מתכונים בטעמי 4 המינים
21.09.15 / 11:50
חג הסוכות מזמין אלינו ניחוחות של סתיו, ישנה כמיהה לאוכל חם ומבושל. ארבעת המינים נותנים לנו טיבול מדהים לאוכל, אומנם השמטנו מהמתכונים את ההדס והערבה- כי בנינו מי רוצה לאכול עציצים והשארנו את האתרוג והלולב כלומר את התמר.
בתאבון!
עוף בלימון / אתרוג
קצת קשה להכין מאכילים עם אתרוג בשביל זה יש את בן דודו הלימון
מצרכים
עוף גדול במיוחד (השאיפה למשקל של שני קילו) שלם וקשור לצלייה
6 שיני שום
2 כפות עלי תימין
2 לימונים פרוסים דק
מיץ מסונן של לימון אחד
כפית סוכר חום
מלח ופלפל
שמן זית
אופן הכנה
מתחילים בהכנות יום לפני הארוחה. מעבדים בבלנדר את השום, מיץ הלימון, כף אחת של עלי תימין, מעט מלח ופלפל וכף שמן זית. מורחים את העוף בתערובת הריחנית, ומחדירים חלק ממנה אל מתחת לעור. מורחים בנדיבות גם את פנים העוף. מניחים את העוף בקערה או צלחת עמוקה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. בעתות חירום ומצוקה אפשר להתפשר בארבע עד שש שעות צינון. מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול.
מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר כבד, גדול ושטוח (או תבנית בגודל הולם). מסדרים בסיר בצורה שווה את פרוסות הלימון. בוזקים עליהן את הסוכר החום ומבשלים חמש דקות על אש בינונית. מניחים על פרוסות הלימון את העוף כשהחזה כלפי מעלה. ממשיכים בבישול כעשר דקות נוספות. מדי פעם מטלטלים את הסיר כדי שהעוף לא יידבק ללימון והלימון לתחתית.
בוזקים על העוף את יתרת עלי התימין, יוצקים סביב העוף חצי כוס מים ומעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-180 מעלות וצולים חצי שעה. הופכים את העוף עם החזה כלפי מטה, מוסיפים עוד חצי כוס מים וצולים חצי שעה נוספת. הופכים שוב את העוף עם החזה כלפי מעלה, מעבירים את הסיר מתחת לגריל וצולים דקתיים-שלוש ליצור פריכות נאותה.
מוציאים את הסיר מהתנור וממתינים רבע שעה לפני ההעברה לסוכה, ההגשה והחלוקה לנתחים. העוף הזה יהיה נהדר גם כעבור שעה כשהוא פושר או חמים. הכי טוב לאכול את המנה הזאת בידיים.
אפשר, כמובן, לחלק את העוף לרבעים ולקצר מעט את זמני הבישול
צלי בשר ברוטב רימונים
מצרכים
מגש פילה מדומה (1.4-1.6 ק"ג)
4 כפות שמן זית
כרישות דקות חלק לבן לחתוך לעיגולים
1 כפית מלח
2 כפיות מחוקות סוכר
1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
בקבוק יין לבן יבש
3 כוסות מים רותחים
2 כפיות רכז רימונים
שזיפים מיובשים ללא חרצן15
לקישוט- גרגירי רימון מפוררים על המנה
אופן הכנה
מחממים שמן לחום גבוה ומטגנים את הבשר לקבלת השחמה יפה מכל הכיוונים.. מוציאים מהסיר. מוסיפים כרישה ומאדים תוך כדי ערבוב כ 3 דקות.. מוסיפים יין, סוכר, פפריקה חריפה ומתוקה, מלח ומים ומביאים לרתיחה
משיבים נתח לסיר, מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כ 1 שעה. מוסיפים רכז רימונים ושזיפים ומבשלים כ ¼1 שעות נוספות
. מכבים ומאפשרים לנתח לנוח לפחות 1/2 שעה לפני שפורסים
כרעיים ממולאים מוגשים על רוטב תמרים
חומרים
חומרים למילוי:
100 גר' משמש יבש
100 גר' תמרים יבשים
100 גר' אגוזים שבורים
50 גר' סילאן
200 גר' חזה עוף טחון דק או מעובד במעבד מזון
לתיבול: מלח ופלפל לבן
מצרכים לרוטב
1/2 ליטר רוטב חום - להכין מאבקת רוטב צלי
100 גר' פלפל ירוק ואדום
100 גר' סילאן - 3 כפות גדושות
תיבול: צ'ילי
אופן ההכנה
מערבבים היטב את חומרי המילוי
ממלאים את הכרעיים עם המילוי בשק זילוף
צולים את השוקיים בתנור עם מעט שמן בחום גבוה עד להשחמה ועוד 30 דקות בחום בינוני
את הכרעיים פורסים ומניחים על הרוטב החם
(מומלץ להגיש עם מחית תפוחי אדמה)
חטיפי תמר ממולאים/ השף מאיר אדוני
מצרכים:
12 תמרים גדולים
4 דפי פילו
חמאה מומסת למריחת עלי הפילו
60 גרם אבקת שקדים
60 גרם חמאה רכה
60 גרם סוכר
1 ביצה
אופן ההכנה
הכנת קרם השקדים
מערבבים את החמאה והסוכר באמצעות מטרפה מוסיפים את הביצה ולבסוף את אבקת השקדים. ניתן להכין עד יומיים מראש ולשמור בקירור.
מגלענים את התמרים וממלאים בקרם השקדים.
מורחים את אחד מדפי הפילו בחמאה מומסת ומפזרים מעט אבקת סוכר, מניחים דף פילו נוסף וחוזרים על הפעולה. ממשיכים עם יתר דפי הפילו עד לקבלת דף עבה מרוח בחמאה.
חותכים לרצועות ברוחב התמר ומגלגלים את התמר בתוכן, מסדרים על נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ 15 דקות. מגישים עם כדור גלידת וניל.