טבעוני רומנטי: קרפצ'יו סלק אדום לוהט
14.02.17 / 09:33
חשבתם שסלק זה לא רומנטי? תחשבו שוב: מאשה מארגנת לכם בכלום עבודה מנה ראשונה חגיגית לוולנטיין
מכירים את זה שהשלם עולה על סך חלקיו?
ככה זה בדיוק שלוקחים חומר גלם פשוט ויומיומי כמו סלק, ובעזרתם האדיבה של חותכן עוגיות (אני בטוחה שבמרבית הארונות שוכב לו חותכן לב כזה שנקנה ברגע של אמונה כי כן, יום אחד נכין גם אנחנו עוגיות), מלח ים, פלפל גרוס וחומץ בלסמי הופכים אותו למנת פתיחה רומנטית לוולנטיין.
קרפצ'יו סלק רומנטי
החומרים ל-2 מנות:
2 סלקים גדולים
3 כפות שמן זית
כפית חומץ בסלמי
מלח ים גס
לימון
פלפל שחור גרוס
חותכן עוגיות בצורת לב!
אופן ההכנה:
בסמוך להגשה, קולפים את הסלקים וחותכים דק מאוד בסכין שף או בעזרת פורס ירקות, לעיגולים.
בעזרת החותכן, יוצרים מכל עיגול צורת לב מושלמת, ואת עודפי הסלק – למרק בורשט או, בלי נקיפות מצפון, לפח.
מסדרים את הלבבות בשתי צלחות, יוצקים מעל שווה בשווה שמן זית, בלסמי ולימון,
מעל בוזקים מלח גס ופלפל שחור. נותנים לסלק לשרות כ-10 דקות בתחמיץ ואוכלים לאור נרות רומנטי.
אפשר גם להכין את הצלחות מראש, אם לא רוצים להתלכלך, לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר.
כעשר דקות לפני ההגשה נפזר את השמן, החומץ והלימון.
המטבח של מאשה הוא שירות ארוחות טבעוניות עד הבית המספק גם קייטרינג טבעוני לאירועים. פרטים במייל [email protected] או בפייסבוק