[object HTMLHeadingElement]

ראובן וובשת הוא הרב הראשי לקהילת יוצאי אתיופיה בישראל


להאזנה לתוכן:

הוא נולד באתיופיה ועלה ארצה עם הוריו בגיל שנתיים, התחנך בממ"ד ברמלה, בישיבה התיכונית אור עציון ובישיבת ההסדר ימית, ובמסגרתה התגייס ושירת כלוחם בגולני

הרב ראובן וובשת. צילום: נעם ריבקין פנטון
הרב ראובן וובשת. צילום: נעם ריבקין פנטון

הרב וובשת (47) יחליף את הרב הדנה, שהוסמך לרבנות לפני קרוב ל-40 שנה ופרש מפאת גילו.

הוא נולד באתיופיה ועלה ארצה עם הוריו בגיל שנתיים, התחנך בממ"ד ברמלה, בישיבה התיכונית אור עציון ובישיבת ההסדר ימית, ובמסגרתה התגייס ושירת כלוחם בגולני.

בהמשך עבד כמורה בישיבת כפר מימון, שם הכיר את אשתו, ישראלית ממשפחה תוניסאית ששירתה שירות לאומי בתושייה הסמוכה.

הוא למד עשר שנים בכולל של הרב יורם אברג'ל ז"ל בנתיבות וסיים לימודי רבנות ושחיטה. בשנת 1999 נבחר לתפקיד הרב האזורי של יוצאי אתיופיה באזור הדרום,תפקיד בו החזיק במשך כ־20 שנה עד למינויו לתפקיד הנוכחי. בין לבין סיים קורס רבנים צבאיים במילואים והקים מכון ללימודי שחיטה שהסמיך עד היום כאלף בוגרים העוסקים במקצוע, מאה מתוכם מבני העדה האתיופית.

הוא פעיל מאוד בעדה האתיופית ומשמש כרב שנים ארוכות, כשמי שהוא מחשיב כמורו ורבו הוא רב העיר רמת גן, הרב יעקב אריאל.

ההגדרה הרשמית של תפקידו בנציבות שירות המדינה היא "מנהל אגף א' – שירותי דת לעדה האתיופית". קודמו בתפקיד, הרב אדנה היה אמנם הרב הראשי הראשון מטעם הרבנות, אולם האוטוריטה המשמעותית יותר מבחינתם של בני העדה הייתה אביו, קייס אדנה, שעלה ארצה בשנת 1983. קייס אדנה היה מראשי קהילת ביתא ישראל באתיופיה, ועם עלייתו שכנע את קהל עדתו לקבל את דרישת הגיור לחומרה שהציבה הרבנות, עד לפרוץ מחאת הצעירים האתיופים בשנת 1984. הצעירים התאגדו פוליטית סביב אדיסו מסאלה, ומחו נגד דרישות הרבנות.

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות