קציצות עוף ברוטב עגבניות
11.08.23 / 16:39
ניתן כבר להתחיל ולהרגיש את האוויר מתקרר בלילות ולפני שנשים לב כבר החגים יהיו בפתחינו. בין אם בערב ראש השנה או סתם ככה בערב של חג סוכות – מה שהופך אותו לישראלים יותר מכל הוא הבישול והארוחות המשותפות. בתקופה זו של השנה כולם נמצאים בחיפושים אחר מתכונים טובים שמתאימים לחורף ובדיוק על זה נדבר היום – מרקים, קדרות ומאכלים מנחמים. כדאי לשמור לימים קרירים ולהתענג!
מרקים מחממי נפש
יש משהו כמעט קסום בקערת מרק מהבילה, ממש כמו שיקוי מזין שמספר סיפורים של דורות רבים אחורה. מקלאסיקה של מרק עוף ועד תערובות אקזוטיות של קארי קוקוס תאילנדי, עולם המרקים מגוון כמו שהוא מענג. הסוד להכנת המרק המושלם טמון לא רק בבחירת המרכיבים, אלא באיזון המוקפד של הטעמים והמרקמים. הריקוד הארומטי של בצל מוקפץ, עשבי תיבול ריחניים ומרק מבעבע איטי מהווים את הבסיס למרק בלתי נשכח. בין אם אתם מתענגים על מעמקי האומאמי של מרק מיסו או על החום הארצי של מינסטרונה, האומנות של מרק עשוי היטב היא ביכולתו לעורר תחושות של נחת ונוסטלגיה בכל כפית. התחילו בשלב הטיגון של הבצל, הוסיפו את ירקות השורש ותנו להם גם טיגון קל והקפידו על איזון הטעמים.
תבשילי חורף
אם מרקים הם שירי הערש המרגיעים של מטבח הנוחות, אז תבשילים הם הבלדות הלבביות ומחממות הלב. התבשילים העשירים נולדים מסבלנות ורצון למזג טעמים לסימפוניה אחת. דמיינו נתחי בשר עסיסיים, מבושלים בעדינות לצד תזמורת של ירקות, כולם בהרמוניה בבריכה של רוטב קטיפתי. בין הקלאסיקות, אל לנו לשכוח את תבשיל סלופי ג'ו המהולל, טוויסט מודרני לכריך המסורתי. בעיבוד הלבבי הזה, בשר טחון רך מתערבב עם עגבניות חזקות, תבלינים מעושנים ומגע של מתיקות, ויוצר מנגינה של טעמים שבטוח תגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד.
קציצות מפוארות – סיפור על מסורת וטעם
אחד המאכלים האהובים ביתר עלינו הישראלים הם הוא תבשיל הקציצות. אלה יכולות להיות קציצות דג אווריריות כמו ענן או קציצות בקר נהדרות ועשירות, מה שבטוח, היסוד של תבשילי הקציצות הוא של עומק טעמים וגם התוספת עושה את שלה. בין אם הן שוכנות בתוך פסטה או עומדות לבד כמתאבנים, קציצות הן קנבס קולינרי שמחכה להתקשט בטעמים. בין הקלאסיקות קיימות קציצות עוף ברוטב עגבניות והן אהובות על כולם – החום העדין של העגבניות חובק כל כדור בשרני, ויוצר תערובת של מרקמים מיוחדת. זו מנה שמתעלה מעל תרבויות ומביאה את כל העולם לצלחת.
מרקים, תבשילים וקציצות מזכירים לנו שאוכל הוא יותר ממזון, הוא גם אמצעי לחיבור, כלי של זיכרונות, וסיבה טובה לנחמה. לכן, בפעם הבאה שאתם מוצאים את עצמכם מתלבטים, הוציאו את הסיר ופשוט תנו לאש, לתבלינים ולבשר לעשות את הקסם שלהם, בתיאבון!