מחממים מנועים לקראת פורים - תמונות מפסטיבלי תחפושות בעולם
09.03.16 / 18:18
בעוד פורים מתקרב בצעדי ענק, במדינות רבות ברחבי העולם נמצאת עונת הפסטיבלים בעיצומה. מהקרנבל בריו ועד למצעד המסיכות במקדוניה. אל תוותרו על הוידאו שבסוף...
רקדנית מבית הספר Imperio da Tijuca לסמבה, עטויה בנוצות מפוארות ולבוש מינמלי בקרנבל ריו.
הקרנבל בריו הוא אמנם האירוע המרכזי, פסטבילים רבים מתקיימים בברזיל במקביל. כאן נראה אחד ממשתתפי קרנבל מארקטאו בצפון ברזיל שורשי המופע הייחודי לאזור נטועים בתקופת העבדות, אז נערכו טקסי "מלך הקונגו" שהכתירו את המנהיג בתוך קהילות העבדים שנחטפו מאפריקה על ידי האירופאים והובאו לברזיל.
מצעד המכשפות בכיכר השוק של ואלדקירך, עיירה קטנה באזור היער השחור בגרמניה, המוכרת בזכות פסטיבל האורגנים המפורסם שנערך בה.
אישה מכוסה בשמן ופיח חובשת כובע עם קרני שור כשלמותניה פעמוני פרות. התחפושת המשונה מייצגת את השטן כחלק ממופע בבפסטיבל בכפר לוזון בספרד. קיים תיעוד לפסטיבל עוד מהמאה ה-14, אך כפי הנראה מקור הפסטיבל הוא הרבה יותר עתיק.
צעירה אוחזת את המסיכה שלה זמן קצר לפני הופעתה בתהלוכה בפסטיבל בעיר סטורימקה שבמקדוניה. לפסטיבל שורשים פגניים עתיקים והוא נערך במסגרת ציון חג טרימרי. מטרת הפסטיבל היא להביא מזל, אושר ופוריות והוא תועד כבר במאה ה-15 על ידי מטייל טורקי.
ילדים חושבים מסכות בזמן פסטיבל 'בל-פוקלד' בכפר לוזוויק שבסרביה. גם מקורו של פסטיבל זה הוא בחגים פגניים, אשר כללו מצעדי תחפושות והפכו למסורות עממיות גם בעידן הנצרות. הפסטיבל נערך מדי שנה שבעה שבועות לפני חג הפסחא.
במהלך פסטיבל 'בל-פוקלד' בסרביה, ילדי הכפר יוצאים לאסוף ביצים ולאחר מכן קופצים מעל אש על מנת לגרש רוחות רעות.
אדם מחופש לשד משתקף בשלולית קצת לפני השתתפותו בפסטיבל בלזרים, פורטוגל. אנשי לזרים חובשים מסיכות עץ שמיוצרות בידי נגרים מקומיים. גם פסטיבל זה כמו הרבה אחרים, מקורו בטקסים פגניים של תרבויות עתיקות, אשר השתרשו באזורים נקודתיים. כך ניתן לראות כפר כמו לזרים, שמחזיק באותה מסורת כבר מאות ואולי אלפי שנים
בברזיל כאמור, קרנבל ריו הוא גולת הכותרת, אך בכל רחבי המדינה נערכות חגיגות בשכונות וברחובות. כאן נראית צעירה במסיבת 'סאו נה טרה', או "שמיים על הארץ" באחת השכונות של ריו דה ז'ניירו
כ- 500 מסיבות רחוב מתקיימות בריו לבדה בכל שנה בעונת הפסטיבלים. כאן נראים צעירים חוגגים עם יין מבעבע באחד הרחובות במסגרת 'סאו נה טרה'.
אישה מחופשת לדמות משובר הקופות "אוואטר", במסגרת חגיגות הרחוב של 'סאו נה טרה' בריו דה ז'ניירו.
קרון הריקודים של בית הספר Mangueira לסמבה בקרנבל הגדול והמפורסם ביותר בעולם, בריו דה ז'ניירו, ברזיל.
רקדנים מבית הספר Mangueira לסמבה, בתחפושות ססגוניות בסמבודרומו שבריו. סמבודרומו הוא כינוי העממי של מבנה היציעים משני צידיה של שדרת מרקס דה ספוקאי בעיר, בה נערך המצעד הראשי של בתי הספר לסמבה.
לכבוד הקרנבל מופקת תפאורה ססגונית ומרהיבה. כאן נראה רקדן על רקע סרטן בקרון של בית הספר Imperio da Tijuca לסמבה.
מאות אלפי תיירים מכל רחבי העולם נוהרים לריו כדי להשתתף בחגיגות הססגוניות והשמחות, אשר משלבות מוטיבים נוצריים, אפריקאים ופגניים, שהגיעו מתרבויות שונות והותכו לכדי חגיגה שמחה וצבעונית מהגדולות בעולם.
למרות שהקרנבל מתקיים בברזיל, לא נדיר לראות מוטיבים מתרבויות אחרות, כמו הדרקון הסיני שנבחר כנושא העיצובי של קרון בית הספר Beija לסמבה.
השדרה הרחבה הופכת לאיצטדיון ארעי, כשבמרכז החגיגות עוברים קרונות רקדני הסמבה המעוצבים. כאן נראות הלטאות של בית הספר Sao Clemente לסמבה.
רקדן מבית הספר Grande Rio לסמבה במהלך חגיגות הקרנבל. התהלוכה מלווה בשירים וריקודים קצביים כמיטב המסורת הברזילאית.
ארבעת ימי הקרנבל בברזיל עושים הפסקה מוחלטת מחיי היומיום עבור המקומיים. אלו הם ארבעה ימים של שיכרון חושים, בהם כולם חוגגים עם כולם ללא הבדלי מעמדות ושמים את טרדות החיים בצד. כל השנה מחכים לאירוע החגיגי ולא רק בברזיל, אלא בעולם כולו הנושא עיניו אל המסורת היפה הזו.
אתם יכולים להסתכל על זה כחימום לקראת פורים, או כחגיגה גלובלית אחת שלמה. כך אוכך, אתם מוזמנים להיכנס לאווירת חג בקצב הסמבה ולשכוח את טרדות היומיום, אם לא ל-4 ימים, לפחות לכמה דקות...