הבלוג הטבעוני: לחם כוסמת

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('d224bea4-ce17-46be-88e7-58816c66e7f3','/dyncontent/2024/12/5/b3b4cf46-95a6-4f0a-bc3e-be01567f2c0e.gif',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d224bea4-ce17-46be-88e7-58816c66e7f3','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d224bea4-ce17-46be-88e7-58816c66e7f3','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d224bea4-ce17-46be-88e7-58816c66e7f3','/dyncontent/2024/12/2/801195ab-1e3f-4e89-8ce0-eb96f2627393.jpg',18771,'משכן עונת המנויים ילדים אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d224bea4-ce17-46be-88e7-58816c66e7f3','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

מאשה ממשיכה לחשוף את סודות הכוסמת ומכינה לחם טעים, בריא, ללא גלוטן ומשביע

לאחרונה גיליתי את הכוסמת הירוקה ואני ממשיכה לגלות עוד ועוד שימושים לדגן הזה שהמוניטין שלו, איך לומר, לא בשמיים. ואין סיבה, הכנה נכונה מוציאה את הכוסמת במיטבה.

מה הפעם?

לחם כוסמת ירוקה. ללא גלוטן, ללא שמרים, במרקם שמזכיר לחם שיפון כבד וטוב.

נהדר למי שמחפש מחליפה בריאה לפרוסה היומית ואפשר גם לפרוס, להקפיא ולהפשיר בטוסטר.

ואם רוצים – אפשר לשלב זרעי דלעת או חמניה, אגוזים או פירות יבשים.

יאללה, מוכנים? 

לחם כוסמת ירוקה

המרכיבים

3 כוסות כוסמת ירוקה (לא קלויה! לא החומה)

כוס מים

מעט שמן זית או אחר לשימון

מעט שומשום או זרעי צ'יה לעיטור

1/2 כפית מלח

אפשר להוסיף חופן אגוזים או זרעים

 

אופן ההכנה

משרים את הכוסמת במים למשך שעתיים עד לילה. שוטפים היטב ומסננים.

שמים במג'ימקס עם כוס מים ומרסקים עד למרקם של שמנת.

ידנית, מערבבים פנימה מלח וזרעים אם רוצים. שמים את התערובת לנוח במשך כמה שעות בכלי זכוכית משומן בו נאפה את הלחם בהמשך.

מחממים תנור לחום של 175 מעלות. אם רוצים יוצקים את התערבות לשני כלי אינגליש קייק משומנים לקבלת שתי כיכרות לחם.

מפזרים מעל מעט שומשום, זרעי צ'יה או חמניה, אופים למשך 45-50 דקות.

מצננים היטב לפני האכילה, פורסים ואוכלים כמו לחם לכל דבר.

בתיאבון!

$(function(){})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה