שלושה מיני ירוקים מתחת לסוכה: ירקות בקארי ירוק, מרק אספרגוס ושעועית ירוקה על מצע ריקוטה
17.09.21 / 07:36
הסכך והלולב פרי עץ הדקל, ההדס והערבה – מתחת לסוכה אין נכון יותר מהנות ממאכלים ירוקים על טהרת פרי האדמה. לכבוד סוכות שלושה מתכונים ירוקים ומקוריים: מרק אספרגוס תבשיל ירקות בקארי ירוק, ושעועית ירוקה על מצע ריקוטה ולימון, עושים כבוד למעדנים של הטבע
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
תבשיל ירקות בקארי ירוק
רכיבים:
½ בצל קלוף וקצוץ
1 שן שום
50 גרם שעועית ירוקה טרייה
1 פלפל צ'ילי ירוק
70 גרם ברוקולי
1 פאק צ'וי (כרוב סיני)
50 גרם אספרגוס
½ קישוא
1 כף ממרח קארי ירוק
50 מ"ל רוטב סויה
500 מ"ל ציר ירקות
500 מ"ל חלב קוקוס
שמן
מלח
שומשום שחור
אורז לבן (להגשה)
הוראות:
מחממים סיר רונדו על הכיריים מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ. כשהבצל הופך לשקוף, מוסיפים את השום, את השעועית הירוקה, פלפל הצ'ילי הברוקולי, הכרוב הסיני והאספרגוס ומקפיצים כמה דקות.
כשהם הופכים לחומים-זהובים, שמים כף ממרח קארי ירוק במרכז המחבת ומוסיפים את רוטב הסויה על הקארי, תוך ערבוב בכף עץ, מוסיפים גם את חלב הקוקוס ומבשלים 10 דקות. מפזרים שומשום שחור מעל ומגישים לצד אורז לבן.
מרק אספרגוס
רכיבים:
שמן זית כתית
½ בצל
½ תפוח אדמה
15 אספרגוסים ירוקים
ציר ירקות ½ ליטר
מלח ופלפל לפי הטעם
100 מ"ל חלב צמחי ללא תוספת סוכר או ממתיק
הוראות:
יוצקים מעט שמן זית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה חתוך לחתיכות ומבשלים 5 דקות.
חותכים אספרגוס לשלושה חלקים ומוסיפים, מבשלים עד שהם הופכים לזהובים.
מוסיפים לסיר את הציר ואת החלב. מגבירים את האש עד לרתיחה, ואז מנמיכים. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מבושלים היטב. אם רואים שאין מספיק נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים.
טוחנים הכל יחד בבלנדר מוט ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים עם פרוסות דקות של אספרגוס גולמי וטיפות שמן זית מעל.
שעועית ירוקה בגריל על מצע ריקוטה ולימון
רכיבים:
300 גרם שעועית ירוקה רחבה חתוכה
200 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות שמן זית כתית
קורט מלח
1 כפית גרידת לימון
פלפל שחור טחון
פלחי לימון
הוראות:
חותכים את השעועית הירוקה לרצועות. מניחים את הרצועות במחבת פסים על אש בינונית עד גבוהה ומקפיצים כ-5 דקות עד שיהפכו לפריכות.
בקערה מניחים את הריקוטה, השמן, המלח וגרידת הלימון, ומקציפים בעזרת מערבל.
מורחים את הרוטב על צלחת גדולה ומניחים עליו את השעועית הירוקה עם מעט שמן ופלפל.