מתכונים לסלטים מקוריים שמומלץ להכין ליד הבשרים

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e3080ce3-25db-4f41-983b-c75e330068ce','/dyncontent/2024/11/21/03f786a2-f591-443c-83c8-a3eb37622404.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e3080ce3-25db-4f41-983b-c75e330068ce','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e3080ce3-25db-4f41-983b-c75e330068ce','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e3080ce3-25db-4f41-983b-c75e330068ce','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e3080ce3-25db-4f41-983b-c75e330068ce','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e3080ce3-25db-4f41-983b-c75e330068ce','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e3080ce3-25db-4f41-983b-c75e330068ce','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

מזג האוויר המתחמם יחד עם יום העצמאות הישראלי מבשרים את יריית הפתיחה לעונת המנגלים שתלווה את הישראלים אל תוך ל"ג בעומר, ואם נודה על האמת – למשך כל הקיץ. במיוחד לקראת עונת המנגלים סלט ירוק במיונז ביתי עם נתחי אווז מעושן, סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה וסלט עדשים שחורות להגשה ליד הסטייק



המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

סלט ירוק במיונז ביתי עם נתחי חזה אווז מעושן

רכיבים

 

1 חסה רומאית

1 ראש אנדיב

50 גרם עלי ארוגולה

50 גרם עלי עולש

½ שומר (ניתן להחליף בסלרי)

1 תפוח ירוק

10 ענבים ירוקים

20 גרם פרמז'ן טבעוני

60 גרם חזה מעושן

 

לרוטב המיונז הקליל:

50 מ"ל שמן חמניות

75 מ"ל חלב סויה לא ממותק

15 מ"ל מיץ לימון

כפית חרדל דיז'ון

1 כף סירופ אגבה

מעט שמיר

מלח ופלפל שחור

פרמז'ן טבעוני (אופציונאלי)

 

 צילום סטודיו teka

הוראות הכנה

חתכו את השומר לרצועות דקות, חותכים את התפוח לפרוסות ואת הענבים לשניים, ומערבבים עם העלים הירוקים.

 

חתכו את חזה האווז לרצועות והקפיצו קלות במחבת עם שמן זית חם מאוד, עד שהרצועות מזהיבות, הורידו מהמחבת לצלחת עם נייר סופג והניחו  להתקרר.

 

להכנת המיונז, הכניסו את חלב הסויה, החרדל, סירופ האגבה, השמיר, המלח והפלפל לכוס הבלנדר לטחינה. מבלי להפסיק את הטחינה הוסיפו את השמן לאט. כאשר התערובת מתחילה לקבל סמיכות, מוסיפים את מיץ הלימון ומסיימים את פעולת הטחינה.

 

סמוך להגשה הרכיבו יחד את הסלט: שפכו את הרוטב על תערובת הירקות ערבבו והבזיקו מעל את נתחי חזה האווז.

ניתן להגיש לצד פרמזן טבעוני, לפזר מעל שמיר טרי קצוץ דק וזילוף שמן זית כתית מעולה.

 

 

סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה

 

רכיבים

250 גרם אורז בסמטי

100 גרם קינואה שחורה

1 בצל

30 גרם אגוזי לוז

30 גרם שקדים

20 גרם בצל מטוגן

2 שיני שום

1 לימון

150 גרם עלי ארוגולה

צרור בזיליקום אחד

25 מ"ל חומץ אורז

שמן זית

מלח לפי טעם

 צילום סטודיו teka

 

הוראות הכנה

מרתיחים את הקינואה השחורה ואת אורז הבסמטי בסירים נפרדים של מים מומלחים. ברגע ששניהם אל דנטה, מסננים ומצננים במים קרים ושומרים בצד להמשך.

 

קולפים וחותכים את הבצל, צולים אותו בשמן זית וקורט מלח. כאשר הוא הוא חום וזהוב מוסיפים את החומץ ומבשלים עד לאידוי הנוזל.

 

קוצצים את האגוזים, השום והבזיליקום, שוטפים את הלימון ומגרדים את קליפתו.

מערבבים יחד את האורז, הקינואה, עשבי התיבול השום הקצוץ וגרידת הלימון ומתבלים במיץ לימון, מלח ושמן זית. מגישים עם בצל צלוי מעל.

 

סלט עדשים שחורות

רכיבים

150 גרם עדשי בלוגה יבשות

1 עגבניה גדולה (300 גרם בערך)

60 גרם לחם

50 גרם זיתים שחורים

40 גרם בצל ירוק

20 גרם צלפים

50 גרם עלי נענע

50 מ"ל שמן זית כתית מעולה

30 מ"ל חומץ שרי

מלח ופלפל לפי הטעם

40 גרם גבינת פטה טבעונית (אופציונאלי)

 צילום סטודיו teka

הוראות הכנה

הרתיחו את העדשים בסיר גדול עם מים. ברגע שהם אל דנטה, הורידו מן האש, שטפו במים קרים וצננו.

חתכו את הלחם לקוביות וטגנו בשמן חם מאוד. אפשר לזלוף שמן ולאפות בתנור לקבלת קרוטונים שומניים פחות.

חתכו את הבצל הירוק והזיתים השחורים, את העגבנייה ואת עלי הנענע וערבבו יחד ערבבו בקערה גדולה עם חומץ השרי ושמן זית, הוסיפו גם את העדשים ומניחים בצד למשך 20 דקות לאיחוד הטעמים.

 

לפני הגשה פזרו קרוטונים, וגבינת פטה טבעונית (אופציונאלי)

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('6d46101e-cb86-4a33-bb59-cfcfbf9f2027','/dyncontent/2024/11/5/1a11d1f3-11d6-4bca-aa9a-709aa900e036.gif',18651,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImage('6d46101e-cb86-4a33-bb59-cfcfbf9f2027','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('6d46101e-cb86-4a33-bb59-cfcfbf9f2027','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה