המזונות שדומים לאיברי גוף להם הם בריאים
18.03.14 / 13:35
האדם הוא מה שהוא אוכל, את זה אנחנו יודעים אבל מסתבר שיש דמיון מדהים בין חלקי גוף האדם למזון הבריא להם. קבלו מזונות שדומים מאוד במראה החיצוני שלהם לחלקי הגוף שהם מזינים בצורה הטובה ביותר. צירוף מקרים או שמישהו העביר מסר...
עיניים - גזר
אם תפרסו את הגזר לרוחב, תוכלו לזהות בקלות את קווי הדמיון בין הגזר לעין. ממש אפשר להקביל את הגוונים והסיבים שבירק לאישון ולרשתית. ואכן, הגזר מצויין לבריאות העיניים; הוא עשיר בויטמינים ונוגדי חמצון כמו בטא קרוטן, המפחיתים את הסיכון לניוון מקולרי, הגורם מספר אחד לאבדן כושר ראייה בקרב מבוגרים.
מוח - אגוז
הקפלים, הקמטים וצורתו של האגוז מזכירים את המוח, לכן אין פלא שאגוזי מלך מכונים "מזון למוח". אגוזי מלך רוויים בחומצה אלפא לינולנית, חומצת שומן בלתי רוויה מסוג אומגה 3 החיונית לתהליך הביולוגי של הגוף. לחומצת השומן יש תפקיד חשוב בבניית תאי המוח ושמירה על תפקודם התקין.
עצמות - סלרי
הגבעולים הרזים והארוכים של הסלרי נראים כמו עצמות והם גם מועילים להן. סלרי הוא מקור מצוין של סיליקון שהוא חלק מהמבנה המולוקולרי שמעניק כוח לעצמות. צירוף מקרים מעניין נוסף הוא שבעצמות יש 23% נתרן, וכך גם בסלרי.
רחם - אבוקדו
הצורה של האבוקדו נראית כמו רחם והפרי עצמו תומך בפוריות. אבוקדו הוא מקור טוב לחומצה פולית שנמצאה במחקרים כיעילה להפחתת הסיכון לדיספלזיה של צוואר הרחם. כמו כן, חומצה פולית מומלצת לנשים בהריון או המתכננות להרות, כיוון שהיא מסייעת למנוע מומים מולדים בעובר.
אשכים - צדפות
מחקרים מראים שצדפות, הדומות ויזואלית לאשכים, הן טובות לאיברי המין הזכריים. במחקר שנערך בהולנד נמצא כי תזונה של צדפות המכילות שפע של אבץ וחומצה פולית, מספקת יתרון משמעותי לאיכות הזרע.
שד - אשכולית
הדמיון בין פירות הדר, כמו אשכוליות ולימון לשד הנשי, עשוי להיות מקרי, אך הוא נתמך ביתרונות בריאותיים ברורים. קליפות פירות ההדר מכילים פיטוכימיקל הנקרא לימונויד שהוכח במחקרים על חיות מעבדה ותאים אנושיים, כמעכב התפתחות סוגים שונים של סרטן, ביניהם סרטן השד.
לב - עגבניה
אם תפרסו עגבניה תוכלו להבחין במגוון התאים המזכירים בצורתם את מבנה הלב. מחקרים מצאו כי הליקופן שבעגבניות משמש כאנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) ומגן על המבנים התאיים וה-DNA מפני השפעות של רדיקלים חופשיים המזיקים לתאים בריאים ועשויים לסייע לתאים סרטניים להתפתח. כמו כן, הליקופן מוריד את רמות הכולסטרול, שעשוי לגרום למחלות לב. יתרה מכך, אם מוסיפים לעגבניות מעט שומן חד בלתי רווי כמו שמן זית או שמן אבוקדו, ספיגת הליקופן תגדל פי 10.
דם - יין אדום
יין אדום עשיר בחומרים נוגדי חמצון ופוליפנולים, כולל רסברטרול שנמצאו כבעלי יתרונות גדולים לבריאות. הרסברטרול מספק לגוף הגנה מפני גורמים הרסניים בדם, ביניהם כולסטרול רע (LDL), הוא מקטין את הסיכון להיווצרות קרישי דם בעורקים ומונע כיווץ של כלי הדם, מה שמאפשר זרימת דם טובה יותר.
קיבה - ג'ינג'ר
כל מי שסבל מכאב בטן ושתה חליטה של ג'ינגר כבר הרגיש על בשרו את ההשפעות של הצמח, אז זה ראוי כי הוא ידמה במראהו לאיבר העיכול. הג'ינג'ר ידוע כמעכב התכווציות בקיבה, מפחית הקאות ובחילות, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים ומחזק את שכבת הרירית בקיבה.
לבלב - בטטה
הבטטה דומה מאוד ללבלב וגם מקדמת את תפקודו התקין. בטטה עשירה בבטא קרוטן שהוא נוגד חמצון רב עוצמה שמגן על כל רקמות הגוף, כולל הלבלב, מפנ