גל חסר תקדים של פגמים אצל יצרניות מזון הגדולות בישראל

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('37077509-9b4d-47cf-aa51-a9e4a964b6a7','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21779,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('37077509-9b4d-47cf-aa51-a9e4a964b6a7','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,21779,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('37077509-9b4d-47cf-aa51-a9e4a964b6a7','/dyncontent/2024/11/7/0b4764eb-7a24-435a-8054-7351e5744d6a.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21779,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('37077509-9b4d-47cf-aa51-a9e4a964b6a7','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21779,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('37077509-9b4d-47cf-aa51-a9e4a964b6a7','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,21779,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

תופעה חדשה או בדיקות בהולות שגילו את שכבר היה ולא נבדק קודם? היצרנים והצרכנים בלחץ

מאז יום שלישי שעבר התפרסמו בתקשורת 13 הודעות מחברות מזון שונות וגדולות הקוראות לציבור לא לצרוך מוצרי מזון ששווקו לחנויות:

לפני כשבועיים הודיעה יוניליוור על חשש לחיידקי סלמונלה בדגני הבוקר שלה מסוג קורנפלקס אלופים וקוקומן.

ביום שלישי פירסמה סופר פארם הודעה לציבור לא לצרוך גרנולה מהמותג הפרטי שלה, עקב הימצאות עש המזון.

הנסיך וסלטי שמיר:

ביום חמישי נודע כי נמצאו חיידקי סלמונלה בטחינה הנסיך, סלטי שמיר וכל המותגים הפרטיים ששמיר מייצרת לרשתות השיווק, ובהן שופרסל.

חלב בראשית:

בהמשך היום התפרסם על  זיהום בחלב נאקות של חברת חלב בראשית, שהוביל לכאורה לאשפוזם של שני ילדים.

הצ'יפס הקפוא:

באותו יום חמישי - הודיעה חברת מילוטל על הסרה מהמדפים של חלק ממוצרי הצ'יפס הקפוא שלה, לאחר שנתגלה בה ממצא חיובי של חיידק הליסטריה - לאחר שחלק מהמוצרים כבר שווקו לחנויות.

ביום שישי החמירה מילוטל את ההודעה ומסרה כי כל סוגי הצ'יפס הקפוא יוסרו מהמדפים בעקבות בדיקות נוספות שערכה. החברה גילתה את הזיהום לקראת סוף השבוע. נזכיר כי גם חברת מילוטל גילתה בשבוע שעבר ליסטריה במפעל שלה. רק שבמקרה זה החיידק הגיע למוצרים. החברה ערכה ריקול לכלל מוצרי הטוגנים מתוצרתה – גם לאלה שלא זוהמו, לטענתה.

זוגלובק:

ביום ראשון נודע כי חיידקי ליסטריה נמצאו בחומר גלם המיועד להמבורגר צלוי של זוגלובק .

חברת מוצרי המזון גילתה חיידקי ליסטריה בסביבת הייצור של מוצר ההמבורגר הצלוי בלחמניה במפעל החברה. בזוגלובק טוענים שנמצאו חיידקי ליסטריה באזור הייצור, אך בדיקת מעבדה של המוצרים לא העלתה שזוהמו.  

ביוני 2016 זוגלובק ביצעה איסוף (ריקול) לסלמי קוניאק המיועד למעדנייה בסופר, מחשש ל"עובש נראה לעין". החברה לא דיווחה על כך אז לציבור.

גם  שטראוס ואסם  מורידות מוצרים מהמדפים:

ביום שני מודיעות חברות הענק כי בגלל שמרים שעשויים לגרום לטעם לוואי הו מורידות מוצרים מהמדפים. המוצרים הם ברולדת השוקולד של עלית וסירופ ויטמינצ'יק של אסם. החברות מבקשות מהצרכנים להחזיר את המוצרים ולקבל תחתם מוצר אחר.

 שטראוס מסרה כי: בחלק ממוצרי עוגת "רולדת שוקולד" 350 גרם של עלית (ברקוד 7290008754613), המסומנים בתאריך אחרון לשימוש 3 בדצמבר 2016, התגלו שמרים בבדיקת מעבדה. "אנו מזמינים את כל מי שרכש מוצר זה לפנות למוקד הצרכנים לבירורים ולקבלת פיצוי: 1-800-777-777".

אסם הודיעה כי "בחלק קטן של בקבוקי ויטמינצ'יק פטל, נמצא טעם לוואי או תסיסה כתוצאה משמרים.

סוגת והקוסקוס:

ביום רביעי הודיעה חברת סוגת על החזר (ריקול)  לקוסקוס עם ירקות מסדרת המוצרים "ארוחות ברגע", המיוצרת עבור סוגת על ידי חברת "אוכל ביתי ניר עציון". בסוגת אמרו כי יש חשש לפגם במוצר שגורם להתנפחות האריזה.

הם קראו לציבור שלא לצרוך את המוצרים ולפנות למוקד שירות הצרכנים של סוגת במספר: 1-700-550222 לצורך איסוף המוצר וקבלת מוצר חלופי.

חלבה בארכה וחלבה הלאל:

חברת רושדי תעשיות מזון בע"מ קראה ביום רביעי  לציבור שלא לצרוך מוצרי חלבה בארכה וחלבה הלאל.

חברת רושדי הודיעה כי: "נעשו בחינות נוספות לתהליך הייצור ולחומרי הגלם, מאחר שעלה חשש מסוים לגבי מוצרי החלבה מסדרות שסומנו בתאריכי התפוגה הבאים:

מתאריך תפוגה 13 באפריל 2017 עד תאריך תפוגה 20 באפריל 2017.

מתאריך תפוגה 18 במאי 2017 עד תאריך תפוגה 22 במאי 2017.

מתאריך תפוגה 21 ביוני 2017 עד תאריך תפוגה 23 ביוני 2017.

מתאריך תפוגה 21 ביולי 2017 עד תאריך תפוגה 7 באוגוסט 2017.

מהחברה נמסר כי "אנחנו פועלים לאיסוף מוצרי החלבה מהתאריכים שצוינו לעיל, מתחקרים אירוע זה וקוראים לכל צרכן אשר רכש את המוצר מסדרות מוצרי החלבה שצוינו לא לצרוך את המוצר ולפנות למוקד שירות הלקוחות בטלפון 04-8560135 לקבלת זיכוי מלא". אולם  נכון לשעות אלה, מוקד שירות הלקוחות סגור.

מעדני מיקי: חשש לחיידקי ליסטריה בסלמון

במקביל הודיעה הערב חברת "מעדני מיקי" ללקוחותיה כי בעקבות בדיקה של שירות המזון במשרד הבריאות, נמצא חשש להימצאות חיידק ליסטריה מונוציטוגנס במוצר סלמון מעושן פרוס קפוא באריזות 500 גרם (10 יח' X 50 גרם) עם הברקוד 7290006736086, מתאריך ייצור 7 ביולי 2016, תאריך פג תוקף 3 במרס 2017.

מדובר במוצר שנמכר לשוק המוסדי בלבד. כלומר, לא ניתן להשיגו ברשתות השיווק והוא לא נמכר ישירות לצרכנים, אלא בעיקר ללקוחות מענף המסעדנות.

יצרני המזון בלחץ:

מאז התפוצצה פרשיית יוניליוור והקורנפלקס  חברות המזון החלו לבדוק מחדש את מערכות בקרת האיכות אצלן, מהחשש להפוך לחברה הבאה שתיתפס ויקרה לה מה שקרה לנסיך וליוניליור.

אף אחת מהן לא רוצה להיות מחר בכותרות כמי שלא הודיע על זיהום.

הלקוחות בלחץ:

ברשתות השיווק דיווחו בסוף השבוע על ירידה במכירות של כל קטגוריית הסלטים הארוזים (כולל חומוס) בשיעור ממוצע של 20%-30% . כל השחקנים בקטגוריה נפגעו, לא רק סלטי שמיר שלה הייתה ירידה חסרת תקדים של כ-90%". 

$(function(){setImageBanner('35ab173d-586c-4adb-b44e-dc54849002a0','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,21781,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה