16.06.11 / 21:57
הרכב של שלושה שופטי בית המשפט העליון ברשות הנשיאה דורית ביניש קיבלה בשבוע שעבר את ערעורם של אייל ממן ואגודת בית"ר אשדוד בכדורסל כנגד הרשות העירונית לספורט, לאחר שנשיא בית המשפט המחוזי לעניינים מנהליים בבאר שבע, השופט יוסף אלון, דחה על הסף לפני כשנה את עתירתה של בית"ר וממן בנושא
השופט אלון נימק אז את הדחייה, בכך שבית"ר אשדוד לא צירפה את מכבי אשדוד כאחד המשיבים למרות שהיא הייתה אמורה להיות הנפגעת העיקרית אם העתירה הייתה מתקבלת והאשים את בית"ר אשדוד בחוסר ניקיון כפיים, כשהסתירה מבית המשפט את העובדה שעתירה דומה משנת 2007 נמחקה בהסכמה. כזכור בעתירה בית"ר דרשה חלוקה שוויונית של תקציבי הספורט גם לקבוצות הבוגרות של הגברים והנשים ודרשה חלוקה שוויונית בשעות האימונים ובאיכותם של אולמות הספורט המחולקים לאגודות השונות, זאת מבלי לתת עדיפות לאגודת מכבי אשדוד. השופטת בינייש קיבלה את הערעור של בית"ר ומתחה ביקורת קשה כנגד ניסים דוק, סגן מנהל הרשות העירונית לספורט באשדוד שנמצא לדבריה בניגוד אינטרסים כאשר מצד אחד הוא מכהן כמנכ"ל אגודת מכבי בעיר ובמקביל הוא הגורם הממליץ ברשות העירונית לספורט בכל הנוגע לחלוקת תקציבים לאגודות השונות ביניהן אגודת מכבי אשדוד שהוא עומד בראשה. הרכב העליון קבע כי על הרשות העירונית לספורט לפצות את בית"ר אשדוד ואייל ממן ב-50 אלף ₪ על כך שבהתבסס על הקריטריונים לתקצוב, לא תקצבה את הקבוצות הבוגרות של הגברים והנשים של בית"ר בשנת התקציב 2010 ובנוסף נקבע כי הנתבעים ישלמו לממן 15 אלף ₪ בגין הוצאות משפט בהן חייב אותו המחוזי.
השופטת מתחה ביקורת גם על החלטת הרשות העירונית לספורט כי לצד קביעת קריטריונים השאירה חלק מחלוקת התקציב ל"שיקול דעתה של הרשות" וקבעה שהדבר פסול כי מדובר למעשה בכפל תמיכה. בנוגע לחלוקת שעות הפעילות באולמות הרכב העליון ובראשם הנשיאה בייניש תהו מדוע הרשות לא ניסחה עדיין קריטריונים ברורים לחלוקת שעות האימון באולמות, זאת, למרות שהשופט אלון ביקש מהם לעשות זאת כבר לפני שנה. לבסוף השופטת הביעה את דעתה לגבי הצורך בחלוקה שוויונית לכל האגודות ואף ציטטה מתוך פסק דין לפיו בתחום בו פועלים מספר גופים לא ניתן לתקצב רק אחד מהם. לכן הציעה לרשות העירונית לספורט לקראת אישור הקריטריונים לשנת התקציב 2012 לחשוב היטב לפני ניסוחם. ממן: "נשיאת בית המשפט העליון השופטת דורית בינייש אמרה את דברה וקיבלה למעשה את עיקרי הערעור שלנו. אני מקווה שהרשות העירונית לספורט והעירייה יפעלו על פי רוח הדברים של העליון בכל הנוגע לתקציב 2012 ובמקביל תקבע קריטריונים ברורים לחלוקת שעות הפעילות וסוגי האולמות שתקבל כל אגודה. יצאנו מאוד מעודדים מגישת העליון ואנו מצפים שהקריטריונים יישונו בהתאם להחלטת העליון ולא יעדיפו שוב את אגודת מכבי אשדוד". מנכ"ל בית"ר אשדוד אייל ממן מוסיף : "בעבר מכבי אשדוד קיבלה במסגרת "שיקולי הדעת של הרשות", מענק הסתגלות לליגת העל בסך של כמיליון וחצי ₪ ותופסת ניקוד של 400 נקודות המהוות תוספת של חצי מיליון ₪". גם לגבי חלוקת אולמות השופטת חיזקה את דבריו של השופט אלון מהמחוזי לגבי כך שהרשות הספורט העירונית צריכה לקבוע קריטריונים ברורים בנוגע לחלוקת האולמות. אם הרשות לא תשנה מה שהעליון ביקש תמיד נוכל לחזור לבית המשפט עליון".
ניסים דוק: "אני לא חבר בוועדות תמיכות"
ניסים דוק: "אני לא חבר ועדת תמיכות, אני לא מחליט על שום דבר, הם אלה שמחליטים. אני לא עומד בראשות מכבי אשדוד, אני גם לא בין אלה שממליצים, אני לא יושב בוועדה. אנחנו מרכזים את הוועדה זה נכון, אבל לא רק בכדורסל. אין לי בעיה שהוא יקבל את ה- 50 אלף ₪, מצידי שיקבל 500, מה שיחליטו, אני בסך הכול מיישם את ההחלטה של העירייה מ- 98, זה שלסרי החליט ליישם אותה, כנראה שזה לא מתאים להרבה אנשים". כל מה שנקבע זה שבית"ר אשדוד תקבל את התקציב כמו שהייתה צריכה לקבל ב- 2010 בנוסף עם הפיצוי על העתירה. אין לי שום דבר אישי נגד אף אחד, גם השופטת ביקשה שאני לא אשב בוועדות התמיכה, ואני לא יושב קוראים לי בכדי להציג את הנתונים, אני מציג ויוצא. אפשר לחשוב שאם ניסים דוק לא היה הכדורגל והכדורסל היו מקבלים יותר? זה ממש לא קשור". לגבי הטענות על התקציב של מכבי אשדוד: "מכבי אשדוד החליטו לעלות אותה לליגת העל בהחלטה של ראש העיר וכיוצא בזה, אין אפשרות להעמיד קבוצה בליגת העל בתקציב של 600 אלף ₪, וראש העיר החליט שהתקציב יהיה 2.5 מיליון ₪ בהתאם לקריטריון". "העובדה שלא שינו את המהות אומרת הכול, אם ישנה בעיה למה לא שינו את המהות לגבי 2011, מכיוון שאין בעיה, הייתה בעיה עם התנהלות לגבי 2010, שלא קשורה אליי ואת זה תיקנו בבית המשפט ובצדק".