המתכון לשווארמה שהטריף את השופטים במשחקי השף (וידאו)
18.06.18 / 12:14
פעם בעונה מגיעה מנה שמשאירה טעם של עוד. מה הסוד במנת השווארמה של סהר שסובבה את השפים וגרמה להם לרצות לאכול ממנה עוד ועוד...
מצרכים:
2 ק''ג פילה טלה מיושן
300 גר' כבד אווז
200 גר' פטריות אלמוג
100 גר' ליה
200 גר' טחינה אלארז
200 גר' עמבה איכותית
5 עגבניות
5 פלפל חריף ירוק
2 יח' צרור פטרוזיליה
2 גבעולי סלרי
3 לימונים
5 גזרים
2 בצל סגול
20 גר' זרעי כוסברה
20 גר' מלח לימון
2 כפות מלח
1 כפות פלפל שחור גרוס
200 גר יוגורט סויה
500 גר' קמח תירס איכותי (הרינה דה מאיז)
2 כוסות מים פושרים
100 גר' תבלין שווארמה
5 שיני שום קלוף
ליטר שמן קנולה
אופן ההכנה:
- בקערה שמים קמח תירס, מלח ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מניחים בצד ל-15 דק' למנוחה.
- באמצעות ברנר שורפים את קליפת העגבנייה והפלפל החריף על מנת לקלפם.
- קולפים וחותכים את העגבניות, הפלפל, הפטרוזיליה, הבצל והשום לסלט קצוץ דק. מתבלים עם מלח ומיץ לימון.
- בקערה קטנה מכינים את הטחינה: מוסיפים טחינה, מים קרים , מלח ומיץ לימון. מערבבים עד לקבלת מרקם סמיך (מוסיפים מים במידת הצורך). מעבירים את הטחינה לסקוויזר הגשה.
- את העמבה מדללים עם מעט מים קרים עד לסמיכות הרצויה ומעבירם לסקוויזר הגשה.
- את היוגורט שמים בקערה ומתבלים במעט מלח, מיץ לימון ושום כתוש ומעבירים לסקוויזר הגשה.
- קולפים את הגזרים, פורסים לעיגולים דקיקים במנדולינה ומעבירים לקערה.
- חותכים את הסלרי (גבעולים ועלים) ומוסיפים לקערה עם הגזר.
- חותכים מעט פלפל חריף ומוסיפים לקערה עם הגזר והסלרי.
- מתבלים את הגזר, הסלרי והפלפל החריף במלח, מלח לימון, שום כתוש, שמן, וזרעי כוסברה ומניחים בצד.
- את הפילה פורסים לפרוסות דקות במיוחד ואת כבד האווז חותכים לקוביות קטנות.
- חותכים את פטריות האלמוג לרצועות ואת הליה קוצצים דק דק.
- מחממים מחבת קטנה. פותחים את הטורטיות במכשיר הפתיחה של הטורטיות לעיגולים קטנים בקוטר 12 ס''מ ואופים את הטורטיות במחבת.
- את הטורטיות המוכנות מוציאים למגבת ועוטפים לשמירת החום.
- מחממים מחבת כבדה ומחבת פסים.
- שמים במחבת הפסים את כבד האווז וצולים עד להשחמה משני צידיו.
- במחבת השנייה מקפיצים את פילה הטלה, הליה והפטריות ומתבלים במעט מלח, פלפל, ותבלין שווארמה.
להגשה:
- במרכז הטורטיה שמים טחינה, סלט קצוץ ואת הבשרים (הפילה עם הליה והפטריות וחתיכת כבד אווז).
- מגלגלים כמו לאפה.
- מניחים בצלחת ההגשה את הטורטיה.
- בצלוחית קטנה שמים את סלט הגזר ואת הסקוויזרים הקטנים של הרטבים - היוגורט, העמבה, והטחינה.
רוצים לראות את סהר מכין את המנה? כנסו כאן