טיפים והמלצות כלליות לנהיגה בטוחה ויעילה של רכב חשמלי – כולל טיפים לחיסכון בסוללה וכיצד להפעיל את הרכב בצורה הטובה ביותר
24.05.23 / 20:52
נהיגה ברכב חשמלי דורשת מאיתנו הסתגלות לסוג חדש של רכב. אופן השימוש ברכב כזה צריך להתאים ליכולותיו, על מנת לשמור עליו באופן מיטבי לאורך זמן. בשביל שתוכלו לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, ריכזנו עבורכם כאן מספר טיפים והמלצות כלליות בנושא – אם תיישמו אותם, תוכלו לחסוך בסוללה, להפעיל את הרכב בצורה האופטימלית, ולשמור על נהיגה בטוחה ויעילה.
נהיגה ברכב חשמלי שונה ממה שהכרנו
עד לפני שנים ספורות בלבד, כל נהג ממוצע ידע איך להפעיל בצורה נכונה פחות או יותר כמעט כל רכב בשוק הפרטי. הסיבה לכך היא שכמעט כל הרכבים בשימוש פרטי היו רכבי בנזין או סולר, שהדגשים החשובים לשימוש בהם מוכרים לכולנו ונלמדים בלימודי הנהיגה. עם זאת, השנים האחרונות הכניסו לעולם שלנו את הרכב החשמלי, כשדגשי הנסיעה ברכב זה הם בחלקם שונים. רכב חשמלי מסתמך על סוללה חשמלית נטענת ולא על דלק, ולמשתמשי ונהגי הרכבים החשמליים כדאי להכיר היטב את מנגנוני הנסיעה וההנעה ברכב שלהם בכדי להבין כיצד להשתמש בהם בצורה הנכונה ביותר.
מה עלול לפגוע באיכות ובטיחות הרכב החשמלי שלכם?
בכדי להבין כיצד נוהגים בצורה בטוחה ברכב חשמלי ואיך שומרים עליו באופן מיטבי לאורך זמן, כדאי להכיר את הדברים ששוחקים את הרכב ואת הסוללה שלו ופוגעים באיכות הנסיעה בהם לאורך זמן. בין הדברים האלה ניתן למנות משקל גבוה שהרכב סוחב באופן קבוע, שחיקה של הצמיגים, נסיעה מהירה מאוד ובלימות אגרסיביות, וכן טמפרטורות קיצוניות (חום או קור). חשיפה ממושכת לכל אחד מהגורמים האלה תפגע באיכות הנסיעה ברכב החשמלי, תקצר את זמני הסוללה ותהפוך את הנסיעה לפחות בטוחה.
אז איך נוהגים בצורה בטוחה ברכב חשמלי?
לאור כל האמור לעיל, חשוב להפנים:
- נסיעה ברכב חשמלי צריכה להיות נסיעה רגועה ומחושבת. כזו שלא עולה על 50 קמ"ש בעיר או 110 קמ"ש בדרך בין עירונית או מהירה – גם כי מהירויות גבוהות הן מסוכנות ושוחקות את הרכב, וגם כי מהירויות סבירות ומותרות מונעות בלימות אגרסיביות.
- יש לבדוק את הצמיגים באופן קבוע ולהחליף אותם בעת הצורך.
- התקנת עמדות טעינה לרכבים חשמליים צריכה להתבצע במרחב מבודד אקלימית ככל הניתן, ואם חניית הבית שלכם היא חיצונית, שווה לבחון אפשרות של קירוי או לכל הפחות גגון, למניעת חימום ישיר של הרכב בשמש וקירור קיצוני.
טיפים לשמירה על הסוללה והפעלה נכונה של הרכב
מלבד הנהיגה הנכונה ששומרת על הרכב עצמו, ישנם מספר טיפים שכדאי להכיר לשמירה על הסוללה לאורך זמן:
- בדקו את מפות עמדות הטעינה החיצוניות בנסיעות ארוכות, והשתדלו לצאת עם סוללה מלאה.
- לפני שאתם יוצאים לנסיעה, אזנו את הרכב מבחינת טמפרטורה – חממו אם קר מאוד בחוץ וקררו מעט אם חם בחוץ.
- כשמאיצים, מומלץ לעשות זאת בצורה מדודה ולא ב"דריכה" על דוושת הגז.
- השתמשו במערכת הבלימה הרגנרטיבית – מערכת שמותקנת בכל רכב חשמלי ומאפשרת בלימה מתונה והדרגתית תוך טעינה של הסוללה החשמלית. בלימה אלימה, לעומת זאת, היא תהליך צורך אנרגיה ושוחק. לכן, היכרות מעמיקה ושימוש נכון בבלימה הרגנרטיבית שומרים על חיי הסוללה לאורך זמן.
- בדקו את לחץ האוויר בגלגלים באופן קבוע (אחת לשבוע לפחות) ולפני נסיעות ארוכות, ומלאו במידת הצורך. גלגלים שאינם מלאים דיים גורמים לרכב לעבוד קשה יותר, וכך לבזבז יותר סוללה על כל מרחק נסיעה.
כשמשתמשים ברכב החשמלי בצורה הנכונה ביותר, שומרים עליו ומבטיחים ככל הניתן את השימוש האיכותי בו לאורך זמן. עכשיו אתם יודעים איך לעשות את זה נכון יותר – ונשאר לכם רק ליהנות מהדרך.