מאפי תפוחי אדמה
תוכן שיווקי
25.11.21 / 11:36
להאזנה לתוכן:
אם יש מאכל אחד שהוא באמת ייחודי לחג החנוכה זו הרי הלביבה. אכן, לביבה נוטפת שמן ישירות מהמחבת זה נחמד, אבל לפעמים מתחשק משהו קצת אחר שלוקח פחות מאמץ וסופג פחות שמן. אז במיוחד לכבוד חג החנוכה ,Beko ,מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, ליקט עבורכם כמה מתכונים מנצחים שישדרגו לכם את ארוחת החג.
תפוחי אדמה ממולאים אפויים
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים לאפייה
- 4 בצלים קצוצים
- 125 גרם גבינה קשה (צ'דר, צהובה, מוצרלה או כל מה שאוהבים)
- 50 מ"ל חלב
- 25 גרם חמאה
- ספריי שמן זית
אופן ההכנה:
- ננקה את קליפת תפוחי האדמה היטב
- נפזר מלח ונאפה בתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה או עד שהם רכים מבפנים ופריכים מבחוץ
- נוציא את תפוחי האדמה מהתנור ונניח בצד לצינון למשך כ-15 דקות
- נחצה את תפוחי האדמה לשניים
- נערבב בקערה את הבצל, החמאה, החלב ומאה גרם מהגבינה הקשה ונמעך היטב
- נרסס את קליפות תפוחי האדמה במעט שמן זית ולאחר מכן נמלא אותם בתערובת הגבינה
- נפזר פתיתי גבינה נוספים מעל תפוחי האדמה ונכניס לתנור ל- 30-40 דקות עד להזהבה
- ניתן לפזר בצל סגול מעל ולהגיש בתוספת סלט ירוק
פאי תפוחי אדמה וטונה
מצרכים:
- 800 גרם פירה תפוחי אדמה
- 400 גרם פתיתי טונה
- 1 בצל גדול
- 800 גרם עגבניות קצוצות
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- אורגנו
- גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
- נקלף ונקצוץ את הבצל, נעביר למחבת ונטגן
- נוסיף את העגבניות למחבת, נתבל באורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם
- נוסיף את פתיתי הטונה למחבת
- נפזר בתבנית שכבה של פירה
- נניח מהתערובת שהכנו שכבה מעל שכבת הפירה
- נניח שכבה של פירה נוספת
- נפזר מעל את הגבינה ונכניס לתנור על 180 מעלות למשך 15 דקות
תפוחי אדמה אפויים בגרסה מהירה וטעימה
מצרכים:
- 2 קילו תפוחי אדמה
- 60 מ"ל שמן זית
- מלח
- פלפל
- רוזמרין
אופן ההכנה:
- נקלף את תפוחי האדמה ונפרוס אותם לפרוסות שוות
- ניתן לבשל את תפוחי האדמה במים ל-10 דקות ולייבש, שלב זה נותן לתפוחי האדמה מרקם רך יותר
- נערבב את תפו"א עם השמן והתבלינים
- נפזר בתבנית ונאפה ב-200 מעלות למשך שעה
- נוציא מהתנור ונגיש
המתכונים באדיבות Beko, מותג מכשירי החשמל לבית