פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('21db7009-76b6-4a2b-aa87-93e508cbfc33','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('21db7009-76b6-4a2b-aa87-93e508cbfc33','/dyncontent/2024/3/19/08f1124b-66b0-4b70-8f17-5dd7ae679819.gif',17617,'מכבי אסתטיקה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('21db7009-76b6-4a2b-aa87-93e508cbfc33','/dyncontent/2024/2/21/19022398-7ad1-43fb-980e-4729804bbbee.gif',17526,'הילה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
רשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי לשולחן החג - פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים. בחירה אידיאלית לארוחת חג: דג עסיסי, דשן ונוח להכנה. שכבת הזוקיני, המסודרת עליו כקשקשי דג, מוסיפה טוויסט יצירתי.
מרכיבים ל־8 מנות: פילה סלמון במשקל ½2-1 ק"ג עם העור
10 כפות שמן זית 1 כפית קליפת לימון מגוררת 2 שיני שום כתושות מלח ופלפל לבן טחון 4 זוקיני ירוקים פרוסים דק מאוד לרוטב: 3 כפות שמן זית 1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד) פרוסה דק 1 ענף תימין 1/2 כוס יין לבן 1 כוס מיץ תפוזים סחוט 1 כפית קליפת תפוז מגוררת 1 כפית דבש מלח ופלפל שחור גרוס קורט פלפל חריף אדום קצוץ דק אופן ההכנה: - מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר קטן על להבה בינונית ומאדים כרישה ותימין כ-5 דקות. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-5 דקות עד שהכרישה רכה. מסירים את המכסה ומעבירים ללהבה גבוהה.
- יוצקים יין ומבשלים כ-5 דקות עד שהוא מצטמצם לשליש הכמות. מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז ודבש, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-7 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל חריף. טוחנים לקרם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני. שומרים בצד.
- מכינים את הדג ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים סלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה. מערבבים שמן זית עם קליפת לימון ושיני שום ומורחים על הדג בנדיבות. מתבלים במלח ופלפל לבן ומעבירים למקרר ל-15 דקות עד שהשמן נקרש מעט.
- מסדרים את פרוסות הזוקיני על הדג בצורת קשקשים עד לכיסוי מלא. מברישים את שכבת הזוקיני ביתרת תערובת השמן ובוזקים מלח. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים כ-35 דקות עד שהדג מוכן (כשמחדירים סכין רואים כי במרכזו של הדג הצבע נותר ורדרד ולא אטום).
- מחממים מעט את הרוטב ומגישים אותו לצד הדג.
- אפשר להכין יום מראש עד שלב צליית הדג.
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('9b5a2cc4-bd03-4774-a59f-a4d8ab3d6cb1','/dyncontent/2024/4/18/cb46861c-40a3-4bc9-b354-4e7ed0617ae4.gif',17784,'ביג תדמית אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('9b5a2cc4-bd03-4774-a59f-a4d8ab3d6cb1','/dyncontent/2024/4/12/5a942a28-5c63-409d-b765-2db1b8e6f2c5.jpg',17748,'תיירות אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImage('9b5a2cc4-bd03-4774-a59f-a4d8ab3d6cb1','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('9b5a2cc4-bd03-4774-a59f-a4d8ab3d6cb1','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|