סופגנייה או צ'ורוס? תבחרו ותכינו בעצמכם
04.12.18 / 20:23
לכבוד חג החנוכה קבלו שני מתכונים מטוגנים וטעימים שישדרגו לכם את ערבי החג ויוסיפו נגיעה חדשה ומפתיעה לערבי הדלקת הנרות המשותפים
השבוע, בפינה, אתן שתי מתכונים מיוחדים לחנוכה. הראשון איך לא - סופגנייה, אבל היא לא סתם סופגנייה, היא סופגנייה מיוחדת, ממולאת בתפוחים וקינמון. ממש כמו עוגת שמרים עשירה, רכה והכי טעימה ומיוחדת. המתכון השני, מיועד לאנשים שלא אוהבים להתעסק בשמרים, אוהבים לקצר תהליכים אבל עדיין להרגיש חנוכה, בשבילם במיוחד אני מקדישה את הצ'ורוס מהמטבח הארגנטינאי.
סופגניות ממולאות תפוחים
מה דעתכם להפתיע את כולם עם סופגניות מיוחדות, קלות וטעימות? סופגניות ממולאות תפוחים וקינמון, ממש כמו עוגת שמרים רכה עשירה במילוי תפוחים, תענוג.
מה צריך?
2.5 כוסות קמח
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
20 גרם שמרים טריים
2 כפות שמן
3/4 כוס חלב
1 ביצה
גרידת לימון
למלית
3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
1/3 כוס מים
לקישוט
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
איך מכינים?
לערבב יחד את כל חומרי הבצק וללוש אותם היטב. ללוש עד קבלת בצק רך, נעים ונוח לעבודה.
לכסות ולהניח במקום חמים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
להכנת המילוי
לשים במחבת את התפוחים, הסוכר והמים ולערבב. להוסיף את הקינמון ולערבב. לבשל אש קטנה עד לריכוך. לקרר היטב.
להכנת הסופגניות
להעביר את הבצק שתפח למשטח מקומח ולרדד אותו בעזרת מערו לעובי של 1.5 ס"מ. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס ולהניח על מגש עם נייר אפייה לתפיחה נוספת.
לחמם שמן, וכשהוא חם להכניס פנימה את הסופגניות. לטגן אותן משני הצדדים עד שיהיו זהובות ומוכנות.
לערבב בקערה סוכר וקינמון ולגלגל בה את הסופגניות.
להעביר את המילוי לשק זילוף ולמלא את הסופגניות בתפוחים.
צ'ורוס
אתם רוצים להכין סופגניות ואין לכם חשק להתעסק בזה יותר מדי? אז למה שלא תכינו צ'ורוס? קינוח מטוגן מהמטבח הארגנטינאי, טעים, קליל ו...מהיר.
מה צריך?
2 כוסות מים
2.5 כוסות קמח
200 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
4 ביצים
שמן לטיגון עמוק
לבזיקה מעל
1/2 כוס סוכר
1 כפית גדושה קינמון
איך מכינים?
לשים בסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הקמח בבת אחת ולערבב עד איחוד. להוריד מהגז.
להעביר את המסה לקערת מיקסר עם וו גיטרה ולהוסיף את הביצים אחת אחת. המסה מתפרקת כל פעם לחתיכות ומתאחדת מחדש עם הוספת הביצים.
להעביר לשק זילוף עם צנתר משונן גדול.
לחמם שמן עמוק. לזלף נקניקים באורך 10 ס”מ ישירות לשמן, לחתוך בעזרת מספריים.
לטגן עד הזהבה.
לספוג את השמן ולהעביר לקערה עם הסוכר והקינמון.
להעביר לצלחת הגשה.
אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.