מה משפיע על מחיר ביטוח דירה
16.09.19 / 18:40
הדירה שברשותכם היא ככל הנראה הנכס היקר ביותר שיש בבעלותכם, וככזה – חשוב מאוד לבטח אותו, בדיוק כפי שאנו מבטחים את הרכב שלנו או פריטים אחרים שחשובים לנו. ישנם חפצים שיש להם ערך כספי או סנטימנטלי גבוה עבורנו ובהתאם צריך לבטח או לשמור עליהם. כיום, קיימות לא מעט חברות אשר מציעות שירותי ביטוח דירה ללקוחותיהם. המחירים בין פוליסות הביטוח והחברות השונות עשויים להשתנות משמעותית אחת מהשנייה. אז מה משפיע על המחיר וכיצד רוכשים פוליסה בצורה חכמה, יעילה ומשתלמת? הכל לפניכם במדריך הבא.
לפני הכל – מהו בדיוק ביטוח דירה ואילו פוליסות קיימות?
לפני שנרחיב בנושא המחירים של הפוליסות השונות, חשוב מאוד להבין תחילה מהו ביטוח דירה ומדוע הוא חשוב. ביטוח דירה מורכב למעשה מפוליסות שמטרתן העיקרית היא לבטח את בעל הנכס במקרים שבהם נגרם נזק כלשהו למבנה של הבית או לרכוש שבתוכו. הפוליסה יכולה לכלול גם כיסוי לנזקים אשר נגרמו לצד שלישי, כמו למשל אורחים או שכנים, שביקרו בשטח הבית שלנו בזמן האירוע. בכל מקרה, במרבית המקרים, ביטוח דירה יהיה מורכב משתי פוליסות שונות:
- ביטוח מבנה – פוליסה שמטרתה לספק פיצוי כספי במקרה של נזק כלשהו למבנה עצמו.
- ביטוח תכולה – פוליסה שמטרתה לספק פיצוי כספי במקרה של נזק כלשהו לתכולה שבמבנה, לרבות פריצה או גניבה של פריטים יקרי ערך.
חשוב לציין כי על אף שאיננו חייבים לרכוש את שתי הפוליסות הללו, לרוב מומלץ לרכוש אותן יחד – שכן הן יספקו את מידת הביטוח הגבוהה ביותר לבית ולרכוש שלנו, ולמעשה "יכסו אותנו מכל הכיוונים".
מהם הגורמים המשפיעים על מחירי הפוליסות?
ישנם מגוון של שיקולים המשפיעים על מחיר ביטוח דירה, כאשר השיקול העיקרי שבהם הוא מספר הפוליסות שבחרנו לרכוש (מבנה או/ו תכולה). כמו כן, להלן מספר פרמטרים נוספים העשויים להשפיע על מחירי הפוליסות:
- מיקום גאוגרפי – כדאי לדעת כי איזור מגורים מסוים או קרבה לאיזורים בעלי סיכון גבוה, כמו למשל עוטף עזה, עשויים להעלות את מחיר הפוליסה.
- מספר הדיירים אשר מתגוררים בבית ישפיעו על מחיר הפוליסה או ישפיעו בעיקר על ביטוח צד ג', במידה ונבחר לעשות אותו.
- ביטוחי דירה בעבר – בדומה מאוד לביטוחי רכב, גם נתוני ביטוחי הדירה הקודמים שלנו ישפיעו על מחיר הפוליסה הנוכחית.
- שווי התכולה בבית – ככל ששוויה של התכולה בבית יהיה גבוה יותר, כך גם יעלה מחיר הפוליסה. כדאי לדעת כי שווי התכולה בבית נקבע על ידי שמאי מטעם החברה שממנה אנו רוצים לרכוש את הפוליסה, וכולל בתוכו הן חפצים "רגילים", כמו למשל מקרר, תנור ועוד, והן חפצים כמו תכשיטים, מצלמות, מחשבים, ציוד אלקטרוני, טלוויזיה ועוד.
- השתתפות עצמית – בדומה לביטוחים רבים אחרים, ככל שגובה ההשתתפות העצמית יהיה נמוך יותר, כך מחיר הפוליסה יהיה גבוה יותר.
- הקומה של הדירה – מחירה של פוליסה לדירות קרקע, דירות בקומות נמוכות או בתים פרטיים יהיה לרוב גבוה יותר, שכן הם מועדים יותר לפריצות.
- אמצעי מיגון או התרעה – התקנת אמצעי מיגון והתרעה בבית עשויה להוזיל משמעותית את מחיר הפוליסה.
- "גיל" המבנה – ככל שהבית או הדירה יהיו חדשים יותר, כך גם מחיר הפוליסה יהיה נמוך יותר – שכן הם יהיו פחות מועדים לבעיות במבנה.
איך ניתן לרכוש ביטוח דירה במחיר משתלם?
כאמור, מחירו של ביטוח דירה עשוי להשתנות משמעותית בין חברה אחת לאחרת ובין דירה לדירה. עם זאת, חשוב תמיד לבצע סקר שוק בין החברות השונות, ולראות מי יכולה להציע לנו את הפוליסה המשתלמת והמקיפה ביותר עבור המצב הספציפי שלנו. כדאי לדעת כי במרבית המקרים, רכישת פוליסה באמצעות המובייל (כלומר, הטלפון הנייד או אתר האינטרנט) תוזיל משמעותית את מחיר ביטוח הדירה, וכמו כן תהיה מהירה ונוחה יותר במרבית החברות המציעות את האופציה הזו. חשוב לדעת כי מחירן של הפוליסות הללו הוא לרוב אינו גבוה, ובמרבית המקרים מסתכם בפחות מ-100 ש"ח בחודש.