שדרנית הרדיו, לבנת בן חמו: "גאה להיות אשדודית"
17.11.18 / 07:52
רגע לפני שתארח את עלמה זהר וישי ריבו בכיתת האמן בפסטיבל אשדודשירה בשבוע הבא, לבנת בן חמו, שדרנית גל"צ וגלגל"צ המוכרת והמצליחה מאשדוד, עוצרת לספר על 'הילדה מהפריפריה' שזוכה להשפיע על החברה הישראלית - על הקשיים בדרך, עליה כאמנית יוצרת וגם - על הערב הייחודי שמחכה לכם בפסטיבל.
בן חמו: "אני תולה הרבה תקוות לנסות ולהשפיע על מפת התרבות של ישראל"
היא שדרנית רדיו כבר למעלה מעשור, עוד מאז שירתה בצבא. אתם, ככל הנראה, שמעתם אותה כבר באחת מתכניותיה בגל"צ או גלגל"צ, ביניהן: 'לא בוער', 'נעים', ו'סיפורי לילה'. לבנת בן חמו מאשדוד, גאווה מקומית ואם אפשר לומר - שגרירה המשמיעה את קולם של הקצוות בחברה ובתרבות הישראלית, והיא בת 29 בלבד. כיום היא מתגוררת באשדוד, נשואה ואם לילדה בת שנתיים.
בין היתר בן חמו עורכת מוזיקה וחברה בוועדת הפלייליסט של גלגל"צ, קריינית פרסומות ומנחה אירועים, מרצה בפורומים שונים על תקשורת והשפעתה על החברה, התרבות והפריפריה ובנוסף, גם כותבת ב"מקור ראשון".
אפשר לומר שאת גאווה אשדודית, את חשה כך גם את?
"בוודאי. זו גאווה מאוד גדולה כאשדודית להגיע לגוף תקשורתי כל כך מרכזי ולהישמע באוזני מאות אלפי אנשים. ישנה משמעות מאוד גדולה לכך עבורי. זה בא לידי ביטוי באופן בו אני משדרת ומביאה גיוון תרבותי, כמו אשדוד, שהיא בין הערים הבודדות שיודעות לתת מקום לגיוון תרבותי כל כך רחב."
בתל אביב לדבריה זה אחרת: "תל אביב זו עיר מערבית שנותנת פחות התייחסות לאוצרות שלנו כיהודים שהתקבצו מהגלויות."
כאחת שהמוזיקה סובבת סביבה, את יוצרת בעצמך?
"האמת, אני מגיעה מעולם המוזיקה. לפני יותר מ-10 שנים כתבתי שירים למוזיקאים אחרים ובנעוריי, הייתי חברה בלהקה העירונית הרשמית של אשדוד - 'מרקם', והשתתפתי בתחרויות מוזיקה שונות. לאחר מכן אפילו התקבלתי ללהקה הצבאית, אך לבסוף בחרתי להתגייס לגלי צה"ל."
וכיום?
"כיום אני יוצרת יותר לעצמי. אמנם קיימת שאיפה ל"צאת החוצה" עם היצירה, כמו שאומרים, אך זה יקרה בזמנו."
אנשים מזהים אותך ברחוב?
"האמת שלא מזהים אותי ברחוב, לא יותר מדיי בכל אופן. יש בזה יתרון של תנועה בחופשיות ושקט, אמנם לעיתים מזהים את הקול שלי ואת שמי."
כאשדודית, איך הייתה ההתאקלמות וההשתלבות בעיר הגדולה?
"יש הרבה דעות קדומות כלפי אשדודים, ישנם מקומות שהגאווה והפטריוטיות האשדודית לא נותנות לך נקודות זכות, אלא להפך" אומרת בן חמו בביטחון ומספרת: "בשנתיים הראשונות שלי בגלי צה"ל חוויתי קושי רק מפני שאני אשדודית - הרגשתי שאני לא מדברת את השפה ולקח זמן מה עד שהבנתי שהסל באמתחתי שווה ערך ויש לי במה להתגאות."
חשבת לוותר בשלב מסוים?
"אמנם בשלב מסוים הרגשתי שאני רוצה לחזור לאשדוד ולהפסיק להילחם על המקום שלי והגיוון התרבותי שאני מביאה, אבל אז חשבתי על כל אלו שמגיעים דווקא מהפריפריה, משפיעים על החברה ובכך גם נותנים השראה לילדים צעירים מהפריפריה, ואומרים להם במילים אחרות: גם אתם יכולים. החלטתי להישאר ואני שמחה על כך."
בן חמו מספרת שחזרה השנה לספסל הלימודים והחלה ללמוד בתכנית למנהיגות יהודית בנושאי תרבות, במכון מנדל בירושלים.
"אני תולה הרבה תקוות בשנה הזו לנסות ולהשפיע על מפת התרבות של ישראל" - אמרה בן חמו שבן רגע נשמעה כמנהיגה כריזמטית חדורת מוטיבציה, שבכוונתה להשפיע וליצור שוויון חברתי תרבותי ולתת ביטוי לקצוות השונים בחברה.
מיד היא הוסיפה: "הייתי רוצה להנכיח את הקול של אישה צעירה, מזרחית ממוצא מרוקאי שגדלה באשדוד, המשפיעה על התרבות בישראל, וגם לפתח יותר את הצד היצירתי שלי."
לדבריה, כיתות האמן שיתקיימו בשבוע הבא באשדוד יתנהלו בפורמט ייחודי לפסטיבל אשדודשירה.
במפגש בין בן חמו לאמן או האמנית תתנהל שיחה אינטימית לעיני הקהל, על היצירה, המקורות מהם שאבו האמנים השראה, הסיפורים מאחורי השירים המפורסמים ועל ההתמודדות עם תקופות פחות טובות. לשאלות שהכינה להם הם כמובן לא מוכנים.
"עלמה זהר וישי ריבו הם אמנים נפלאים שיודעים לבטא את עצמם גם מעבר לגבולות המוזיקה" -אומרת בן חמו על האמנים ומוסיפה: "אני מאמינה שקיימת בהם היכולת להשפיע לטובה על הסביבה ולתת השראה שהיא מעבר ליצירה ולמוזיקה."
ביום שלישי הקרוב (20.11) בשעה 20:30, באודיטוריום מונארט תארח לבנת בן חמו את עלמה זהר וביום למחרת (21.11) בשעה 19:00, תארח את ישי ריבו באותו המקום בדיוק.
לפרטים נוספים לחצו כאן
או חייגו - 08-9568111