קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('4803018a-e320-4378-a256-975bc1930ae2','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('4803018a-e320-4378-a256-975bc1930ae2','/dyncontent/2024/11/7/0b4764eb-7a24-435a-8054-7351e5744d6a.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('4803018a-e320-4378-a256-975bc1930ae2','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('4803018a-e320-4378-a256-975bc1930ae2','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('4803018a-e320-4378-a256-975bc1930ae2','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('4803018a-e320-4378-a256-975bc1930ae2','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('4803018a-e320-4378-a256-975bc1930ae2','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

מתכון של עז תלם לקבב דג עם אפונה וקישואים, המוגש עם טחינה, נענע ושקדים קלויים. מנה חגיגית, קלה להכנה, מרהיבה ביופייה וטעימה

צילום שניר סופגי גואטה

מצרכים (לכ-3-4 מנות):

לקבב:

500 גרם פילה דג ברמונדי טרי ללא עור ואדרות (פילה נקי)

1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים דק עם הגבעולים

1/4 צרור עלי נענע קצוצים דק

1 כפית אורגנו מיובש

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק ללא הזרעים

1 כפית מלח דק

2-3 כפות שמן זית (לשימון הקבבים)

 

לתוספת הקישואים והאפונה:

3-4 קישואים בגודל בינוני פרוסים דק

150 גרם אפונה עדינה מוקפאת

4-5 כפות שמן זית

3-4 שיני שום קלופות ופרוסות

2 כפות מים

1 כפית מלח

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית סוכר

 

להגשה:

3-4 כפות טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

50 גרם שקדים קלויים פרוסים

1 לימון חתוך לרבעים

חופן קטן עלי נענע קצוצים דק

אופן ההכנה:

  1. בעזרת סכין קוצצים דק את דג הברמונדי. ניתן גם לטחון אותו במעבד מזון.
  2. מעבירים את הדג הקצוץ לקערה ומוסיפים לו את הכוסברה והנענע הקצוצים, הצ'ילי, האורגנו המיובש והמלח ומערבבים היטב.
  3. לשים את תערובת הקבב היטב למשך 2 דקות, עד שהיא מרגישה חלקה יותר, ואז מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-5-10 דקות.
  4. מכינים את הקבבים: בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל בינוני ומשטחים אותם לקציצות שטוחות.
  5. מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) מעל להבה גבוהה. משמנים את הקבבים בשמן זית משני הצדדים וצורבים למשך 2-3 דקות מכל צד עד שהתבשלו לחלוטין.
  6. מכינים את הקישואים: בסיר רחב שמים חצי מכמות שמן הזית ואת שיני השום. מטגנים אותן כחצי דקה עד הזהבה קלה ומוסיפים את הקישואים, כ-2 כפות מים ומלח. מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים מעל להבה גבוהה כ- 2 דקות, עד שהקישואים מגירים נוזלים.
  7. מוסיפים את האפונה ומתבלים. מבשלים יחד כ-2 דקות עד שהקישואים התרככו טיפה ונשארו מעט פריכים.
  8. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, טועמים ומוסיפים עוד שמן זית, מלח, מיץ לימון לפי הטעם. חשוב לשמור על זמן בישול קצר כדי שהקישואים והנענע ישמרו על הצבע שלהם.
  9. להגשה: מעבירים את תוספת הקישואים והנענע לצלחת רחבה ומעליה מניחים את הקבבים. מזלפים מעל טחינה גולמית, מפזרים עלי נענע קצוצים ושקדים קלויים ומגישים עם רבעי הלימון.

באדיבות חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל ראש השנה וחג תשרי, יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e4624d1e-705f-4e88-9b1f-e99bd8418d1d','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImage('e4624d1e-705f-4e88-9b1f-e99bd8418d1d','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('e4624d1e-705f-4e88-9b1f-e99bd8418d1d','/dyncontent/2024/11/5/1a11d1f3-11d6-4bca-aa9a-709aa900e036.gif',18651,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה