מכונות אריזה וייצור בסיסיות ויעילות שכדאי לכל עסק יצרני להכיר
25.09.22 / 09:46
הכנסת המיכון המתאים והמדויק עבור צרכי העסק היא אחת הפעולות החשובות ביותר שניתן לעשות בימינו - עידן בו המיכון הולך ומתפתח בקצב מסחרר ומסוגל להפוך את פעילות הייצור ליעילה ומשתלמת יותר ויותר. עבור כל בית עסק יצרני המייצר מוצרים באופן סדרתי, בין אם מדובר בתחום המזון, התרופות, הקוסמטיקה, האלקטרוניקה או כל תחום ייצור אחר, להלן כמה מכונות אריזה וייצור בסיסיות ומתקדמות שכדאי להכיר, כאלו שעשויות לשפר משמעותית את הספק הייצור והאריזה ולספק הגנה טובה למוצרים המוגמרים –
כאשר מדובר באריזה, קיימות כיום שיטות המאפשרות לסגור ולאטום את השקית בה נארז המוצר בצורה הרמטית המספקת הגנה מלאה, ולעשות זאת במהירות וביעילות המאפשרות הספקי ייצור ואריזה גבוהים ביותר. דוגמה מצוינת למכונת אריזה שכדאי להכיר בהקשר זה היא מלחם שקיות – מכונה המלחימה את שקית הניילון המיוחדת של האריזה וסוגרת אותה בצורה הרמטית ומושלמת, כך שהמוצר המאוחסן בה יישמר בצורה הטובה ביותר.
קיימים כמה סוגים שונים של מלחמי שקיות, בפרט מלחם שקיות שולחני (וידני) עם סכין חיתוך ייעודית, כמו גם מלחם על רגל או עם סרט נע המאפשר עבודה מהירה יותר.
גם כשהמוצרים כבר ארוזים נדרש להעביר ולאחסן אותם, לשנע ולהזיז מפה לשם, ולשם כך נדרש לאגד יחדיו כמה מוצרים, כמה ארגזים שונים וכו'. על מנת לקשור את כל מה שנדרש קשירה והצמדה בצורה יסודית, יעילה ומהירה, עובדים בתי עסק רבים עם מכונת קשירה. קיימות מכונות קשירה ידניות, חצי אוטומטיות ואוטומטיות, כאשר ככל שעולים ברמת האוטומציה כך ההספק והיעילות עולים. את סוג מכונת הקשירה הספציפי הנכון ביותר עבור בית עסק מסוים יש לקבוע באופן פרטני, על פי המאפיינים של תהליכי הייצור, סוג המוצר המיוצר, הספקים בהם מעוניינים לעמוד ופרמטרים רלבנטיים נוספים.
דוגמה טובה למיכון שעשוי לשפר משמעותית את תהליכי הייצור של מפעלים ובתי עסק בתחום המזון, היא מערבל תעשייתי. מערבל מזון תעשייתי מאפשר לייצר ביעילות כמויות גדולות יותר, ולהגיע למוצרים אחידים ו"מדויקים". מערבלים אלו משמשים, למשל, להכנת תערובות מחומרים שונים, קיצוץ וערבוב של בשר, הכנת כמויות גדולות של מילויים וכיוצ"ב.
גם כאן, ניתן למצוא סוגים שונים של מערבלי מזון תעשייתיים, ולהתאים תוך כדי קבלת ייעוץ מקצועי את הסוג הנכון ביותר לצרכי העסק הספציפיים.
מכונת אריזה בוואקום
סוגים רבים של מוצרים נהוג לארוז בוואקום – בשקית מיוחדת ממנה הוצא כל האוויר, כך שהמוצר לא ייחשף לחמצן (מה שמעורר תהליכי התחמצנות המורידים משמעותית את אורך החיים של המוצר). מכונה אוטומטית או חצי אוטומטית לאריזה בוואקום מאפשרת להגדיל הספקים של ייצור ואריזה (ולפתוח צווארי בקבוק הנוצרים בדרך כלל בשלבי האריזה), להגן על המוצרים בצורה הטובה ביותר ולהפחית את הבלאי המאפיין את פעילות הייצור ומערך המשלוחים.