מיקרוגל - יודע לעשות הרבה יותר ממה שחשבתם
06.02.14 / 14:45
רבים משתמשים במיקרוגל רק להפשרה וחימום מהיר של ארוחות מוכנות או שאריות, אך ישנם עוד שימושים רבים למיקרוגל, שרובכם אינם מודעים להם. אז לפניכם מספר משימושים אלו, שיעזרו לכם לנצל את המיקרוגל שלכם בצורה טובה יותר:
1. ייבשו את התבלינים שלכם במיקרו
קניתם תבלינים טריים ולא השתמשתם בכולם? אתם מגדלים בזיליקום או אורגנו בבית? למה שלא תשתמשו במיקרוגל שלכם לייבש את התבלינים?
החומרים להם תזדקקו: תבלינים, צלחת, נייר מגבת
תחילה שיטפו את התבלינים - לא תרצו שהתבלינים המיובשים שלכם יהיו מזוהמים. ייבשו את התבלינים היטב (מתקן לייבוש חסה יהיה מעולה, אבל ניתן גם לבצע זאת עם מגבת, או ייבוש פשוט על מגבת). כעת הוציאו את הגבעולים מהעלים.
חימום העלים:
מקמו את העלים על גבי נייר המגבת שעל הצלחת בשורה אחת (התהליך יעבוד גם בלי הנייר, אבל הנייר עוזר לייבוש להיות מהיר ואחיד יותר) הפעילו את המיקרו ל-30 שניות על עוצמה מלאה, חזרו על התהליך עד שכל העלים הופכים פריכים, וניתן לשבור את הגבעול שבמרכז העלה בקלות. ייתכן והתהליך ייקח לכם אפילו 3 דקות ויותר (עלים קטנים יישברו מהר יותר). אם אין לכם נייר מגבת, דאגו להזיז את העלים כל 30 שניות, כך שלא ישהו בזמן החימום בתוך נוזליהם. כעת ניתן לאחסן את העלים המיובשים במיכל אטום היטב. במידה ושמרתם על אטימות מלאה ולא נשארו נוזלים, התבלינים המיובשים יוכלו להחזיק לכם אפילו שנה!
2. עקרו את אדמת האדנית או הגינה במיקרו
שימו 400 גרם של אדמה על צלחת שטוחה, חממו במשך 90 שניות בערך, בעוצמה גבוהה. כעת ניתן לשתול באדמה זו זרעים, ללא חשש ממזיקים הנמצאים בתוכה.
3. ריכוך סוכר חום
קחו את הסוכר באריזת הפלסטיק שלו, הוסיפו מספר טיפות מים, וחממו בחום בינוני למשך 10 עד 20 שניות.
4. פופקורן איכותי יותר
חימום של קערית מים לפני החימום של הפופקורן, יעזור להפוך גם את הגרעינים הרכים יותר לפופקורן פריך, בזכות הלחות שנשארת לאחר חימום המים.
5. חיטוי ספוגיות הניקוי
ראשית בידקו שניתן להכניס את הספוגית למיקרו (ישנם חומרים שאסור להכניס למיקרוגל בשום אופן! כמו סקוטשברייט). ספוגיות בד או סמרטוטים ניתן לשטוף במים, ואז לחמם למשך 2 דקות במיקרו – זה יחטא 99 אחוזים מהבקטריות שהצטברו עליו.
6. חיטוי משטחי חיתוך מפלסטיק
כמובן שניתן לבצע זאת רק במידה והמשטח יכול להכנס למיקרו. שטפו את המשטח היטב, משחו עליו פיסת לימון, וחממו למשך דקה.
7. האריכו את חיי המסקרה שלכן
חממו למשך 30-40 שניות את המסקרה שלכן בחום גבוה, עם כוסית מים לצד המסקרה.
8. להוציא מהלימון יותר מיץ
חימום קצר של 20 שניות יוציא מהלימון שלכם יותר מיץ! לאחר החימום גלגלו את הלימון על גבי השיש ואז חתכו אותו.
9. ריכוך דבש
דבש אינו מתקלקל! אבל דבש כן מתגבש. דבש גבישי יחזור לחיים, אם רק תפתחו את הצנצנת שלו ותכניסו למיקרו לחצי דקה עד דקה.
10. חממו צלחות לפני ההגשה
הרבה פעמים אתם מכינים ארוחה והאורחים מתמהמהים, לפעמים אין בעיה לחמם שוב את האוכל, אבל לעיתים חימום נוסף עלול לפגום במאכל. לכן ניתן תמיד לחמם את הצלחות (במידה וניתן להשתמש בהן במיקרוגל) בלבד, מה שיחמם במידת מה את האוכל המוגש עליהן, או לפחות ישמור קצת על החום למשך זמן.
11. בשלו מאכלים במיקרו
המיקרו לא מיועד רק להפשרה וחימום ארוחות מוכנות, אפשר גם לעשות בו חביתות וביצים, תירסים, חטיפי צ'יפס לא מטוגנים ועוד הפתעות.