זהירות, ממכר! גריסיני גרעינים
25.01.18 / 12:15
אחר הצהריים רגיל, אני מסדרת את הבית ושומעת בחצי אוזן את מירי מתוקה בתוכנית "פשוט לאפות" מראה איך להכין גריסיני גרעינים. בתור חובבת קרקרים ופיצוחים ידועה, הנחתי את ערימת הכביסה והתיישבתי לצפות באופן ההכנה
צפיתי, אהבתי וכמו תמיד במקרה של תוכניות בישול בטלויזיה, אני הולכת למחשב, מחפשת את המתכון הכתוב ושומרת אותו בתיקיית המתכונים שלי ליום שבו הוא יתאים לי בול לבלוטות הרוק.
בפעם הראשונה שרציתי להכין אותו לערב חברים, באתי לא מוכנה כי שכחתי שצריך להכין את הבצק יום לפני. בפעם השנייה זכרתי את הפרט הזה של לילה במקרר והכנתי את הבצק מראש.
מאז הכנתי את הקרקרים המופלאים האלה המון פעמים (זהירות, ממכר!) ואני יכולה לדווח מהשטח שהבצק יכול לשהות במקרר גם יומיים אם במקרה הכנתם ולא יצא לכם לאפות יום אחרי.
בקופסה סגורה, הקרקרים ישארו טעימים ופריכים לפחות שבוע ובגלל שהם מתחסלים ממש מהר, אני משתדלת להכין כמות כפולה.
זה בדיוק מאותם המתכונים שעובדים עליהם המון זמן ואז בא המתבגר שלכם בנון שלאנט ומחסל קופסה שלמה בשתי דקות…..שיהיה בריא.
יאללה למתכון!
לבצק:
150 גרם גבינה לבנה מוצקה לאפייה טוב טעם
(אם אין טוב טעם אפשר להשתמש גם בגבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת חמוצה ואפילו קוטג'. עבד לי מצוין עם כל הגבינות. מקסימום צריך להוסיף עוד טיפה קמח לבצק)
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
140 גרם קמח לבן (1 כוס)
140 גרם קמח חיטה מלאה (1 כוס)
3/4 כף מלח
1 כפית סוכר (אפשר גם בלי)
כפית אבקת אפייה
½1 כפות שמן זית
60 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 מכל)
לציפוי:
1 ביצה טרופה
50 גרם גרעיני דלעת טבעיים קלופים (1/3 כוס)
50 גרם גרעיני חמנייה טבעיים קלופים (1/3 כוס)
1 כפית מלח גס
עוד אופציות שניסיתי ועובדות טוב: קימל, שומשום, אגוזי מלך קצוצים
ספריי שמן זית
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק יום לפני האפייה - במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה הרכה במשך כדקה עד שמתקבל קרם חמאה, מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבל כ-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמחים, המלח, הסוכר ואבקת האפייה, ומעבדים 3 דקות נוספות עד לקבלת מרקם פירורי. מאטים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים את השמנת והשמן, ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. (אני מכינה את הבצק ביד).
מעבירים את הבצק אל משטח העבודה כשהוא מקומח מעט, לשים וצרים למלבן שטוח. עוטפים בניילון נצמד ושומרים לילה במקרר.
יום למחרת - מחלקים את הבצק ל-3 מלבנים, מרדדים כל חלק על גבי נייר אפייה מקומח מעט לעלה דקיק בעובי של 3 מ"מ, מושחים בביצה טרופה, מפזרים על הבצק את גרעיני הדלעת והחמנייה, המלח והקימל, מגלגלים בעדינות את המערוך על גבי הגרעינים כך שייטמעו בבצק. מחוררים בצפיפות בעזרת מזלג.
בעזרת גלגלת חדה, חותכים לריבועים בגודל 6X6 ומושכים את נייר האפייה מהשיש ישירות לתבנית.
מתיזים ספריי שמן זית ואופים במשך כ-15-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות. יש להקפיד לאפות את הגריסיני עד שמתקבל צבע חום דבש, מומלץ לסובב את התבנית לאחר 8-7 דקות על מנת להבטיח אפייה שווה.
מקררים היטב ומאחסנים בכלי אטום / מגישים עם מגש גבינות וממרחים.
הנאה מובטחת!