מבצע דני
14.06.10 / 17:34
גאווה מקומית; סגן ניצב בדימוס דני אלגרט נבחר באחרונה להוביל את הכשרת מפקדי אירועי ספורט בליגת העל, במסגרת החוק החדש שמסיים את עידן השוטרים במגרשים ומעביר את האחריות לחברות אזרחיות. "ברגע שפנו אלי לא היססתי, זוהי משימה לאומית רבת חשיבות".
צילומים: אורי קריספין
דני אלגרט בגרסה האזרחית החדשה הוא הרבה יותר נינוח ומשוחרר. מי ששמר על ממלכתיות קרוב לארבע שנים כמפקד משטרת אשדוד, ומאז מממדר את עצמו מראיונות לכלי התקשורת, הוריד את המדים ונפנה לנצל את הידע הרב שצבר בתחום השיטור, החבלה והביטחון לטובת עשייה בתחום ההכשרה ולימודי הביטחון.
אנחנו נפגשים בגלל עונת הכדורגל החדשה, שמביאה עימה את מהפכת האבטחה במגרשי הכדורגל והכדורסל בארץ, זאת בעקבות ה"חוק לאיסור אלימות בספורט" החדש, שקבע כי המשטרה תחדל מלהיות נוכחת פיזית במגרשים. (למעט מצבי קיצון. א.צ.) החוק החדש, שנחקק בגלל אירועי האלימות הקשים במגרשים ובשיאן פציעתו של מאבטח במשחק הכדורסל בין הפועל ירושלים וחולון ואירועים קשים נוספים הביאו את המערכת לבצע הערכה מחודשת של כל נושא האבטחה ובעיקר נושא זהות המאבטחים במגרשים.
בפגישה עימו השבוע, נשמע אלגרט נחוש באשר ליכולת לעמוד במשימה ולהעביר את הקורסים למפקדי האירועים החדשים במגרשי הכדורגל והכדורסל. "לא עוד מפקד אירוע מטעם המשטרה", הוא מסביר השבוע ומרחיב, "מעתה ואילך האחריות עוברת למעשה למנהלי אירועים שימונו מטעם הקבוצות. הם יעברו את ההכשרה במערך לימודי החוץ של המרכז האוניברסיטאי 'אריאל'".
אז איך למעשה נבחרת לתפקיד?
"ברגע שקיבלתי טלפון משלמה, (אהרונשיקי. המפכ"ל לשעבר שעומד בראש מערך לימודי החוץ של אריאל ואשר גייס את אלגרט להוביל את ההכשרה א.צ.) ידעתי שאני אקח את המטלה הזו ואעשה אותה הכי טוב שאפשר. יש פה אתגר מקצועי מן המעלה הראשונה. לקחת אנשים, שטיפלו עד היום מכל היבט של המשחק בתחומים הלוגיסטיים והמנהלתיים ולהפוך אותם לכשירים מבצעית לנהל אירוע מבחינת יכולת השלטת סדר, אבטחת קהל, מניעת פעילות פלילית והתערבות במקרה של אלימות במגרש".
אז מה, המשטרה נעלמת מהמגרש?
"ברור לכולם שהמשטרה לא נעלמת ותמשיך להיות סמכות מקצועית במגרשים ואף להיות נוכחת אם כי רק בדרגים ובכוחות רלוונטים במעגל החיצוני של האירוע ובמשימות ייחודיות של המשטרה כפי שהחוק קובע. אומנם יהיה שינוי גדול כי בשגרה האוהד בקצה לא אמור להיתקל בלובשי מדי שיטור על פי הרפורמה, אבל בפירוש לא מדובר בהיעלמות. במקרים קיצוניים המשטרה תקבל פיקוד על האירוע".
בפן האישי, עסקת בתחום המבצעי, איך ההרגשה לעבור להכשרה?
"בכל רגע בחיים אתה בוחר איפה אתה ממקם את עצמך. זכיתי לממש פעילות רבה בתפקידים המבצעיים אבל האתגר והסיפוק לא פחותים גם עכשיו. את העשייה במשטרה ראיתי גם כשליחות ולא רק כמקום עבודה. גם היום חשוב לזכור, מדובר במשהו שהוא מעבר לפן הכלכלי – רווחי. המשימה הזו היא משימה שבה אני שותף למאמץ לאומי של יישום החוק החדש והסיפוק לראות את ההתקדמות של החניכים בקורס גדולה מאוד. זה מה שמנחה אותי היום, זה גם מה שינחה אותי בעתיד".
אתה נפגש עם האנשים שעוברים את ההכשרה, הם מבינים את גודל האחריות שהם נכנסים אליה?
"אני מבין את המקום שממנו באה השאלה אבל אני חייב להגיד לך שמהיום הראשון גיליתי מוטיבציה גבוהה להשלים את הפערים בנושא המבצעי. בוגרי ההכשרה יגיעו בסופו של דבר למצב שאת כל העבודה שהיה עושה מפקד תחנה בכל עיר ועיר, ברמה של תכנון ואבטחת המשחק הם יעשו. זוהי כמובן אחריות רבה אבל ככל שאנחנו מתקדמים בקורס אני משוכנע שרובם ככולם בגיבוי של מחלקת האבטחה במטה הארצי של משטרת ישראל יעמדו בכבוד במשימה".
מעבר למהפכה של מגרשי הכדורגל, אנחנו רוצים לשמוע מאלגרט מה באמת קורה איתו עכשיו, שנה אחרי הפרישה מתחנת משטרת אשדוד. מידי פעם הבליחו בעיתונות המקומית ידיעות על החיים החדשים של אלגרט, אבל האמת היא שאת החודשים הראשונים הוא ניצל למנוחה והתארגנות מחדש. בשנה האחרונה החל בלימודי משפטים וכן פעל בפרויקטים שונים בתחום הייעוץ הביטחוני, אין ספק כי העיסוקים שלו באחרונה מלמדים על ההערכה הגבוהה לה הוא זוכה מקהילת הביטחון והאבטחה בישראל. אנחנו בכל מקרה, יכולים גם הפעם להתגאות בבן העיר שמצליח לייצג אותנו בכבוד ולאחל לו להמשיך לתרום מיכולתו למען הכלל.