במטבח של פיני: מלאים בטוב
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('a7638df1-ea64-4ff9-80be-7af412a71746','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a7638df1-ea64-4ff9-80be-7af412a71746','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a7638df1-ea64-4ff9-80be-7af412a71746','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a7638df1-ea64-4ff9-80be-7af412a71746','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a7638df1-ea64-4ff9-80be-7af412a71746','/dyncontent/2024/11/7/0b4764eb-7a24-435a-8054-7351e5744d6a.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a7638df1-ea64-4ff9-80be-7af412a71746','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a7638df1-ea64-4ff9-80be-7af412a71746','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
שינוי מרענן לממולאים הרגילים ומנה נהדרת לארוחת החג: כרשה ממולאת בבשר ברוטב תמרהינדי
זה נראה כמו עוד סיר ממולאים רגיל, אבל כשמתחילים לאכול מבינים שיש כאן משהו שונה לגמרי. הכרשה המתקתקה הופכת לכוכבת המנה: ממולאת בבשר ומתבשלת ברוטב תמרהינדי חמצמץ. העבודה על המנה פשוטה מאוד, היא רק מורכבת מכמה שלבים, אבל אין ספק שהיא תהפוך לכוכבת ארוחת החג. ממולאי כרשה בתמרהינדי
חומרים: 4-5 כרשות עבות מאוד 2 בצל סגול חצוי פרוס מי מלח חופן של צימוקים (עדיף אוזבקים) חופן חמוציות 6 שיני שום שלמות קלופות המלית: 750 גרם בשר טחון פעמיים פלפל שחר גרוס כפית קינמון כפית פלפל אנגלי טחון כפית מלח רוטב תמרהינדי: 2 כפות עיסת תמרהינדי כף רסק עגבניות (עדיף שפורפרת mooti) 2 כפות סילן (טבעי) 2 כוסות מים רותחים ההכנה: מתחילים בטיפול הכרשה: מסירים את הקצוות את השורש ואת הירוק נשארים עם המרכז וחוצים לשניים כלומר נשארים עם רצועות של כ 12-15 ס"מ כל אחד. בסכין חדה מאוד עושים חתך לאורך כל רצועת כרשה, לא עד הסוף אלא רק עד למרכז. חולטים במי מלח כרבע שעה. מסננים ומצננים. פותחים כל גליל כרשה לדפים משתמשים בעיקר בעלים החיצוניים ולא במרכז שהוא לא שמיש. מערבבים את כל חומרי המלית עד לעיסה אחידה מניחים לכעשר דקות בצד ועוברים למילוי והכנת הסיר. מרפדים סיר עם תחתית עבה בפרוסת דקות של הבצל הסגול ומעליו מפזרים מעט צימוקים וחמוציות ומתחילים לערום יפה את הכרשה הממולאת. מניחים "עלה / דף" כרשה לרוחב השליש התחתון מניחים כף מהמלית לאורך ומגלגלים כשהסגירה כלפי מטה וכך את כל העלים כשמידי פעם מפזרים מעט מהצימוקים וחמוציות עד לסוף המלית. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים בעדינות מעל הממולאים. מסדרים צלחת הפוכה (עמידה לחום) מעל הממולאים, יוצקים את הנוזלים למרכז הצלחת (כך הנוזלים יתחלקו באופן שווה) עד כמעט כיסוי שהנוזלים מבצבצים. במידה שחסרים נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש וממשיכים לעוד כ־45 דקות. את הצלחת מסירים בעדינות אחרי כעשרים דקות. אפשר להכין מראש ולחמם בעדינות רתיחה עדינה ולהמשיך בתנור. אפשר גם לרפד את תחתית הסיר בפרוסות עבות של תפוחי אדמה.
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImage('97754fce-9dfe-42f4-8e6f-5f5c80b402fe','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('97754fce-9dfe-42f4-8e6f-5f5c80b402fe','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('97754fce-9dfe-42f4-8e6f-5f5c80b402fe','/dyncontent/2024/11/5/1a11d1f3-11d6-4bca-aa9a-709aa900e036.gif',18651,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|