מטוגנות או אפויות? למי אכפת? העיקר שיהיו הרבה!
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('04f2c26f-17f0-47e0-953d-9cdc43f635e3','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('04f2c26f-17f0-47e0-953d-9cdc43f635e3','/dyncontent/2024/12/2/801195ab-1e3f-4e89-8ce0-eb96f2627393.jpg',18771,'משכן עונת המנויים ילדים אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('04f2c26f-17f0-47e0-953d-9cdc43f635e3','/dyncontent/2024/12/5/b3b4cf46-95a6-4f0a-bc3e-be01567f2c0e.gif',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('04f2c26f-17f0-47e0-953d-9cdc43f635e3','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('04f2c26f-17f0-47e0-953d-9cdc43f635e3','/dyncontent/2024/12/12/77206715-7454-4100-b394-b156eb00b9a7.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('04f2c26f-17f0-47e0-953d-9cdc43f635e3','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('04f2c26f-17f0-47e0-953d-9cdc43f635e3','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
בבית של אשכנזים לביבות תפוחי אדמה, או ביידיש: לאַטקעס, מככבות במטבח כל השנה, חג החנוכה הוא רק תירוץ להכין אותן שוב ובכמות יותר גדולה
סבתא חנה שלי הייתה מכינה הרים של לביבות ולא היה תענוג גדול יותר מלהכנס למטבח ולגלות הר של לביבות תפוחי אדמה חמות ופריכות. סוד הקסם של הלביבות של סבתא חנה היה שהן היו בטעם תפוחי אדמה, בלי בצל ושאר ירקות, ובלי תיבול חוץ ממעט מלח.
אצלנו בבית המתכון הבסיסי הזה אהוב על כולם כי הוא משאיר את הלביבה פתוחה ומזמינה לכל התוספות. יש כאלה שבוחרים לאכול את הלביבה " חמה ומתוקה", כמו בשיר ומפזרים עליה סוכר, יש את אלה שאוהבים את הלביבה שלהם עם שמנת חמוצה או גבינה מלוחה או צהובה. אם אתם מכורים לחריף (כמוני), נסו לביבה עם מטבוחה או סחוג או חתיכה של פלפל חריף מטוגן, אתם עוד תודו לי.
ועכשיו לשאלה הכי חשובה "בחנוכה המודרני", מטוגנות או אפויות? המטוגנות טעימות, את זה כולם יודעים אבל למרבה הפלא גם האפויות טעימות מאד אז למחמירים ולמחמירות בחישובי הקלוריות והכולסטרול, אני ממליצה על האפויות בלב שלם. אני נוהגת להכין הר של מטוגנות והר של אפויות ואז אין מעטים מול רבים וכולם שמחים ומאוחדים. זה המתכון שלי: 6 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים על פומפיה 2 ביצים קמצוץ מלח 4 כפות קמח אופן ההכנה: סוחטים את תפוחי האדמה המגוררים להוצאת כל הנוזלים, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. חצי מהתערובת אני מטגנת בשמן לא חם מדי, ומהחצי השני אני יוצרת לביבות ומניחה בתבנית על נייר אפייה משומן קלות. שפריץ של ספריי שמן מלמעלה ולאפות עד שהן שחומות. שיהיה חג חנוכה שמח ואל תשכחו בין ביס לביס ,שהלביבה פה כדי להזכיר לנו את הנס של "כד קטן כד קטן, שמונה ימים שמנו נתן"... בתאבון!
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('c07acf70-6195-4a1d-aded-1bb05de0bec4','/dyncontent/2024/12/16/23348308-a338-4763-a45a-8b7b83b66035.jpg',14997,'עיריה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImage('c07acf70-6195-4a1d-aded-1bb05de0bec4','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15]]);})
|
|
|
|