לזניה אביבית – מאפה שכבות אפוי עם שפע גבינות
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('965831e6-e6dc-4cfd-b1cc-8b79f70e9765','/dyncontent/2024/11/21/03f786a2-f591-443c-83c8-a3eb37622404.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('965831e6-e6dc-4cfd-b1cc-8b79f70e9765','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('965831e6-e6dc-4cfd-b1cc-8b79f70e9765','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('965831e6-e6dc-4cfd-b1cc-8b79f70e9765','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('965831e6-e6dc-4cfd-b1cc-8b79f70e9765','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('965831e6-e6dc-4cfd-b1cc-8b79f70e9765','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('965831e6-e6dc-4cfd-b1cc-8b79f70e9765','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
מותג הפסטה האיטלקי ברילה המשיק בימים אלה בישראל לזנייה כשרה לפסח, מציע מתכון חגיגי לאירוח בחג הפסח: מאפה שכבות אפוי עם שפע גבינות, תרד, כרישה ואף ניתן לגוון עם ירוקים, למשל: עלי מנגולד, ארטישוק, פרחי ברוקולי חלוטים, רצועות זוקיני.
חומרים לתבנית אחת 20*28 ס״מ: חבילת לזניה ברילה כשל"פ שמן זית
כרישה פרוסה מלח ופלפל 2 צרורות עלי תרד 2 שיני שום עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים לשכבת הגבינות: 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כוס חלב 2 ביצים 2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה) 100 גרם מוצרלה מגוררת 50 גרם פרמזן מגוררת עגבנייה פרוסה, לקישוט אופן ההכנה: - מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.
- מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין. מערבבים דקה ומורידים מהאש.
- מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל.
- בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של 3 דפי לזניה ויוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת. ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת גבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד 3 דפי לזניה. מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים. במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס חלב. מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.
- אופים מכוסה 45 דקות. מסירים את הכיסוי, נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.
- מפזרים את יתרת המוצרלה מעל ומשחימים עוד רבע שעה ללא כיסוי. מגישים חם.
טיפ: אם רוצים לחתוך למנות יפות מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית, שכן חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות. המתכון באדיבות "ברילה" חג פסח טעים וכשר
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImage('424d1db6-4af7-4c13-b3dd-51f818a7a742','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('424d1db6-4af7-4c13-b3dd-51f818a7a742','/dyncontent/2024/11/5/1a11d1f3-11d6-4bca-aa9a-709aa900e036.gif',18651,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('424d1db6-4af7-4c13-b3dd-51f818a7a742','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|