הבנק האלטרנטיבי של אשדוד
12.12.13 / 13:10
אם עד היום בציבור ראו בענף ניכיון הצ'קים כמשהו ששיך "לשוק האפור". אופל בלאנס הגדירה מחדש את התחום לבנקאות מסוג שונה. מערכת אלטרנטיבית ומקבילה לבנק הרגיל שאנחנו אוהבים לשנוא.
הבעלים דני מזרחי אומר:
"אנחנו מספקים אופציות להמון עסקים שאמרו להם לא. אנחנו יודעים לזהות אותם, ולהיות במקום הנכון מבחינתם. אבל יש גם המון לקוחות שזקוקים לנו, ולא מעיזים להגיע בגלל התדמית".
אופל באלאנס השוכנת בסטאר סנטר באשדוד קפצה כיתה והפכה להיות מעין בנק אלטרנטיבי לתושבי אשדוד והסביבה, לפני כחצי שנה היא עשתה מהלך תדמיתי מרשים כשהנפיקה את החברה בבורסה והפכה לחברה ציבורית.
אם עד היום בציבור ראו בענף ניכיון הצ'קים כמשהו ששיך "לשוק האפור". אופל בלאנס הגדירה מחדש את התחום לבנקאות מסוג שונה. מערכת אלטרנטיבית ומקבילה לבנק הרגיל שאנחנו אוהבים לשנוא.
דני מזרחי הבעלים של אופל בלאנס נלחם שנים עם התדמית שמקשרת אות החברה ששבעלותו לתחום האפור והלא נקי.
"לא רק שאני לא אפור, אני מתנהל בצורה מופתית וראויה לשבח" אומר דני מזרחי ומוסיף:.
"מי שבוחר להיות אפור יהיה כזה, ויש כאלה בכל תחום, לא רק בניכיון צ'קים. אבל אני בחרתי לצאת לבורסה, כי אני גאה במה שאני עושה ובאייך שאני עושה. אני עובד בשיתוף עם כל הרשויות, ומתנהל נקי כמו בית-מרקחת".
באותה נשימה מותח מזרחי ביקורת על עמיתיו במערכת הפיננסית: "אני מתחרה של הבנקים, ולוקח מהם לא פעם עסקאות, אז יש כאלה שנוח להם להציג כל מה שהוא לא בנק כאילו הוא אפור, למרות שאצלנו זה עסק של מקצוענים.
לצערי במיוחד הבנקים הגדולים מציגים את כל מה שהוא לא בנק כאילו אינו ראוי, וזה לא נכון. אנחנו מספקים אופציות להמון עסקים שאמרו להם לא. אנחנו יודעים לזהות אותם, ולהיות במקום הנכון מבחינתם. אבל יש גם המון לקוחות שזקוקים לנו, ולא מעיזים להגיע בגלל התדמית".
באופל באלאנס באשדוד, שותפים דני מזרחי, אחיו שחר ויהושע, גיסם מיכאל איתן, בנו עודד ועו"ד החברה, אורן בן יאיר. דני הוא הרוח החיה מאחורי העסק, שאותו הקים לפני כ-18 שנה, לאחר שהיה מעורב קודם לכן בעסקי האדריכלות והעיצוב.
"נכנסנו לבורסה משתי סיבות. הראשונה היא השקיפות - כדי שחברות גדולות שמעוניינות לעשות עסקים וחושבות שעסקאות מחוץ למערכת הבנקים הן פחות טובות, יכירו וילמדו אותנו. סיבה נוספת להצטרפות לבורסה היא כדי לגייס אשראי נוסף לפעילות. אשראי הוא חומר הגלם שלנו, ויותר אשראי מייצר יותר הכנסות".
מניית אופל באלאנס משקפת לחברה שווי של כ-30 מיליון שקל, לטענתו של מזרחי:
" יש לנו תוכניות לסניפים נוספים ולמיזמים נוספים. החברה שלנו היום קטנה ושובבה, ויש לנו לאן לגדול. יש שילוב טוב בין מה שאנחנו נותנים לבין העמלה שאנחנו גובים".
על הפעילות של אופל באלנס:
"עיקר הפעילות שלנו היא ניכיון צ'קים, אבל אנחנו מחזיקים את כל השירותים הקיימים בענף. לדוגמה, אנחנו עושים העברות לחו"ל, שם ליבואן זול יותר להעביר כסף דרכי לעומת הבנק, ויש לנו גם כרטיס נטען בשיתוף עם מאסטרקארד".
תיק הלקוחות של אופל באלאנס עומד היום על כ-40 מיליון שקל. החברה קולטת בשנה כ-40 אלף ממסרים (צ'קים), ויש לה כ-10,000 לקוחות. נתונים נוספים מראים כי אחוז החובות המסופקים אצלה עומד על כ-0.2%, המח"מ הממוצע של צ'ק שמגיע לחברה הוא כחודשיים וחצי, והסכום הממוצע לצ'ק עומד על כ-9,500 שקל.
רווחיה של החברה בשלושת הרבעונים הראשונים של 2013 מגיעים ל-4.9 מיליון שקל, קרוב לרווחיה בכל שנת 2012.
אופי הלקוחות:
"יש המון אנשים שאופי הביטחונות שדורש הבנק לא תואם את אופי הפעילות שלהם, לכן בבנק הם נדחים, אבל אצלנו הם רצויים. סיבה נוספת שלקוחות מגיעים אלינו היא בגלל המרווחים, שאצלנו טובים יותר. מעבר לכך, גם זמן התגובה שלנו מהיר הרבה יותר מהבנקים, וגם היחס. בבנק הפקידה הולכת בצהריים הביתה, והלקוח פחות מעניין אותה ברמה האישית".
גם הרצון שלהם לשמור על פיזור אשראי מביא אותם אלינו. יש לנו משאבים וזמן לטפל בכל לקוח ובצרכים שלו. אנחנו עובדים עם המון לקוחות שבמגזרים אחרים לא יטפלו בהם, כי הם קטנים מדי, ואנחנו כן יודעים לטפל בהם. המוצר שלנו נדרש מאוד, ויש לקוחות שמייחלים ליום שנגדל ונגיע אליהם.