האהבה האיטלקית החדשה של משפחת מור יוסף - הקימו לנו את הגלידה האיכותית ביותר שיש
16.08.21 / 12:00
במשפחת מור יוסף החליטו להגשים חלום ולייצר גלידה...
ואם כבר גלידה, אז שתהיה הטובה והאיכותית ביותר עם אפס פשרות.
השבוע הם פתחו את אנג'לוטו (גלידת המלאכים) כסניף הראשון באשדוד (אלא מה) ולצידם המפעל המסורתי הסיציליאני שמלווה אותם צמוד כבר מספר חודשים.
ידוע שגלידה באיטליה היא מסורת וחלק מהתרבות, אבל גלידה בסיציליה זה כבר עניין של כבוד - להיות הטובים והאיכותיים בעולם. וכך הגיעו במשפחת מור יוסף (סוד שהיה שמור ) למפעל הגלידה המסורתי בסיציליה (ג'לטו) והתאהבו בטעם ובאנשים בין רגע.
גלידות טובות וטעימות בארץ כבר יש, אז מה הופך את הגלידה הסיציליאנית של אנג'לטו לכזו מיוחדת?
מנצ'יני, שף גלידה ("GELATO MAKERS"), מסביר שזה מתחיל בחומרי הגלם -
"האיטלקים טוענים כי האינדיקציה - האם גלידרייה היא טובה או לא, היא גלידת הפיסטוק.
בנוסף למרקם, טמפרטורה ומתיקות יש גם את עניין הצבע. גלידת פיסטוק אמיתית וטובה תהיה בצבע ירקרק חום. אם הפיסטוק בירוק זוהר, זה לא זה, זה אומר שהוסיפו לגלידה שלכם צבע מאכל.
אז הנה לך דוגמה למה שמייחד אותנו - מחית הפיסטוק שאנחנו מיצרים במפעל, היא מזן ברונטה שגדל למרגלות הר געש אתנה, מדובר בזן הפיסטוק הידוע כטוב ביותר בעולם. כשטועמים את הגלידה ועוצמים לרגע את העיניים, אפשר להרגיש מיד את ההבדל באיכות.
הדובדבנים הם "אמרנה" (דובדבנים בעלי גוון כהה שגדלים באיטליה בשתי ערים), אגוזי הנוצלה (אגוזי הלוז) המגיעים מפיאומונטה באיטליה וכך גם כל שאר חומרי הגלם מגיעים מגידולי איכות כשכל חומר גם מקבל את הכבוד הסיציליאני שלו.
המגדלים של המפעל מביאים לנו את הפירות הכי מיוחדים שיש כדי להוציא את הגלידה הכי איכותית שאפשר. החומרים טבעיים וטריים בלבד, ללא אבקות טעם.
אז יש גלידות ויש את ה-גלידה ואותה הבאנו לכאן.
באנג'לטו אתם תוכלו לחוות גם את הגלידה הטבעונית שלנו, את הגלידה ללא סוכר, את הסורבטים שאנו מיצרים כאן, שהם בדיוק כמו בסיציליה – כולם חלקים כמו קטיפה ויותר רכים מהגלידה.
היוגורט שלנו הוא כטיפתי ולטעמי מושלם. בנוסף לתוספות המושחתות כגון רוטב הפררו רושה ועוד, ישנן גם תוספות של מזונות על בריאותיים כמו זרעי צ'יה, גוג'יברי ועוד.
עוד להיט שיכבוש את תושבי אשדוד וישראל הוא עוגות הגלידה המרהיבות - אי אפשר לתאר את הטעם, פשוט צריך לקחת ביס ואז לחוש בהבדל
כיצד מזהים גלידה איכותית?
שף הגלידה, מנצ'יני, מסביר שגלידה איכותית קל לזהות כשהיא נשארת רכה גם לאחר שמכניסים אותה למקפיא.
הגלידה חייבת להיות קרמית להפליא, אבל לא נמסה ובטח לא קשה וקפואה.
לגלידה המאוד איכותית יש מראה שמביא לך חשק להתפלש אליה כבתוך אמבטיה גדולה.
המתיקות צריכה להיות מאוזנת. לא סובלת מעודף מתיקות, משאירה אותך עם טעם של עוד, בלי להרגיש כבדות.
גלידה איטלקית טובה היא כזו שלא בא לך אחריה כלום, מסביר מנצ'יני.
וכדי להגיע לרמה של גלידה סיציליאנית אמיתית, משפחת מור יוסף, למדה ולומדת את סודות הגלידה של המפעל שלנו שקיים כבר 60 שנה ומיוצרת בסגנון האולד פאשן.
איפה אפשר כבר לטעום?
אנג'לוטו - רחוב צה"ל 1, רובע הסיטי, מול בניין ביטוח לאומי והסי מול