אשדוד - מעצמת הספורט האתגרי פארקור?
01.11.10 / 06:21
בסירטונים רבים המועלים ע"י גולשים לרשת האינטרנט, נראים נערים וילדים מאשדוד עוסקים בספורט הפארקור. הם קופצים מעל ספסלים, שולחנות ואף גגות. במקרים רבים, העיסוק בספורט באופן לא מבוקר, מוביל לפציעות. השבוע נפגשנו עם מספר נערים שעוסקים בפארקור כבר שנים, מהם לא הופתענו לשמוע על היקף התופעה באשדוד. ומה היא משאלת ליבם? פארק אקסטרים וספורט, כדי שהם יפסיקו לברוח משכנים זועמים
מה גורם לילדים ונערים רבים באשדוד להתעסק בספורט האתגרי והמסוכן משהו- הפארקור? השבוע ניסינו לברר זאת ולצורך כך נפגשנו עם חמישה נערים שהתעסקו ומתעסקים בספורט האתגרי.
מהו בעצם הפארקור?
פארקור הוא ספורט אתגרי שפיתחו סבסטיאן פוקן ודוויד בל בצרפת בשנות ה-90. העיקרון המרכזי בפארקור הוא ההגעה מנקודה אחת לשנייה בצורה האסתטית והמהירה ביותר האפשרית, תוך התגברות על מכשולים בדרך, ושימוש בגוף האדם למעבר מעל מעקים וחומות. הפארקור מתמקד במהירות, באסתטיקה, במעבר יעיל, בחשיבה מהירה ובתנועה זורמת. לעתים כולל הפארקור ניתור מעל גדרות, מעבר קירות, סיבובים, קפיצה מגג לגג ועוד...
נערי פארקור באשדוד מדברים
דוד, דניס, יוני, אלון ויעקב, הם ארבעה חברים שכבר שנים מתעסקים בספורט האתגרי. שניים מהם פרשו מהעיסוק בספורט לאחר שנפצעו מספר והבינו שהספורט לא בשבילם.
"התחלנו להתעסק בפארקור בכיתה ד'. חבר ראה סרטון של אלוף העולם ומי שהמציא את הספורט, דוד בל וממש התלהבנו. בהתחלה היינו קופצים מעל ספסלים, כמו כל אחד שמתחיל להתעסק בזה", כך מספר דניס, על השנים הראשונות שבהם הוא התחיל את דרכו בפארקור.
משטויות של ילדים, החלו הצעירים להתנסות בפעלולים מסובכים יותר. "צפינו בסרטונים והתחלנו לחקות את מה שנעשה שם", מספרים בחבורה. "התחלנו לבצע קפיצות מגובה וסלטות מסובכות. זה לא תמיד היה יוצא מושלם, לעיתים זה נגמר בפציעות לא קלות".
האם ההורים יודעים על העיסוק המסוכן?
"ההורים יודעים על הספורט. הם לא אוסרים עלינו כי זה ספורט. הם גם מבינים שעדיף שנעסוק בספורט מאשר נשתעמם ונעסוק בדברים אחרים, אולי שליליים".
מאילו פציעות סבלתם בעקבות העיסוק בפארקור?
"יש פציעות . היה לנו נקע חמור ברגל, פציעת כתף, שבר ברגל בגלל לא טובה מגג. אך למרות הפציעות, אי אפשר להפסיק. האדרנלין ממכר אותנו. אנחנו ממש מרגישים שאין לנו גבולות".
היו הרבה דיווחים על פציעות ואפילו על מישהו שנהרג באשדוד. אתם לא מפחדים?
"חבל שיש כאלה שמתלהבים יותר מידי ולא יודעים מה הגבול שלהם. היה את האירוע בקניון אשדוד, של הצעיר שנפל מגג הקניון לתוכו ומת. קישרו את המקרה הזה לפארקור, אבל הצעיר הזה ממש לא עסק בזה. כמובן שיש פחד, זה מה שמזרים את האדרנלין, אבל צריך לדעת מתי לעצור, לפני שאתה נפצע קשה".
איפה אשדוד במפת הפארקור בארץ?
"אשדוד זו העיר לעיסוק בספורט. יש פה הרבה שעוסקים בספורט. אנחנו עורכים בכל חופשה מפגש (meeting), אליו מגיעים מכל הארץ. בפעם האחרונה היו פה יותר מ- 60 משתתפים מכל הארץ. יש בעיר הרבה "ספוטים" – מקומות שבהם אפשר לבצע את הספורט. בהחלט אפשר לומר שאנחנו מעצמת פארקור.
יש לכם הרבה אוהדים?
"בכל אירוע שאנו מארגנים, מגיעים הרבה חבר'ה לעודד. פעם אחת ביצענו ברובע א', ברוגוזין, פעלול מסובך שמעטים האנשים שביצעו אותו. זה היה מטורף. אנשים עצרו את המכוניות שלהם ומחאו לנו כפיים. מצד שני, בהרבה מקרים, שכנים רודפים אחרינו בגלל שאנחנו מבצעים את הספורט בבניין שלהם. הם לא רוצים שניפצע בבניין שלהם".
יש הרבה שחושבים שאתם סתם חבורה משועממת שמתעסקת בוונדליזם. האומנם?
"אנחנו ממש לא מתעסקים בוונדליזם. להיפך, מאז שאנו עוסקים בפארקור התחושה היא שיש לך יכולת לעשות הכל, וזה נכון לכל דבר בחיים. אם אתה מצליח לעשות איזה תרגיל מסובך, אתה מחזיק מעצמך וזה עוזר להעלאת הביטחון העצמי שלך. ברור לנו שיש מי שחושב שאנחנו מתפרעים, אבל זה בהחלט לא כך".
אם ראש העיר היה קורא את הכתבה, מה הייתם אומרים לו?
"היינו מאוד רוצים שראש העיר יקשיב לצעירים. להרבה צעירים חסר בעיר פארק אקסטרים. אנחנו לא מדברים רק על חברי הפארקור. יש עוד תחומים שמתעסקים בספורט אתגרי, שממש אין להם איפה להתחרות. אם היה פארק כזה באשדוד, היו באים אליו מכל הארץ. בצרפת לדוגמא יש פארקים שמיועדים לפארקור. הם מקבלים אפילו מימון מרד בול ומשקאות אנרגיה אחרים. בחו"ל הספורט הזה מאוד מפותח, חבל שבארץ לא מתייחסים אליו ברצינות".