מה זה גיימר – מדריך מורכב להורים מבולבלים
28.03.22 / 14:02
עולם הגיימרים הוא עולם מורכב שיש בו גם לא מעט יתרונות. הילד שלכם גיימר? בואו להכיר מקרוב את העולם שלו
משחקים הם חלק בלתי נפרד מהחיים וקיימים בקרב רב החיות בתקופת הילדות וגם היטב לתוך הבגרות. משחקים אינם רק שעשוע ובידור אלא גם דרך ללמוד, לסגל מיומנויות חדשות, להתאמן על התנהלות חברתית ועבודת צוות ללא השלכות קשות. זאת ועוד, לצד הסכנות שעולם זה מזמן בעידן המסכים הוא כולל גם יתרונות רבים ואפילו מסלול קריירה מבטיחה לאלו המחליטים להתמקצע בתחום זה. כמו בכל תחום, על מנת להתמקצע יש להשקיע – זמן, מחשבה וגם לא מעט הצטיידות טכנית. כך לדוגמא, חבילת אינטרנט לגיימרים היא חלק חשוב בנושא הציוד וגם לא היחיד: אינטרנט מהיר ויציב, כסא נח, מסך טוב, אוזניות וקונסולה חשובים גם הם.
איך הכל התחיל – היסטורית משחקים מודרנית
מכונת המשחק המודרנית הראשונית הוצגה ביריד העולמי בניו יורק עוד בשנת 1940 – מכונת המשחק דימתה משחק נים ובמהלך ששת החודשים בהם הוצגה, למעלה מ-50,000 איש באו לשחק בה מול המחשב אשר ניצח 90% מהם. ממכונה ראשונית זו ועד להופעת הקונסולות המסחריות הראשונות עברו כשלושה עשורים. הקונסולה הראשונה יצאה לשוק בשנת 1972 אבל נכשלה מסחרית. הקונסולה השנייה שיצאה מספר חודשים אחריה, והייתה הצלחה מסחררת.
שנות השבעים-שמונים התאפיינו בהתפתחות מואצת של המחשב ומשחקי המחשב הביתיים. הפריצה הגדולה הייתה עם כניסת האינטרנט לחיי הבית – תחילה עם משחקים כמו Path to Darness ו- Quaike ולאחר מכן עם ענקיות המשחקים נינטנדו, וסאגה שיצאו בשנת 2000 עם קונסולת משחקים מותאמת לאינטרנט – הדרים קאסט שנכשל אבל סלל את הדרך ל-Xbox.
המשחק הראשון שבאמת הציג יכולות של -MMORPG (משחקי תפקידים רבי משתתפים) הוא Runescapes שאפשר למיליוני שחקנים מכל רחבי העולם לתקשר, לדבר ולהתחרות בסביבת המשחק. עולם המובייל רק הרחיב את מעגל המשתתפים והפך 4 מכל 5 אמריקאים לגיימרים.
כיום, להיות גיימר מקצועי זו אופציית קריירה לגיטימית אשר שכרה (הרב) בצידה. ספונסרים, פרסי תחרויות ותשלום תמורת השתתפות, הם קריירה מבטיחה אם יש לכם רפלקסים וזמן תגובה מהיר.
מה צריך כדי להיות גיימר?
על מנת להפוך לגיימר מקצועי דרוש יותר מאשר חזון. יש להשקיע זמן ומשאבים על מנת להשיג את הציוד המתאים שיאפשר את האימונים המפרכים והגעה לתוצאות מרשימות שיאפשרו כניסה לעולם זה.
נקודת התחלה היא אינטרנט מהיר ויציב. היום, מדובר במשחקים רבי משתתפים על פלטפורמת האינטרנט ולכן כל חלקיק שנייה חשוב. דוגמא טובה לכך הוא משחק ירי: יש דברים התלויים בגיימר עצמו – הזמן הנדרש לתגובה מתאימה מרגע זיהוי יריב ועד תגובת השחקן, אולם אם יהיה עיכוב בהצגת השחקן היריב או שהפעולה שהתבצעה על הג'ויסטיק תתבצע בעולם המשחק לאחר עיכוב – סביר שהשחקן היריב יוכל לפגוע בכם יותר מאשר תוכלו אתם לפגוע בו.
זיהוי מהיר מחייב לא רק אינטרנט מהיר אלא גם מסך עם קצב ריענון גבוה ורצוי ניגודיות צבעים גבוהה. ככל שקצב הריענון גבוהה יותר כך המידע שמתקבל מהאינטרנט יוצג על המסך מוקדם יותר. הצד השני של זיהוי מהיר היא תגובה מהירה – שלט מתאים ואיכותי, עכברים ומקלדות מתאימים – כל אלו גם הם חלק מרשימת הציוד ההכרחית לגיימר.
עוד שתי פיסות ציוד היקפי חשובות הן אוזניות איכותיות וכיסא נוח - להיות גיימר זה להיות ספורטאי בספורט תחרותי הדורש אימונים רבים – שעות ישיבה ארוכות בכל יום. כיסא מתאים ימנע בעיות גב ויעזור לגיימר להגיע לתוצאות יפות יותר. כמו כן, גם אוזניות טובות חשובות על מנת לעמעם את רעשי הרקע ולאפשר להתרכז ברעשי המשחק ורמזיו, וכמובן גם לתקשר עם השחקנים האחרים בקבוצה.
הדבר החשוב ביותר: בחירת המשחק
לכל גיימר יש את המשחק שלו שאותו הוא משחק, המשחק שאותו הוא מעדיף. לרב, שחקנים המתחילים עם פלטפורמה אחת: מחשב, PS4 או Xbox יישארו עם הפלטפורמה הנבחרת לאורך כל הקריירה שלהם. הקונסולות מגיעות מוכנות לעבודה, אם הפלטפורמה הנבחרת היא מחשב – חשוב לדאוג למחשב חזק עם כרטיס רשת מתקדם, מלאי זמין של זיכרון ומעבד חזק.
מדריך מקוצר להכרת השפה
עולם הגיימרים כולל עולם שלם של מושגים שהורה מבולבל עלול להרגיש כאילו ילדיו מדברים איתו בשפה זרה. לפניכם מספר מושגי יסוד וקיצורים מקובלים שיכולים לסדר אתכם בתחילת הדרך לתקשורת טובה יותר:
- GTG, G2G – Got To Go – חייב ללכת, עוזב עכשיו את המשחק
- BRB – Be Right Back – הולך לשנייה, חכו לי (שירותים, לפתוח את הדלת, לעשות קפה)
- AFK – Away from Keyboard – אני לא ליד המחשב (משהו בין G2G ל- BRB)
- DLC – Downloadable Content – ערך מוסף למשחק שנקנה בכסף אמיתי
- LAG – זמן תגובה איטי של המשחק, לרב בגלל בעיות אינטרנט
- GG – Good Game – למתחרים ושותפים, מחמאה
- Pwned – אדם כשרוני ומצליח במשחק, מחמאה
- Gratz – ברכות על משהו שקרה במשחק או מחוצה לו
- Noob, Newbie – שחקן מתחיל, לעתים נאמר כמילת גנאי
- Toxic – סביבת משחק רעילה, אדם שלא נעים לשחק איתו
- RageQuit – טריקת דלת במשחק, אדם שעוזב קבוצה בעצבים
- Camping – להשתלט על נקודה אסטרטגית במשחק
- Grinding – ביצוע מטלות רפטטיביות על מנת להשיג ניסיון או יתרון אחר כלשהו
- Ganking – תיאום בין חברי קבוצה כנגד קבוצה יריבה
- KD – היחס בין Kill (הצלחה) ל-Death (כשלון)
לסיכום, עולם הגיימרים לעתים נראה זר ומוזר להורים אך כיום הוא מציע שלל אפשרויות קריירה מבטיחות לצד פיתוח כישורים חיוניים כגון ידע בשפה האנגלית, חשיבה מהירה, קבלת החלטות עבודת צוות ועוד. תנו לילדים את הסביבה המתאימה לפתח את כישוריהם. במקביל לכך, דאגו, בעיקר בגילאים הצעירים, גם לקבוע גבולות שיותירו זמן לרכישת מיומנויות נוספות.