סלט עדשים שחורות בטטות ועשבי תיבול/ 6-8 מנות
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('636318bc-043a-4ece-9af4-cf8dd4c9cd94','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('636318bc-043a-4ece-9af4-cf8dd4c9cd94','/dyncontent/2024/11/7/0b4764eb-7a24-435a-8054-7351e5744d6a.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('636318bc-043a-4ece-9af4-cf8dd4c9cd94','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('636318bc-043a-4ece-9af4-cf8dd4c9cd94','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('636318bc-043a-4ece-9af4-cf8dd4c9cd94','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('636318bc-043a-4ece-9af4-cf8dd4c9cd94','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('636318bc-043a-4ece-9af4-cf8dd4c9cd94','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
איריס פינקו כבר שוקדת במרץ על תפריט ראש השנה הקרב אלינו בצעדי ענק וכחלק מהמאמצים לחדש ולהפתיע הכינה את הסלט הזה – מרענן, בריא, טעים וקל מאוד להכנה. לגזור ולשמור!
מרכיבים 1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות 1 ק"ג בטטה מתוקה 1/2 חבילה גדולה פטרוזליה 1/2 חבילה גדולה כוסברה 1 בצל סגול גדול קצוץ דק לקוביות קטנות 2 כפות שמן זית מלח, פלפל שחור גרוס גס
רוטב
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי 2 כפות שמן זית מלח, פלפל שחור גרוס גס
אופן הכנה לנקות את העדשים ולשטוף היטב, לשים בסיר קטן ולכסות במים. לחמם עד רתיחה, להנמיך מעט את האש ולבשל כ-15 דקות עד שהעדשים מתרככות אך נשארות שלמות (אל-דנטה). לסנן ולשטוף מיד בהרבה מים קרים. לחמם תנור ל- 200 מעלות. לקלף את הבטטות ולחתוך לקוביות בינוניות, לשים בקערה ולתבל ב-2 כפות שמן זית, מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס גס. לרפד תבנית תנור בנייר אפייה ולפזר את קוביות הבטטה בשכבה אחידה. לאפות כ-15 דקות רק עד שהבטטות משחימות ומתבשלות אבל נותרות שלמות. לקרר מעט את הבטטות. לשטוף היטב ולייבש את עשבי התיבול ולקצוץ דק. בקערה גדולה לערבב את העדשים עם הבטטות, הבצל ועשבי התיבול. להוסיף מיץ לימון סחוט טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס גס. לערבב ולטעום, לתקן תיבול.
הסלט נשמר במקרר 2-3 ימים.
המתכון נראה לכם מגניב אבל לא חושבים שבאמת תתחילו להכין? אפשר גם להזמין מאיריס במייל: [email protected] או בפייסבוק - לחצו כאן
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImage('b168c813-e844-4e48-8be8-59d1bdd80cbc','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('b168c813-e844-4e48-8be8-59d1bdd80cbc','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b168c813-e844-4e48-8be8-59d1bdd80cbc','/dyncontent/2024/11/5/1a11d1f3-11d6-4bca-aa9a-709aa900e036.gif',18651,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|