[object HTMLHeadingElement]

נהיגה בטוחה גם בימי הקיץ החמים


להאזנה לתוכן:

אמנון לוי, קצין בטיחות ורכב בעיריית אשדוד, פרסם מנשר לעובדי העירייה בנושא נהיגה בטוחה בקיץ. העיקר סעו בזהירות ושמרו על הילדים

חופשה משפחתית
חופשה משפחתית
חופשת הקיץ היא זמן לבילוי. משפחות יוצאות לנופש בארץ או בחו"ל, לחופשה הכרוכה בנהיגה. אז אם הורגלנו שעונת החורף מסוכנת לנהגים בגלל גשמים, שדה ראייה מוגבל וסכנת החלקה, נבהיר שגם ימי הקיץ החמים מציבים לנו אתגרים.

זאת בנוסף כמובן לסיכונים בטיחותיים לילדים הנהנים ממשחקי חוץ, בריכות ופעילות אחרת, הרחק מהשגחת ההורים.
בתקופת הקיץ עולים הסיכונים להיפגעות ילדים שמבלים זמן רב במשחקי חוץ, בבריכות ובים, סביב מתקני משחקים, אטרקציות תיירותיות ושאר אתגרים.
הורים כמובן צריכים להשגיח על ילדיהם בצאתם לחופשה המשפחתית, אך עליהם לזכור כי גם הדרכים יכולות להיות מסוכנות.
"לצערנו, כלי רכב הם גורם גבוה ביותר לפגיעה של ילדים - כולל תאונות הולכי רגל ותאונות דרכים", אומר מר אמנון לוי, קצין בטיחות ורכב של עיריית אשדוד ומציין כי גם בקיץ, כמו בחורף, צריך להגביר מודעות לבטיחות בדרכים.
"הורגלנו להיות זהירים בחורף, בימי הגשם ובכבישים הרטובים, אך מסתבר שיש להגביר ערנות בעת נהיגה גם בימי הקיץ החמים", הוא אומר וממליץ לנהגים לנהוג על פי ההמלצות הבאות:
חגורות בטיחות - בכל נסיעה מתחילתה ועד סופה, על כל יושבי הרכב להיות חגורים בחגורת בטיחות. לא נוסעים לפני שכולם חגורים – גם מאחור. הנהג ברכב אחראי לוודא שהילדים חגורים כהלכה.
מושבי בטיחות - חשוב להקפיד על שלושה שלבים בעת חגירת הילדים במושבי בטיחות: א) התאמת מושב הבטיחות לממדי גופו וגילו של הילד. ב) עיגון מושב הבטיחות למושב הרכב בהתאם להוראות היצרן. ג) חגירה נכונה של הילד במושב הבטיחות.
שומרים על ריכוז ונמנעים מהסחות דעת בנהיגה - הסחות דעת בנהיגה כגון: דיבור בנייד, שיחה עם נוסעים ורדיו הפועל בעוצמה גבוהה, עלולים להשפיע על יכולת הנהג לאמוד נכון את הדרך, ובכללו את המרחק מן הרכב שמלפניו.
יש להימנע מהסחות הדעת ולהתרכז בנהיגה. המשמעות היא שאין משתמשים בטלפון נייד בשעת הנהיגה ובטח לא מסמסים!!! 
עונים להודעות ומיילים רק כשמגיעים ליעד! או שממנים מסמס תורן- לפני שמתחילים את הנסיעה נותנים את הנייד ליושב לצידך והוא עונה ומקריא הודעות במקומך. תעסוקה לילדים - הכינו יחד איתם פעילויות ותעסוקה לנסיעה על מנת שתוכלו לנהוג בריכוז.
בכביש אין מקום לעצירות מיותרות! - עצירה בשולי הכביש מסוכנת ומיוֹעדת לָעצירה רק בשל תקלה ברכב, שאינה מאפשרת המשך הנסיעה.
כל עצירה לצורך אחר, כמו שימוש בטלפון נייד, מנוחה והתרעננות - יש לעשות במקום בטוח, כמו מפְרְצֵי חנִייה ותחנות דלק.
אם אין ברירה אחרת וחייבים לעצור בשול הדרך, יש לנקוט את אמצעי הזהירות הבאים: לא לעצור באמצע הסיבוב ולא מיד אחריו.
להדליק אורות מצוקה. ללבוש אפוד זוהר. להציב משולש אזהרה. לצאת מהרכב ולהתרחק מהכביש ככל האפשר. לעמוד מעבר למעקה הבטיחות במידה שקיים. הזמינו משטרה שתאבטח אתכם עד לחילוצכם.
נהיגה בעייפות - אם חשים עייפות או שהעיניים נעצמות, עוצרים להתרענן במקום מסודר ובטוח. שותים קפה או משקה מרענן ונחים.
אם נקיטת צעדים אלה לא עוזרת – שינה קצרה תעזור להתרעננות. אם אחרי כל הצעדים האלה עדיין נשארים עייפים – יש לתת לנהג אחר לנהוג במקומכם. חלון פתוח ורדיו פועל אינם עוזרים להפיג את העייפות. הכלל העקרוני הוא: אם עייפים – לא נוהגים.
 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות