רשות המים מתכוונת להעלות את תעריפי המים - ראשי השלטון המקומי: "שערורייתי"
23.06.21 / 14:10
בחודש יולי צפויים לעלות תעריפי המים, כך על פי הפרסומים של רשות המים. ראשי הרשויות בפורום ה-15 וכן מרכז השלטון המקומי בישראל, יוצאים נגד העלאת התעריפים, שצפויה לפגוע קודם כל בצרכנים. "עליית המחירים היא שערורייתית", נכתב במכתב שנשלח אל שרת האנרגיה והמים. בין המתנגדים להעלאת תעריפי המים גם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי. רשות המים בתגובתה למכתב, מאשימה את ראשי הרשויות בפופוליסטיות
בשבועות האחרונים פרסמה רשות המים את כוונתה, להעלות, החל מחודש יולי 2021 את התעריף עבור צריכת המים בכמות הבסיסית (הכמות המוכרת) בכ-4.5% ,וכן להעלות את תעריף הצריכה מעל הכמות הבסיסית בכ-2.5% .מעשית, את עליית המחירים החדה ביותר יספוג מגזר הצרכנים הביתיים.
מי שיוצאים נגד העלאת התעריפים אלה ראשי הרשויות החברים בפורום ה-15 (פורום הערים העצמאיות) ומרכז השלטון המקומי בישראל. במכתב שנשלח אל שרת האנרגיה והמים הנכנסת, ח"כ קארין אלהרר, הם כותבים: "עליית מחירים חדה זו, אינה סבירה ואינה לגיטימית – דווקא לאחר התייעלות טובה של תאגידי המים והביוב, המשרתים את הצרכנים הביתיים, נדרשים הצרכנים הביתיים לשלם תוספת מחיר על צריכת המים הרגילה שלהם. אך חשוב לא פחות – עליית המחירים היא שערורייתית, בשים לב למשבר הקורונה, שאת תוצאותיו עדיין מרגישים מאות אלפי בתי אב, שבמהלך השנה האחרונה (ועדיין) מצויים בטלטלה כלכלית משמעותית ואף בסיכון לאיבוד מטה לחמם".
בהמשך מכתבם מציינים ראשי הרשויות כי העלאת התעריפים הייתה יכולה להמנע, אילו רשות המים היתה מיישמת כמחויב את התחייבותה לבית המשפט העליון בנושא התעריפים: בשנת 2013 הצהירה רשות המים בפני בית המשפט העליון, כי הסבסוד שהושת על חשבון הצרכנים הביתיים (שעמד אז על 4% )ייפסק בשנת 2016. למרות זאת, הסבסוד הוכפל ושולש מאז שנת 2013, והוא עתיד להימשך לכל הפחות עד שנת 2028.
"התרענו בעבר, ואנו מתריעים גם כעת – התנהלות רשות המים בנושא אינה חוקית, ואנו שומרים על זכותנו לפנות לערכאות", כותבים ראשי הרשויות בישראל.
בסיום מכתבם מבקשים הפונים משרת האנרגיה והמים כי תכנס לעובי הקורה בעניין זה, על מנת להביא לכך שביולי 2021 יופחתו תעריפי המים לאלפי צרכנים.
על המכתב לשרת האנרגיה והמים חתום גם ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי.
מרשות המים נמסר בתגובה: "פניית ראשי הרשויות תמוהה בלשון המעטה, שכן מי שהתנגד לצעדי רשות המים שיובילו להורדת תעריף המים וגרם לעצירתם הן הרשויות המקומיות עצמן. בין השאר, התנהלות הרשויות שגובות למעלה מ-300 מיליון ש"ח מדי שנה עבור ארנונה למתקני תשתית מים וביוב למרות שהם משמשים לשירות ציבורי והתנגדותן ליישום החוק לצמצום תאגידי המים מנעה הוזלה של כ8% בתעריפי המים. לאור התנהלות זו, נאלצה מועצת רשות המים להחליט לראשונה מזה שנתיים על עלייה מינורית בתעריפי המים המתבטאת בתוספת של 4 ₪ בלבד בחשבון החודשי למשפחה. במקום לכתוב מכתבים פופוליסטיים כדאי שהרשויות יעשו בדק בית בנוגע להתנהלותן שפוגעת בציבור הצרכנים ומונעת את הוזלת התעריף".