מתכון חמים לימי החורף הקריר

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('f7555659-0024-4313-8794-d4fe794853c3','/dyncontent/2024/2/21/19022398-7ad1-43fb-980e-4729804bbbee.gif',17526,'הילה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('f7555659-0024-4313-8794-d4fe794853c3','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('f7555659-0024-4313-8794-d4fe794853c3','/dyncontent/2024/3/19/08f1124b-66b0-4b70-8f17-5dd7ae679819.gif',17617,'מכבי אסתטיקה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

מתכון להכנת צ'ולנט, באדיבות רשת טיב טעם

צילום דרור כץ

חומרים:

2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות
15 יחידות תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
2 ראשי סלרי
200 גרם שעועית שחורה מושרית במים למשך הלילה
200 גרם חיטה מלאה מושרת במים למשך הלילה
200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה
6 בצלים שלמים
2 ראשי שום מפורקים
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
4 ענפי טימין
קישקע
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לתיבול
2 כפות רסק עגבניות
מים כדי כיסוי
 

אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות
למשך שעה ומורידים טמפ' ל 100 מעלות למשך לילה שלם.

 

טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט, באדיבות רשת טיב טעם:

  • חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.
  • כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.
  • יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.
  • יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: הניחו את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית והגריסים – ואל תשכחו את תפוחי האדמה, כמובן – על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, והביאו את כל העניין לרתיחה. הנמיכו את האש והניחו את הקישקע מסביב, כמו שבלול. נקבו כמה נקבים – במזלג או קיסם – לאורך הקישקע, הוסיפו את הביצים וסיגרו את הסיר.
  • לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.
  • למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך

             טיפ שובב: בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג'חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה      – הפתעה מובטחת!

 

בתאבון...

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('4de49592-6306-4df8-a75f-59fbad9f3100','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImage('4de49592-6306-4df8-a75f-59fbad9f3100','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('4de49592-6306-4df8-a75f-59fbad9f3100','/dyncontent/2024/4/12/5a942a28-5c63-409d-b765-2db1b8e6f2c5.jpg',17748,'תיירות אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('4de49592-6306-4df8-a75f-59fbad9f3100','/dyncontent/2024/4/18/cb46861c-40a3-4bc9-b354-4e7ed0617ae4.gif',17784,'ביג תדמית אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה