משנים את העולם: מתחילים בצלחת
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('7a450dd8-bbd9-43ee-b71e-3b761dc36783','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7a450dd8-bbd9-43ee-b71e-3b761dc36783','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7a450dd8-bbd9-43ee-b71e-3b761dc36783','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7a450dd8-bbd9-43ee-b71e-3b761dc36783','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7a450dd8-bbd9-43ee-b71e-3b761dc36783','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7a450dd8-bbd9-43ee-b71e-3b761dc36783','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7a450dd8-bbd9-43ee-b71e-3b761dc36783','/dyncontent/2024/11/7/0b4764eb-7a24-435a-8054-7351e5744d6a.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15]]);})
המחלקה לאיכות הסביבה בעיריית אשדוד, החברה העירונית לתרבות הפנאי, הצוללת הירוקה וארגון The Natural Step, חברו יחד להפקת סדנה שתכליתה הענקת טיפים ופתרונות יצירתיים כיצד ניתן לשמור על המזון כך שלא יהפוך למטרד ולנזק סביבתי
ע"פ נתוני הארגון ישראל נמצאת במקום השני בבזבוז מזון בין מדינות ה-OECD ומייצרת מידי שנה 2.4 מיליון טון פסולת מזון – כשליש מהייצור המקומי. העניין הוא שכ-50% מהמזון שנזרק ראוי למאכל אדם ומגיע לאשפה כתוצאה מדפוסי התנהגות, חוסר מודעות הרגלי הקנייה שלנו ועוד. נכון שמדובר בבעיה עולמית ובשנים האחרונות מסתמנת תופעת בזבוז המזון כמי שגורמת לאובדן עצום של משאבי סביבה, חברה וכלכלה, אך אם נתרגם זאת למונחים כלכליים יתברר שעבור משק הבית הממוצע, מדובר באובדן ישיר של אלפי שקלים (ב-2017 נרשם ערך המזון האבוד בכ-19.3 מיליארד ₪!!!) וזאת בזמן ש-300,000 משפחות בישראל סובלות מאי ביטחון תזונתי.
במחלקת איכות הסביבה אף מצביעים על קשר בין בזבוזי מזון למשבר האקלים בעולם, שכן בזבוז המזון תורם לפליטות גזי חממה בשיעור של כמעט עשירית מכלל פליטות הגז הקיימות, ואלו "תורמים" להעמקת המשבר והשלכותיו על החיים הכלכליים, הסביבתיים והחברתיים באופן שמשנה את סביבתנו ופוגע באיכות החיים שלנו. הנחמה היא שישנן גם חדשות טובות ו"עם קצת מודעות ונכונות נוכל לצמצם את בזבוז המזון בישראל". על מנת לסייע לציבור בצמצום בזבוז המזון, מחלקת איכות הסביבה וארגון The Natural Step ישראל (עסק חברתי הפועל לקידום קיימות בישראל ומוביל מהלך רחב לצמצום בזבוז המזון במשק), יקיימו במהלך חודש דצמבר סדנה פתוחה לקהל הרחב להעלאת המודעות לאתגר בזבוז המזון. בסדנה המשתתפים ייחשפו לכמות האוכל הנזרקת מידי שנה לפח בישראל, לנזקים הכלכליים שנגרמים לכל משפחה בישראל ואיך כדאי לשמור את המלפפונים והבננות כדי שיאריכו חיים ונחסוך כסף. כמו כן, יינתנו טיפים נוספים ויוצעו פתרונות שונים לבעיית בזבוז המזון שהפכה זה מכבר לשגרת חיים מגונה שיש לשרש.
הסדנה תתקיים בתאריך ה-16.12.19, בשעה 19:00, בצוללת הירוקה במוזיאון אשדוד לאמנות, במעמד סגנית ראש העיר הגב' שרון מרק, והיא פתוחה לקהל הרחב אשר דאג להירשם מבעוד מועד. פרטים והרשמה: הצוללת הירוקה, 08-9568231
$(function(){setImageBanner('48885b55-2089-4657-a649-2aaba61dd6eb','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,20366,'Image','');})
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('0c2af2aa-8f11-4728-a595-30090cc963c9','/dyncontent/2017/6/5/ddc064ee-648d-4ba4-ad6e-72da51a98ff7.jpg',1808,'אייטם לוח אשדוד נט 525*60',525,78,true,18478,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('0c2af2aa-8f11-4728-a595-30090cc963c9','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,true,18478,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|