לרגל יום הזיכרון הבינלאומי לשואה - תיאטרון גשר פותח 3 מהצגותיו לצפייה ללא עלות
25.01.21 / 13:41
תיאטרון גשר מציין את יום השואה הבינלאומי ומזמין את הציבור הרחב לצפות באופן מקוון בשלוש הצגות שונות וייחודיות, בבימוי של יבגני אריה, אשר יעסקו בנושא. ההצגות, יהיו זמינות לצפייה בערוץ היו-טיוב של התיאטרון עד יום ראשון ה-31.01. מה בתכנית?
"אדם בן כלב" – על פי ספרו של יורם קניוק. מחזה הנע בין עולמות קוטביים: שפיות ושיגעון, מציאות וחלום, הווה ועבר, תוך כדי ניסיון לגעת ברבדים השונים של אבסורד השואה.
סיפורו של אדם שטיין, יהודי שעד פרוץ המלחמה נחשב לגדול בדרני גרמניה, ובעל קרקס מצליח. קומנדנט קליין, מפקד מחנה השמדה, מטיל על אדם לשעשע את הצועדים בדרכם האחרונה במחנה (כולל בני משפחתו שלו), וכן לשמש ככלבו של הקומנדנט.
אדם שטיין שורד את השואה בזכות כשרונותיו. במהלך ההצגה מתוארות ההתרחשויות בבית חולים פסיכיאטרי לניצולי השואה בערד, שבו מאושפז אדם שטיין לאחר עלייתו לארץ ישראל. מרגע הגיעו למוסד, אדם נכנס לתפקידים שונים כגון מנהיג, מורה, חבר, מאהב, יועץ, פסיכולוג, אל ואב, תוך ניהול מערכת יחסים אינטימית עם אחת האחיות, ושיחות רבות עם שלל דמויות מעברו אשר אינם בין החיים. הבכורה התקיימה ב-9 ביוני 1993 בפסטיבל בינלאומי בוינה, והמשיכה לשחק ברפרטואר תיאטרון גשר למעלה מ-15 שנה.
"שושה" – על פי ספרו של יצחק בשביס זינגר. סיפורן של כמה דמויות יוצאות דופן, בנסיבות יוצאות דופן.
סיפורו המרתק של אהרן גריידינגר, סופר צעיר הקונה לו את מקומו בעולמה של ספרות יידיש בוארשה בשנות השלושים על רקע התבססות השלטון הנאצי בגרמניה והאיום הגובר על פולין. מקום מרכזי תופסות אהובותיו של הגיבור: פעילה במפלגה הקומוניסטית, אשה נשואה בת-טובים, ושחקנית שבאה מאמריקה להעלות מחזה בורשה; וכנגדן – שושה, חברת ילדות שלו, מפגרת בהתפתחותה, שהוא קשור אליה בקשרי-אהבה מוזרים. בכורת ההצגה התקיימה ב-10 במאי 2003.
"שונאים. סיפור אהבה" -על פי ספרו של יצחק בשביס זינגר. קרוסלת התשוקות והיצרים בניו-יורק שאחרי המלחמה.
"שונאים סיפור אהבה" מספר את סיפורו של הרמאן ברודר, ניצול שואה שחי בברוקלין עם האיכרה הפולניה שהסתירה אותו במלחמה (יאדוויגה), ומנהל חיי אהבה מקבילים עם בחורה צעירה ויפה (מאשה), גם היא ניצולת שואה, שגרה עם אמה באיזור אחר בניו יורק. חייו מבוססים על שקרים, והוא למעשה נמצא בנסיון הסתתרות תמידי – גם מפני הנשים של חייו, וגם מפני הנאצים, שמבחינתו יכולים בכל רגע לכבוש את ניו יורק. לאורך כל העלילה הוא מסבך את עצמו בשקרים, וממציא שקרים חדשים שיעזרו לו לשרוד את השקרים הקודמים. העלילה מסתבכת והופכת קרקסית עוד יותר, כשמתברר שאשתו הקודמת (תמרה), שחשב שמתה בשואה, מגיעה לניו יורק ומחפשת אותו. בכורת ההצגה התקיימה ב-29 בנובמבר 2008.
אין ספור ספרים, שירים, סרטים והצגות נוצרו על התקופה הטרגית ביותר בתולדותיו של העם היהודי. אנחנו מזמינים אתכם לצפות בשלוש הצגות שעוסקות בנושא.
לערוץ היוטיוב של תיאטרון גשר ולצפייה בהצגות לחצו כאן