5 מדינות על הראדר להשקעה באירופה
10.02.22 / 10:53
יבשת אירופה נחשבת ליחסית קרה ומכילה בתוכה מגוון רחב של נופים וערים מטריפות, הקרובות לישראל במרחק של עד חמש שעות טיסה. כמו כן, מרבית המדינות ביבשת גם משתייכות לאיחוד האירופי ונהנות מהטבות שונות, חלק לא קטן מאותן מדינות משתייכות גם לגוש האירו ולהן מטבע משותף (€-יורו) המקנה רשת סיוע פיננסית, גבולות פתוחים המעודדים מסחר ועוד.
הסיבה הראשונה לפופולריות ביבשת, היא הריבית הנמוכה שהציב הבנק המרכזי האירופי והיא נעה כיום בין 0.0% עד 0.40% במדינות היבשת השונות. לצד גובה הריבית ומשבר הסאב פריים, מחירי הדירות במרבית היבשת חוו ירידה חדה בשנת 2008. בעשור האחרון ניתן לראות סימני התאוששות בשוק הנדל''ן ברחבי היבשת לצד הטבות מיסוי שונות, ביקוש גבוה להשכרה ויציבות מתמשכת.
פורטוגל
המדינה המערבית שביבשת מלאה בחופים מרהיבים, ערים יפיפיות ובשנים האחרונות גם הפכה למוקד עבור משקיעים רבים מרחבי העולם. בין המשקיעים הללו ניתן למצוא לא רק משקיעי נדל''ן אלא חברות בינלאומיות ועוד חברות הייטק שונות. כל אלו מציבים את הערים המרכזיות במדינה, פורטו וליסבון כערי תיירות והשקעה עולות בעולם, עם דירוגים מחמיאים והשקעות במיליארדי יורו בשנה.
ואם במספרים מדובר, השקעות נדל''ן בפורטוגל טיפסו עד לכדי 800 מיליון יורו בשנת 2020 ומרביתם הגיעו דרך משקיעים זרים. העיר ליסבון לבדה מכילה מעל ל200 אלף סטודנטים הדואגים לביקוש מתמיד של דירות להשכרה, יחד עם מיליוני תיירים הפוקדים את העיר בשנה. עם זאת חוקי המס במדינה מסתכמים עד ל7% בקניית הדירה ובעוד 28 אחוזים משכר הדירה השוטף, אותו ניתן להפחית תחת הוצאות תחזוקה, שיפוצים וכו.
יוון
אחת הנפגעות העיקריות ממשבר הסאב פריים בשנת 2008, אז נחתכו מחירי הדירות והכלכלה היוונית הייתה נתונה ללא מעט סנקציות מצד חברות גוש האירו. אבל עם חבילות הסיוע שניתנו והתיירים שלא פסקו לפקוד את החופים היוונים, הצליחה הכלכלה להתייצב ובשנת 2016 מחירי הדירות החלו להתייצב ובשנת 2019 רשמו עלייה ממוצעת של 3.8% ברוב המדינה.
מגמה חיובית זו נמשכה עד למגפת הקורונה, אז נרשמו אחוזי תשואות של עד 14% באזורים כמו פיראוס והורגשה עלייה ארצית ממוצעת שנעה בין 5% עד 8%. מיסוי בגין השקעות נדל''ן ביוון יכול להסתכם בעד כ5% הכוללים מס העברה, נוטוריון וכו. יחד עם זאת ישנו מס שכירות הדרגתית שנע בין 15% עד 45%.
צרפת
מחירי הדיור במדינה, נראים במגמה חיובית ונצפתה עלייה עקבית של כ3% אחוזים החל משנת 2015 ותשואה משכירות שעומדת כל 3% בערים המרכזיות ואף גבוה יותר בשאר הערים. ומלבד העיר המרכזית פריז, גם ליון חוו צמיחה משמעותית בכל הקשור להשקעות נדל''ן ומסחר בשטחה.
עם כל אלו יש לזכור כי צרפת נבחרה לארח את האולימפיאדה ב2024, מה שמגדיל את שדרוג התשתיות והתחבורה הציבורית המעולה וממשיך את מגמת הבנייה החיובית במדינה, לצד השקעות זרות. בנוסף יש להכיר את חוקי המס בצרפת, שכן אחוז המע''מ עומד כ19.6% ובקניית דירה חדשה בת פחות מחמש שנים, מתווסף מס בגובה של 20%.
גרמניה
המדינה בעלת הכלכלה החזקה באירופה, הפכה לאחד מהיעדים הפופולריים עבור משקיעים רבים וגם תיירים מרחבי העולם. ערים רבות בגרמניה מאכלסות חברות גדולות ובינלאומיות, החל מרכבים ועד להייטק ואנרגיה, יחד אלו נהנית הכלכלה החזקה באירופה משלטון יציב, קווי תחבורה המחברים את כל המדינה ואחוזי אבטלה מהנמוכים ביבשת.
יעדי ההשקעה בגרמניה משתנים כאשר ברלין עדיין ניצבת כאחת הערים האטרקטיביות להשקעה, כאשר מחירי הדירות עלו משנת 2014 בכ50%. עם זאת הדרישה אחר דירות לקנייה והשכרה ברחבי המדינה עולים בשנים האחרונות בצורה קבועה ועם הדרישה, גם תנופת הבנייה במדינה גדלה משמעותית. מבחינת חוקי המס, במעמד קניית דירה נע מס הרכישה בין 4.5% עד 7% והינו כולל נוטריון, מס העברה, בולים וכו.
אנגליה
המדינה שבשנת 2019 עזבה את איחוד היורו היא גם אחת המדינות אשר נהנות מכמות אדירות של תיירים בשנה, אך אנליסטים רבים צופים כי עם העזיבה ייתכן ולירת השטרלינג תיחלש וכך גם הכלכלה של מדינת האי. על כן יש לזכור כי באנגליה ישנם מגוון נכסים שונים להשקעה, החל מבתי אבות הנחשבים למבוקשים במדינה ועד ליחידות סטודנטים בעלות תפוסה גבוה.
בכל הקשור למיקומים בהשקעה באנגליה, ניתן להנות מערים גדולות כמו לונדון, מנצ'סטר ואפילו ליברפול הצפונית. האחרונה נהנית מעליית מחירים די חדה בשנים האחרונות, ובשאר הערים קיימים נכסים מגוונים להשקעה. בכל הקשור למיסוי באנגליה, אזרחים זרים נהנים מפטור בדירה הראשונה ומס הכנסה משכר דירה החל מ12,00 לישט.