האי בו הטבע הקים ממלכה משל עצמו
04.05.16 / 17:46
ניו זילנד היא מדינה מדהימה בעלת נופים מגוונים במיוחד. הרבה מהנופים המפורסמים שלה נמצאים על האי הדרומי, האי בו הטבע שולט והמראות פשוט מדהימים. הצטרפו אלינו למסע בין האגמים, ההרים והחופים מחסירי הפעימה של האי הדרומי, ממלכת הטבע.
מפלי פורקאונוי
האי הדרומי הוא הגדול שבין שני האיים, למעשה הוא האי ה-12 בגודלו בעולם. שטחו של האי הוא 151,215 קמ"ר.
אגם טקפו
למרות שהאי הדרומי הוא הגדול שבין שני האיים, חיים בו רק 23% מתושבי ניו זילנד. החוסר באוכלוסיה הופך אי זה למקום בו הטבע והנופים שולטים ביד רמה.
יער בפארק פיורדלנד
המאורים, ילידיה של ניו זילנד, כינו את האי "טה וואי פאונאמו". משמעות השם הוא "המים של האבן הירוקה", והוא מתייחס כנראה לאבני הירקן המצויות על האי.
אגם פוקאקי
אגם זה ידוע במי הקריסטל הכמעט שקופים שלו.
מימיו התכולים של האגם מקבלים את צבע הטורקיז המיוחד שלהם מהקרחונים הנמסים בפיורדים.
אחד ממאפייניהם של נופי ניו זילנד כולה הוא המגוון הגדול. על האי תוכלו למצוא פיורדים, קרחונים, הרי געש, יערות ירוקים, אגמים, חופים בתוליים ושדות מרעה רחבים.
שדה פורח לצד אגם וואקאטיפו
במרכז האי קיימים כ-500 אתרים בהם ניתן לראות ציורי פחם עתיקים בני 800 שנה ויותר. הציורים, כנראה עבודתם של מאורים קדומים, מתארים חיות שנכחדו מאז, כמו ציפור המואה.
סלע רם בקרבת אגם וואקאטיפו
בעבר חיה על האי תרבות קרובה, אך נפרדת מהתרבות המאורית בשם "מוריורי". אחד המאפיינים הבולטים ביותר של עם המוריורי היה היותם פציפיסטים, מאפיין שגרם בסופו של דבר להכחדתם, עם בוא הלוחמים המאורים מהאי הצפוני.
זריחה מרהיבה בפארק ההר קוק
רוב האוכלוסיה על האי היא ממוצא אירופאי, הודות להתיישבות האירופאית הגדולה שהתרחשה בעיקר במאה ה-19, בעקבות שמועות על זהב רב המצוי על האי.
קרחון פרנץ יוזף
אחד הענפים הרווחיים ביותר לכלכלת האי הוא התיירות. כשרואים את הנופים המדהימים האלה אפשר להבין מדוע האי הוא מוקד תיירותי פופולרי כל כך.
האלפים הדרומיים
המאפיין הגיאוגרפים הבולט ביותר של האי הדרומי הוא שרשרת ההרים שנקראת "האלפים הדרומיים" החוצים אותו לאורכו.
הפסגה הגבוהה ביותר באלפים הדרומיים היא הר קוק, בגובה של 3,754 מטרים.
סלעי מוראקי המסתוריים
סלעים אלה מצויים על חוף קואקוהא ונחשבים לאחד האתרים המסתוריים ביותר בעולם. איש אינו יודע איך נוצרו הסלעים העגולים והגדולים ומדוע לא ניתן לראות סלעים דומים במקומות שונים בעולם.
נוף ציורי בקרבת העיר קרמיאה
האירופאים הראשונים שהגיעו לאי היו אבל טסמן וצוות הספינה שלו, בדצמבר 1642. טסמן, מגלה ארצות הולנדי, קרא לאי נובה זילנדיה, כלומר, זילנדיה החדשה, על שם מחוז זילנד אשר בהולנד.
מפרץ הוקיאנגה
במאה ה-19 נעשה נסיון צרפתי להקמת קולוניות על האי. בתגובה, בריטניה סיפחה את האי כולו לאימפריה שלה.
אגם קולרידג'
בעקבות ההשתלטות הבריטית על האי התחילו להיווצר עימותים בין הכובשים האירופאים לילידים המאורים. אחד הקרבות המפורסמים שנערכו על האי נקרא "תגרת וואיראו", בו נהרגו ארבעה ילידים מאורים ו-22 חיילים בריטים, רובם לאחר שנכנעו.
שקיעה סגולה לחופי ים טסמן
האי ממוקם באזור שאינו יציב גאולוגית, עובדה אשר מתבטאת ברעידות אדמה רבות הפוקדות אותו. לאחרונה התרחשה רעידת אדמה אחת ה-2010, ועוד שתיים ב-2011.