מסיימים את הקמח בבית: 3 מתכוני לחם ביתיים לפני החג
30.03.22 / 13:01
אוטוטו מגיע הזמן להיפרד מהקמח בבית ואיתו מהלחמים למיניהם, אז שניה לפני הפסח שלושה מתכוני לחם יצירתיים שמפנים מקום במדפי הקמח. לחם דלעת בצורת הגשה מקורית, הלחם ההודי השטוח – ה'נאן' ומתכון לחם ספייקים של גאון הלחם והמורה לכמה מהשפים המובילים בעולם ריצ'רד ברטינט
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
לחם דלעת
רכיבים:
500 גר' קמח
180 גר' מים
20 גר' שמרים טריים
10 גר' מלח
325 גר' דלעת צלויה
25 גר' דבש
תבלינים לפי הטעם
חוט קשירה לבישול
הכנה:
מתחילים בצליית הדלעת בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס וצולים עד שהדלעת מתרככת.
ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את שאר המרכיבים: קמח, מלח, דלעת, דבש ותבלינים. לשים בידיים או במיקסר במצב לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
יוצרים כדור עם הבצק ונותנים לו לתפוח בקערה משומנת, מכוסה היטב, למשך כמה שעות, או עד שכדור מכפיל את גודלו.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, לשים מעט כל אחד על מנת להוציא את האוויר ומעצבים שוב שני כדורים.
לוקחים חוט קשירה לבישול ומשרים אותו בשמן. מוטחים את החוט סביב כל כדור ארבע פעמים באופן שמחלק כל כדור בצק לארבע פלחים. חשוב שלא לקשור את החוט חזק מדי על מנת שהבצק יוכל לתפוח פעם נוספת. מכסים את שני כיכרות הלחם ומניחים להן לתפוח כ-45 דקות.
מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס עם תבנית מתכת בתחתית התנור.
כאשר התנור חם מכניסים את הכיכרות לתנור ויוצקים כוס מים רותחים לתוך התבנית שבתחתית התנור שתייצר אדים במשך 10 הדקות הראשונות של האפייה.
לאחר 10 הדקות הללו, הוציאו את התבנית התחתית והמשיכו לאפות עוד 20 עד 25 דקות. מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים לו להתקרר על רשת צינון. מסירים את חוט הקשירה ונהנים מלחם דלעת בעיצוב דלעת מקורי.
נאן הודי
רכיבים ל 6 מנות
250 גרם קמח
125 מ"ל מים חמים
25 מ"ל שמן זית
1/2 כפית מלח
הכנה
יוצקים את הקמח המנופה לקערה גדולה.
יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים ביד או במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה, מרדדים את הבצק לכדור, משמנים את הקערה בשמן זית ומכסים. מעמידים את הבצק לתפיחה במשך 10 - 15 דקות במקום חמים.
לאחר התפחה, מחלקים את הבצק ל 6 חלקים, מותחים כל כדור, ומרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת משטחי בצק דקים ככל האפשר.
מחממים מחבת על הכיריים ללא שמן ומניחים בה משטח בצק אחד בכל פעם.
כאשר בועות מתחילות להופיע על הלחם, הפכו אותו לבישול הצד השני. יש לחזור על הפעולה עם כל נאן.
הנאן הוא לחם ניטרלי ומצוין לליווי כל מנה. ניתן גם להעניק לו קראסט של שום קצוץ ופטרוזיליה יחד עם שמן זית ליצירת מנה מודגשת יותר.
לחם ספייקים של ריצ'רד ברטינט
רכיבים:
500 גרם קמח ללחם
350 גרם מים
10 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
הכנה:
מערבבים יחד בקערה קמח ושמרים בעזרת הידיים. מוסיפים את המים והמלח.
לשים ומותחים את הבצק ומקפלים אותו שוב מעל עצמו להוספת אוויר. למרות שמדובר בבצק דביק, לא מומלץ להוסיף עוד קמח על מנת לשמור על בצק חלק.
יוצרים כדור ומכניסים לקערה משומנת. ממתינים עד שהוא מכפיל את נפחו, כשעתיים.
חותכים את הבצק לשני חצאים מעגלים ומשטחים כל אחד מהם בצורת עיגול שטוח. מקפלים קצה אחד של העיגול למרכז ומהדקים. מקפלים את הקצה השני באותו האופן. לבסוף, מקפלים שוב לשניים ומהדקים.
הופכים את הבצק כך שהחלקים המקופלים כלפי מטה, מרדדים את הבצק על משטח העבודה מהמרכז ועד לקצוות.
מפזרים על הכיכרות מעט קמח, מניחים על מטלית נקייה עם קמח ונותנים להן לנוח בין 45 ל-60 דקות או עד שהן מכפילות את גודלן.
לאחר שהן תפחו, בוצעים בסכין (זווית של 45°) את הבצק – אך זהירות שהחתכים לא יהיו עמוקים מידי.
אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בחום העליון והתחתון כ-25 דקות.
על מנת ליצור אדים במהלך האפייה ניתן להניח תבנית בתחתית התנור וכאשר מכניסים את הלחם פנימה, לצקת חצי כוס מים לתבנית התחתונה ולסגור את דלת התנור מיד על מנת לשמור על טמפרטורת התנור והאדים.