת דגים ביתית. ניתן לאכול אותו גם טרי וגם אפוי. הסלמון זכה לפופולאריות רבה בקרב המטבח הישראלי ויכול לקבל כמעט כל תיבול שרוצים.
- בורי, המלך של תבשילי הדגים. ניתן לבשל בתוך סיר או אפילו לטחון להכנת קציצות דגים טעימות ועסיסיות.
- דניס, סוג דג זה גם כן זוכה לפופולאריות בקרב מסעדות המגישות דגים בישראל. צורת ההגשה המומלצת ביותר היא אפוי בתנור..