יועץ בטיחות - התפקיד מחייב!
10.08.20 / 12:00
יועץ בטיחות הוא תקן שמאפשר לנו לעשות מספר דברים. ראשית כל, לשמור על העובדים שלנו.
האם העובדים שלנו אינם בטוחים? איננו יודעים זאת, ואיננו יכולים להיות ערבים לביטחונם. אך הנחת היסוד בצמח בטיחות, היא שבכל מקום ישנם מפגעי בטיחות, סיכויים פוטנציאליים לחוות מקרה-בטיחות כלשהו, שאם מסתכלים לעומקי המאפיינים של אותו מקום, אפשר לאתר את אותם מקרים שיכולים להיווצר כתוצאה מאי אילו אביזרים, תרחישים, סיטואציות, הנחיות, אמצעי בטיחות, נהלים, אפשרויות וכן האלה - במקרה ואלו מובילים לתוצאה לא רצויה.
כאשר מגיע מומחה, עם ידע ביטחוני עשיר, כמו גם הבנה חזקה בהנדסת בטיחות, ורואה את פני השטח, ניתן וגם אפשר להתחיל ולגבש מתווה בטיחות, של הקיים במקום, ומה שאפשרי לבנות על פני זה. הסיבה לכך, היא פשוטה. חברה אמונה על בטיחות העובדים שלה.
אם וכאשר תהיינה אפשרות, עבור חברה, שהאחריות שהיא נושאת, לא תישא פרי וכי יהיה מחדל, אז מטרתה יכולה להיות להקדים תרופה וטיפול, בכך שהיא תביא יועץ בטיחות.
ממונה בטיחות מוסמך, אשר יראה את פני השטח במקום, יבין מה קורה, ויגבש תוואי בטיחות, עם המלצות הכוללות אפיון כללי של צרכי הבטיחות בארגון, שיש בו את הבקשה ליֶישום שינויים. שינויים ֶהכוללים מתווה לפעולות, אנשים מקצוע, מתקנים, מכשירים, ונהלים, אשר הכללה שלהם בכל מתווה הביטחון, יביא לצמצום פערי הביטחון, ולהקלה בתחושת הרווחה של אנשים שמתבקשים או מבקשים לעבוד באופן מסודר ומאובטח באזור.
כך שמי שעוסק בייעוץ בטיחות מגיע עם ניסיון עמוק, ויכולת לאתר "בעיות", יחד עם היכולת לאפיין אותה לכדי מתווה, שמאפשר מתן מענה ותשובות, עם הכלים הנכונים לכל אירוע ומצב, כפי שהיועץ מזהה אותה.
יועץ בטיחות, אינו תו תקן שנדרש על פי בקשת המחוקק, לכן אין הוא תפקיד שמישהו אמר לנו שאנחנו "צריכים" לקיים בארגון שלנו. אלא רק, אם אנחנו רוצים להכניס פרדיגמה חדשה של סביבת בטיחות בעבודה לארגון שלנו, ולקיים אותה בהתאם.
כך שכשאנחנו מודעים יותר ויותר לנושא הבטיחות בארגון שלנו, וברצוננו לספק מענה על כל מה שאנחנו יכולים לראות או לצפות לנגד עינינו, אנחנו יכולים לבקש שירותיו של ממונה בטיחות, כדי לקבל מענה בתחום הבטיחות, בשלל תחומים שהנ"ל נוטל בהם חלק, שאצלנו אגב - הם רבים.
צמח בטיחות מספקת שרותי ממונה בטיחות
תודה על קריאתך.