14.12.19 / 19:49
החליקה כתוצאה מרצפה רטובה במקום העבודה, נפגעה ותפוצה בכ-150 אלף ש"ח לאחר שנעדרה ממקום עבודה במשך שבועיים
רוקחת החליקה במקום עבודתה כתוצאה ממים שנותרו על הרצפה לאחר עבודות ניקיון ונחבלה ברגלה, מייד לאחר קרות התאונה פונתה הרוקחת לבית החולים ונעדרה ממקום עבודתה כשבועיים ימים.
זמן קצר לאחר התאונה הגיעה הרוקחת למשרדם של עו"ד חגית פילביץ' וגלי אבדייב לצורך קבלת ייעוץ משפטי בדבר זכויותיה המשפטיות, בהגעתה ציינה כי הנה סקפטית באשר לזכאותה לפיצוי וכי הנה בטוחה ש"לא יצא מכך דבר", ואף ציינה כי הגיעה רק בשל לחץ אשר הפעיל עליה בן זוגה לבדוק את זכויותיה המשפטיות.
לאחר בדיקה של התיק הרפואי והפוליסות בהן הנה מבוטחת, הגיש משרד עורכי הדין בשמה של הרוקחת תביעה לקביעת דרגת נכות למוסד לביטוח הלאומי, תביעה נזיקית כנגד קופת החולים וכן תביעה כספית כנגד המבטחת בביטוח תאונות אישיות (ביטוח שכלל לא ידעה אודות קיומו).
כשנה בלבד לאחר קרות התאונה פוצתה הרוקחת בסך כולל של 150,000 ₪ .
עו"ד חגית פילביץ' וגלי אבדייב ציינו כי "לצערנו ישנם לא מעט נפגעים אשר כלל לא בודקים את זכויותיהם המשפטיות במקרים דומים, בדיוק כפי שהייתה פועלת הרוקחת אילולא בן זוגה, ובכך למעשה לא ממצים את זכויותיהם על פי דין. חשוב להדגיש כי מעבר לעובדה כי אותם הנפגעים לא מקבלים את הפיצוי הכספי המגיע להם אשר עשוי להגיע לעשרות ואף למאות אלפי שקלים, הרי שבמקרים בהם לא מוגשת תביעה להכרה כנפגע עבודה למוסד לביטוח הלאומי במהלך שנה ממועד קרות האירוע, הרי שהתביעה מתיישנת ולא ניתן יהיה עוד להגישה לאחר מכן. (עם ההכרה בביטוח הלאומי כנפגעי עבודה הנכם זכאים להגיש בכל שלב בחיים תביעה להחמרת מצב בגין אותה התאונה)".
על החשיבות בהגשת תביעה מסבירות עורכות הדין כי אם בעתיד תחול החמרה כלשהי בגין אותה תאונת עבודה, הרי שלנפגע לא תהיה כל אפשרות להגיש תביעה להחמרת מצב אשר פעמים רבות עשויה לזכות במענק גבוה יותר ואף בגמלה חודשית קבועה לכל החיים. על כן גם במקרים בהם נפגע סבור כי מדובר בפגיעה "קלה" שוודאי לא תזכה אותו בפיצוי, הרי שתמיד ישנו סיכון להחמרה במרוצת השנים, ובאי הגשת התביעה במועד הוא למעשה מוותר למעשה גם על כל פיצוי עתידי שהנכם עשויים להיות זכאים לו מהביטוח הלאומי.
יתקופת ההתיישנות הינה 3 שנים בלבד ממועד קרות האירוע (ולא ממועד התגבשות הנזק כפי שרבים נוטים לחשוב), וככל שהתביעה לא מוגשת תוך 3 שנים, הרי שהינה מתיישנת ולא ניתן יהיה יותר להגישה. בהקשר זה חשוב להדגיש ולהוסיף כי פנייה בכתב לחברת הביטוח ו/או ניהול מו"מ מולה לא דוחה את מניין הימים לתקופת ההתיישנות, אלא הגשת תביעה לביהמ"ש בלבד.
חשוב להבין כי האחריות בדבר בדיקת זכויותיכם המשפטיות במועד מוטלת עליכם בלבד, שכן אף גורם לרבות הביטוח הלאומי ו/או חברות הביטוח ו/או כל גוף רלוונטי אחר לא יתדפקו על דלתכם ויציעו מיוזמתם לשלם לכם את הפיצוי המגיע לכם על פי דין, על כן בקרות אירוע תאונתי יש לקחת אחריות ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי מוקדם ככל הניתן.