30.11.22 / 06:47
רוב האזרחים אינם מודעים כלל למצב המשפטי אליו הם נתונים בעת קבלת דו"ח משוטר.
יש גם חלק מהאנשים שנוטים להודות לשוטר כדי שלא להיכנס איתו בויכוח ואומרים לו מספר תגובות כגון : "אתה צודק" , "אני מתנצל","תסלח לי", לא אעשה זאת שוב וכדו'....
בפועל מאחר ולרוב, אנשים שנתפסים הם אינם משפטנים ואינם מכירים את המטריה המשפטית, הם לא מודעים כי למעשה במקרים רבים מאוד העבירה כלל לא חלה במקרה שלהם.
בית המשפט לתעבורה הינו בית המשפט אשר לו כמות התיקים הגדול ביותר ולמעשה אין עוד תחום שיש לבית משפט עומס תיקים כמו לבית משפט לתעבורה וזה לא בכדי.
ניתן לומר שכמעט בכל מקרה עו"ד מומחה לתעבורה ידע לטפל ולהביא לכם תוצאה רצויה או לכל הפחות להקל בעונש ולכן התייעצות או טיפול ע"י מומחה לתעבורה היא קריטית.
צריך להבין שגם לשוטר הרושם את הדו"ח ישנם חובות וכללים מאוד ברורים כיצד למלא את הדו"ח ולכן רק עו"ד שמכיר את הכללים ואת פסקי הדין שניתנו ידע לאתר מה שנקרא בפי העו"ד "כשלים"
זאת ועוד לא הרבה יודעים אבל בדיני התעבורה חל סדר הדין הפלילי ולכן כמו בכל תיק פלילי מטרת הסניגור היא לא רק להוכיח כי גרסת הלקוח שלו הינה אמת אלא מספיק בתיקים אלו לעורר " ספק סביר" באישום שמוטל כנגדו – מלאכה שאינה פשוטה , אך יחד עם זאת דבר שהוא אפשרי בהרבה מהפעמים.
הדבר שהכי חשוב לדעת הוא כי כאשר שוטר רושם דו"ח לאזרח על פי סעיף 229 לחוק סדר הדין הפלילי , עומד לצידו של האזרח חלון זמן של כ90 ימים בלבד על מנת להגיש בקשה להישפט , וכאשר חולפים 90 הימים האזרח מאבד את זכותו להישפט בבית משפט (ישנם מקרים חריגים שעדיין יהיה אפשר להגיש להישפט ).
רישיון הנהיגה הפך להיות חלק אינטגרלי ובלתי ניתן להפרדה כחלק מהפרנסה של אוכלוסייה גדולה מאוד מציבורים העובדים בישראל, ולכן אל תזניחו את זכיותכם (או בשפה המשפטית "אל תשנו על זכיותכם") נצלו את הזכות שקבע המחוקק והתייעצו עם עו"ד מומחה לתעבורה.