מסיימים את הקמח בבית: 3 מתכוני לחם ביתיים לפני החג

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('cb2beed4-00bf-4dbf-8b8c-3b328853f804','/dyncontent/2024/12/12/77206715-7454-4100-b394-b156eb00b9a7.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('cb2beed4-00bf-4dbf-8b8c-3b328853f804','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('cb2beed4-00bf-4dbf-8b8c-3b328853f804','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('cb2beed4-00bf-4dbf-8b8c-3b328853f804','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('cb2beed4-00bf-4dbf-8b8c-3b328853f804','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('cb2beed4-00bf-4dbf-8b8c-3b328853f804','/dyncontent/2024/12/5/b3b4cf46-95a6-4f0a-bc3e-be01567f2c0e.gif',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('cb2beed4-00bf-4dbf-8b8c-3b328853f804','/dyncontent/2024/12/2/801195ab-1e3f-4e89-8ce0-eb96f2627393.jpg',18771,'משכן עונת המנויים ילדים אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

אוטוטו מגיע הזמן להיפרד מהקמח בבית ואיתו מהלחמים למיניהם, אז שניה לפני הפסח שלושה מתכוני לחם יצירתיים שמפנים מקום במדפי הקמח. לחם דלעת בצורת הגשה מקורית, הלחם ההודי השטוח – ה'נאן' ומתכון לחם ספייקים של גאון הלחם והמורה לכמה מהשפים המובילים בעולם ריצ'רד ברטינט

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

לחם דלעת

רכיבים:

500 גר' קמח

180 גר' מים

20 גר' שמרים טריים

10 גר' מלח

325 גר' דלעת צלויה

25 גר' דבש

תבלינים לפי הטעם

חוט קשירה לבישול

 TEKA סטודיו

הכנה:

מתחילים בצליית הדלעת בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס וצולים עד שהדלעת מתרככת.

ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את שאר המרכיבים: קמח, מלח, דלעת, דבש ותבלינים. לשים בידיים או במיקסר במצב לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

יוצרים כדור עם הבצק ונותנים לו לתפוח בקערה משומנת, מכוסה היטב, למשך כמה שעות, או עד שכדור מכפיל את גודלו.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, לשים מעט כל אחד על מנת להוציא את האוויר ומעצבים שוב שני כדורים.

לוקחים חוט קשירה לבישול ומשרים אותו בשמן. מוטחים את החוט סביב כל כדור ארבע פעמים באופן שמחלק כל כדור בצק לארבע פלחים. חשוב שלא לקשור את החוט חזק מדי על מנת שהבצק יוכל לתפוח פעם נוספת. מכסים את שני כיכרות הלחם ומניחים להן לתפוח כ-45 דקות.

מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס עם תבנית מתכת בתחתית התנור.

כאשר התנור חם מכניסים את הכיכרות לתנור ויוצקים כוס מים רותחים לתוך התבנית שבתחתית התנור שתייצר אדים במשך 10 הדקות הראשונות של האפייה.

לאחר 10 הדקות הללו, הוציאו את התבנית התחתית והמשיכו לאפות עוד 20 עד 25 דקות. מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים לו להתקרר על רשת צינון. מסירים את חוט הקשירה ונהנים מלחם דלעת בעיצוב דלעת מקורי.

 

 TEKA סטודיו

נאן הודי

רכיבים ל 6 מנות

250 גרם קמח

125 מ"ל מים חמים

25 מ"ל שמן זית

1/2 כפית מלח 

 

הכנה

יוצקים את הקמח המנופה לקערה גדולה.

יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים ביד או במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה, מרדדים את הבצק לכדור, משמנים את הקערה בשמן זית ומכסים. מעמידים את הבצק לתפיחה במשך  10 - 15 דקות במקום חמים.

לאחר התפחה, מחלקים את הבצק ל 6 חלקים, מותחים כל כדור, ומרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת משטחי בצק דקים ככל האפשר.

מחממים מחבת על הכיריים ללא שמן ומניחים בה משטח בצק אחד בכל פעם.

כאשר בועות מתחילות להופיע על הלחם, הפכו אותו לבישול הצד השני. יש לחזור על הפעולה עם כל נאן.

הנאן הוא לחם ניטרלי ומצוין לליווי כל מנה. ניתן גם להעניק לו קראסט של שום קצוץ ופטרוזיליה יחד עם שמן זית ליצירת מנה מודגשת יותר.

 סטודיו TEKA

לחם ספייקים של ריצ'רד ברטינט

 

רכיבים:

500 גרם קמח ללחם

350 גרם מים

10 גרם שמרים טריים

10 גרם מלח

 

הכנה:

מערבבים יחד בקערה קמח ושמרים בעזרת הידיים. מוסיפים את המים והמלח.

לשים ומותחים את הבצק ומקפלים אותו שוב מעל עצמו להוספת אוויר. למרות שמדובר בבצק דביק, לא מומלץ להוסיף עוד קמח על מנת לשמור על בצק חלק.

יוצרים כדור ומכניסים לקערה משומנת. ממתינים עד שהוא מכפיל את נפחו, כשעתיים.

חותכים את הבצק לשני חצאים מעגלים ומשטחים כל אחד מהם בצורת עיגול שטוח. מקפלים קצה אחד של העיגול למרכז ומהדקים. מקפלים את הקצה השני באותו האופן. לבסוף, מקפלים שוב לשניים ומהדקים.

הופכים את הבצק כך שהחלקים המקופלים כלפי מטה, מרדדים את הבצק על משטח העבודה מהמרכז ועד לקצוות.

מפזרים על הכיכרות מעט קמח, מניחים על מטלית נקייה עם קמח ונותנים להן לנוח בין 45 ל-60 דקות או עד שהן מכפילות את גודלן.

לאחר שהן תפחו, בוצעים בסכין (זווית של 45°) את הבצק – אך זהירות שהחתכים לא יהיו עמוקים מידי.

אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בחום העליון והתחתון כ-25 דקות.

על מנת ליצור אדים במהלך האפייה ניתן להניח תבנית בתחתית התנור וכאשר מכניסים את הלחם פנימה, לצקת חצי כוס מים לתבנית התחתונה ולסגור את דלת התנור מיד על מנת לשמור על טמפרטורת התנור והאדים.

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('d4ae0cd1-a131-4d50-bedc-49d9ee68e0d5','/dyncontent/2024/12/16/23348308-a338-4763-a45a-8b7b83b66035.jpg',14997,'עיריה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImage('d4ae0cd1-a131-4d50-bedc-49d9ee68e0d5','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה